nlc.hu
Sztárok
Carla Brunitól Kabajeváig

Carla Brunitól Kabajeváig

A politika és a bulvár koalícióra lépett. Formálják egymást és a világpolitikát. Így az elnöki feleségek egy része már nem erkölcsi értékek hordozója, hanem szépségnagykövet vagy rosszabb esetben botrányhősnő.

Nicolas Sarkozy fiatal, csinos, új nejét nem mindenhol a tökéletes erkölcsiségéről ismerik
Nicolas Sarkozy fiatal, csinos, új nejét
nem mindenhol a tökéletes
erkölcsiségéről ismerik

– Szégyenkezem miatta! – jelentette ki határozottan a középkorú, francia asszony, amikor az utca embere szerepében arra kellett válaszolnia, mit gondol hazája köztársasági elnökéről. A nőnek láthatóan nehezére esett kimondani a súlyos szavakat, nem is igen bocsátkozott részletekbe, csupán megemlítette, hogy az összevissza kormányzati intézkedéseken kívül Sarkozy magánélete és annak túlhangsúlyozása is felháborítja.

Mióta a bulvár és a politika koalícióra lépett a világban, nem lehet csodálkozni azon, hogy alakítják egymást. A monacói hercegi család kimondottan filmsztárt akart annak idején királynénak, hiszen az így rájuk irányuló figyelem fellendítheti az idegenforgalmat. Igen ám, de ők megtalálták azt a filmsztárt, aki a szépségen túl kiváló neveltetéssel és vállalható erkölcsiséggel is rendelkezett, így nem csoda, hogy a monacóiak szívükbe zárták Grace Kellyt.

Egy asszony előélete

Nos, a franciák egyelőre nem zárták a szívükbe Carla Brunit. Ám a hölgyet ez nem látszik zavarni. Júliusban adja ki új lemezét, és közben élvezi a première dame szerepét.

Bruniéké olasz família, vagyonukat a nagypapa alapozta meg, aki Torinóban autóalkatrész-gyártó céget alapított. A család a Vörös Brigádok fenyegetése elől költözött Franciaországba, Carla ott is tanult, majd lett sikeres modell, sőt: topmodell. Dolgozott a Prada, a Dior, a Chanel divatcégeknek, és rövidebb-hosszabb ideig viszonya volt Mick Jaggerrel, Eric Claptonnal, Kevin Costnerrel, Donald Trumppal. Aurelian nevű kisfia édesapja egy francia filozófus, akinek az apjával is együtt élt korábban. Erotikus képei most vagyont érnek, és a lemezei iránti érdeklődés is részben új szerepkörének köszönhető.

Ezek után nem kell nagyon csodálkozni, hogy az erkölcsi kérdésekben tartással bíró Indiában a francia államelnök hivatalos látogatásán nem tartottak igényt Bruni jelenlétére, igaz, akkor még nem volt felesége az elnöknek. II. Erzsébetnek azonban nem volt választása. Neki fogadnia kellett. A Nők Lapja megszerezte (…) őfelsége titkos naplójának a látogatás előtt, illetve utána írt fejezetét. Tanulságos olvasmány…

Előtte:

„Már készülünk Sárkozy és felesége látogatására. Ma végigvettük a programot, de miután áttanulmányoztam a hölgy életrajzát, az ünnepi beszédemből kihúztam a »kebelbarátság« és a »meztelen igazság« kifejezést, nehogy Bruni célzásnak tekintse. Fülöp meglehetősen sokáig nézegette a nő képeit, majd mikor rajtakaptam, azzal mentegetőzött, hogy csak meg akarja jegyezni az arcát, nehogy eltévessze. Az arcát!… Mondtam neki, hogy a jelen lévő két nő közül az lesz Bruni, aki nem én vagyok. Ha ez sem elég, akkor valószínűleg az lesz Bruni, akinek jobb a retikülje és nem visel kalapot. A vacsoránál meg úgyis egymás mellett ülnek, lesz ideje tanulmányozni az – arcát… Fülöp azt mondta, jobb az óvatosság, gondoljunk csak Hillaryre, akin az egész világsajtó élcelődött, hogy ilyen rossz lábakkal hogyan lehet valaki First Lady! És tessék, addig mondogatták, míg Hillarynek is szöget ütött a fejébe a dolog. Most megnézhetik magukat. A menünél is bajban voltunk, a protokollosok elvetették azt az ötletemet, hogy Sarkozynek félig nyers véres húst tálaljunk, és azt is, hogy a Ladie’s program ezúttal ne egy árvaházi látogatás legyen, hanem a Harrod’s fehérneműosztályának szezonvégi kiárusítása. A díszvacsorára jön Károly és Kamilla is, Fülöp azon nevetgélt, hogy majd egymáshoz közel ültetjük őket, és közben szól a Szépség és a szörnyeteg főmotívuma. Én a Rolling Stonest ajánlottam, így végül a protokollosok elvonultak, látszott, hogy megvan a véleményük rólunk.”

