Sztárok

Tragédia az ABBA zenekarban

Miközben az ABBA zenekar dalaira épülő Mamma Mia! musical és filmváltozata hatalmas siker, a legendás zenekarra a tragédia sötét árnya vetül. Az egyik tag, Björn Ulvaeus idegrendszeri megbetegedésben szenved, és már a legnagyobb ABBA-dalokra sem emlékszik.
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus

Ők voltak a hetvenes évek slágerzenekara, csillogó trapéznadrágban és patacipőikben nemcsak a divatot és a slágerlistákat hódították meg, hanem az egész világot. A csapat zenei vezetője, Björn Ulvaeus azonban minderre már nem emlékszik.

A 63 éves zenész, aki négy gyerek büszke édesapja, elárulta, hogy elvesztette a hosszú távú memóriáját, emlékei pedig egyszerűen törlődtek. „Olyan, mintha az egész sosem lett volna” – mondta a svéd sztár.

A legsokkolóbb mégis az, hogy az orvosok sem tudják megfejteni, miért felejt egyre többet és többet az egykori ABBA-sztár. Erre nincs orvosi magyarázat. Ulvaeus azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy visszanyerje az emlékeit: fényképeket nézeget, videofelvételeket néz, akkori barátokkal találkozik, sőt most már a hipnózist is kipróbálná.

És mindez pont akkor történik, amikor újra itt lenne az ideje az ünneplésnek. A Mamma Mia! musical megfilmesített változata Meryl Streeppel és Pierce Brosnannal a főszerepben ugyanis bombasiker, ráadásul maga Björn Ulvaeus is szerepel benne.

A Mamma Mia! című filmet péntektől játsszák országszerte a mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top