Sztárok

Meryl Streepet elvarázsolta a Mamma Mia!

A színésznő teljesen meghatódott, mikor felajánlották neki a Mamma Mia! című film főszerepét. A produkció a híres Abba-musical feldolgozása, amelyet kilenc évvel ezelőtti premierje óta több mint 30 millióan láttak.

Meryl Streep a Mamma Mia premierjén
Meryl Streep a Mamma Mia premierjén

„Először azt gondoltam, a filmesek viccelnek velem” – meséli Streep. „Soha nem gondoltam volna, hogy én leszek az első választás Donna szerepére.”

Az ex-James Bond, Pierce Brosnan játssza Donna egyik fiatalkori szeretőjét – a három közül. Amikor felkérték a szerepre, azt gondolta, ez is csak egy munka. De ugye egy szuperhős is nevetségesen mutathat egy csillogó, hetvenes évekbeli öltönyben! Miután megnézte a musicalt Londonban, ezt gondolta: „Jézusom, milyen szerepre mondtam én igent?!” Aztán a következőket mondogatta magában, és megbékélt a helyzettel: „De hisz Meryl Streep is ebben a filmben játszik, Meryl is velem játszik!”
A film rendezője, Phyllida Lloyd szigorúan tartotta magát a musical mintájához. A szereplők itt is minden kellemes és kényelmetlen helyzetben elénekelnek egy Abba-dalt, a Dancing Queentől az S.O.S-ig minden sorra kerül.

A történet egy kis görög szigeten játszódik. Donna lánya (Amanda Seyfried) meg szeretné ismerni az édesapját még az esküvője előtt, így meghívja azt a három férfit, akivel az édesanyja az ő fogantatása idején együtt lehetett. Az egyedülálló Donna hirtelen szembe találja magát három hippikori szerelmével (Brosnan, Colin Firth és Stellan Skarsgard).

“Rengeteget dolgoztunk, csak a Voulez Vous című dalt próbáltunk három hétig. Nagyon nehéz volt egyszerre énekelni és táncolni” – meséli Streep.
A forgatások végére aztán Brosnan is beismerte, hogy ez a munka számára nem csak egy kihívás, de hatalmas örömforrás is volt. Szerinte a film az életet, a szerelmet és a családot ünnepli.

A filmet július 17-én mutatják be a hazai mozikban.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top