Utána:

Zenei karrierjét is elindította
Zenei karrierjét is elindította

„Na, végre túl vagyunk Sarkozyék látogatásán, és úgy néz ki, nagyobb baj nélkül, így hadüzenetre sem lesz szükség. A kapuban vártuk őket, Bruni úgy volt két fejjel magasabb nálam, hogy éppen pukedlizett. Megdicsérte a kosztümömet, én is megdicsértem – az időjárást. Aztán elkezdett csacsogni arról, mennyi szép emlék fűzi Londonhoz, de én halálra rémültem, hogy most részleteket tudok meg Mick Jagger szexuális szokásairól, így inkább átadtam őt Fülöpnek, és megkönnyebbülve a világgazdasági válság kérdéseibe menekültem. A vacsorán minden rendben ment, mert Sarkozy mindent megevett, amit elé raktak (Fülöp esküszik rá, hogy egy rákot az én tányéromról is elcsent!…), Bruni meg elrágcsált egy salátalevelet, sőt, ha jól láttam, még egy fél epret is befalt. Nagyon örült az ajándékainknak, ami mégsem narancsbőr ellni szérum volt, ahogy én javasoltam, hanem egy ezüstszelence Viktória korából. Azt mondta, abban tartja majd a műszempilláit. Én kaptam a lemezeiből, Isten a tanúm, meg is hallgattam őket. Nos, nem ártott volna, ha Jagger gyakorol nagyobb hatást Brunira és nem fordítva… A vacsorán jól elbeszélgettünk, mert a francia protokollosok előzőleg nem győzték hangsúlyozni, hogy Madame Sarkozy a Sorbonne-on tanult, és a divatbemutatók szüneteiben igenis orosz klasszikusokat olvasott. Megkockáztattam szóba hozni Tolsztojt és Dosztojevszkijt, de kiderült, hogy a Sztroganoff-bélszínt jobban szereti. Kérdezgettem a fiáról meg a férje fiairól, szerencsére összesen annyi gyerekük van, ami legalább a desszert végéig kitartott. Ő visszakérdezett, de az én gyerekeim és azok ügyes-bajos dolgai még egy közös száműzetés időtartamára is elegendőek lennének. Nagyon szívélyesen és megkönnyebbülten búcsúztunk el, így felvértezve érzem magam Berlusconi jövetelére is.”

Orosz románc: nem igaz!

II.Erzsébet arcára van írva a véleménye
II.Erzsébet arcára van írva a véleménye

Őfelsége nem véletlenül célzott a választásokat frissen megnyert olasz miniszterelnökre. Az ő magánéletének szövevényessége is csak a sorozatos olasz kormányválságokhoz hasonlítható.

Ám nála is nagyobb vihart kavart Vlagyimir Putyin esetleges második házassága. Egy orosz bulvárlap azt írta, hogy a volt orosz elnök (jelenleg miniszterelnök) elválik feleségétől, Ljudmillától, és párttársát, az egykori olimpiai bajnoknőt, Alina Kabajevát veszi nőül. Lett erre felfordulás! A demokratikus értékek és a sajtószabadság iránt mélyen elkötelezett Putyin cáfolta a hírt, a lap meg hirtelen annyira elszégyellte magát, hogy nyomban meg is szűnt. A szerkesztőség tagjait azóta senki sem látta (élve), nyomukat belepte a hó.

Az oroszok sem igen hitték a dolgot, mert bár Alina rendkívül vonzó fiatal nő, háromszoros világbajnok és többszörös szereplője az orosz férfimagazinoknak, ahol mindenki meggyőződhet róla, hogy a ritmikus sportgimnasztika milyen arányosan fejleszti az izmokat és egyebeket, de az elnök eddig semmi romantikus hajlamot nem mutatott. Múltjának nem KGB-s részéről csak annyit tudni, hogy valamikor megnősült, ma már két felnőtt lánya van. Nem amorózó típus, a tekintete leginkább olyan, mint amikor valaki épp a távcsöves puska keresőjébe néz. Persze a látszat sokszor csal, nyilván a hideg tekintet is rejthet forró érzelmeket. Arra meg, hogy vannak nők, akik rendkívül vonzódnak a hatalmat gyakorló férfiakhoz, épp elég példát ismerünk. Ám mivel a Nők Lapja egyetlen tagja sem szeretne a Gulagon lapot szerkeszteni, mi meghagyjuk a lehetőségét annak, hogy a hír nem igaz, Putyinék boldogan élnek, és együtt vezetik Oroszországot egy szebb jövő felé.

Addig meg mindenki elgondolkodhat azon, vajon a jövőben az államok első emberei és azok asszonyai lesznek-e újra olyan értékek hordozói és képviselői, amelyek mögé fel tud sorakozni az adott ország apraja és nagyja…

Celeb.lap.hu »
Lesifotós.lap.hu »
Franciaország.lap.hu »


Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Kőbe vésett gyönyörűségek »
Tésztasaláták »
Gubás Gabi: Baleset után boldogság »
Petesejtet vegyenek! »
A népmeséinken keresztül tanulhatjuk meg Európát »
Szászország százszorszép tájain »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top