Sztárok

Poirot nem pihen

Agatha Christie halhatatlan hőse, a belga detektív, Hercule Poirot megunhatatlan a krimirajongók számára.

David Suchet 1989-ben bújt először a nyomozó jelmezébe, és azóta hatvankét különleges bűnügynek járt a végére a képernyőn. A sorozat még mindig nem ér véget, hiszen Agatha Christie közel száz regényt vagy novellát írt kedvenc hőséről. Suchet legutóbb a Halloween party és A harmadik lány című epizódokat forgatta le, melyeket év végén láthatnak az angol tévénézők. A hatvankét esztendős színész valósággal beleszeretett ebbe a különleges figurába, ezért arra is képes volt, hogy anyagilag beszálljon a sorozat folytatásainak elkészülésébe. Poirot miatt tanult meg franciául, és hónapokon át tanulmányozta az írónő műveit, hogy a lehető legtökéletesebben adja vissza a detektív karakterét. Hasára és hátára tömés került, orra alá pedig az elmaradhatatlan bajuszka, amitől mindenki azonnal ráismerhet.

A tervek szerint 2009-ben újabb négy epizód készül, köztük a legismertebb Poirot-kaland, A gyilkosság az Orient expresszen is, mely több filmes feldolgozást megért már, de David Suchet megformálásában ez eddig váratott magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top