Sztárok

Kovács Kati: Olimpia után férjhez megyek!

– Nem ilyen vagyok! – mondja, és arrébb teszi az előtte levő ruhakupacból az egyik lenge, színes blúzt. – Nem ilyen vagyok! – szól határozottan, amikor a keze ügyébe kerülő rózsaszín felsőt félretolja. – