Sztárok

Újabb sztárok adják a hangjukat

A múlt héten Moór Bernadett és Kowalsky is csatlakozott az "Add a hangod" mozgalomhoz. Eddig már 6 015 504 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő idei "Tegyünk együtt a gyermekekért" társadalmi célú programban.
Moór Bernadett
Moór Bernadett

Az idei program érdekes színfoltja, hogy az „Add a hangod” mozgalom keretében az Addahangod.hu microsite-ra egy, a beteg gyermekeket támogató szöveget rámondva vagy egy közismert népdalt elénekelve bárki kifejezheti szimpátiáját a daganatos beteg gyermekek iránt.

Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy tízezer ember adja a hangját, akkor a TÉGY program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé az idén további egymillió forintot adományoz a Danone Kft. a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. Csisztu Zsuzsa sportriporter után Moór Bernadett és Kowalsky is nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé több civil emberrel közösen.

A bevezetőben említett több mint hatmillió forintnyi összeg azokból az 1 forintokból tevődött össze, amelyeket a Danone Kft. ajánlott fel a június 15. és július 31. között értékesített legtöbb Könnyű és Finom termék után. Idén a kezdeményezés fő irányvonala az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy ösztönözze és anyagilag támogassa a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat intézményeit.

Az összeggel a daganatos beteg gyermekek helyes klinikai táplálkozási módszereinek kidolgozását, valamint az ehhez szükséges feltételrendszerének kialakítását segítik elő. Az immár tíz éve működő „Tegyünk együtt a gyermekekért” program által eddig biztosított több mint 191 millió forint az elmúlt években több mint hétezer esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében, illetve gondozásában.

(CLS, NLCafe)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top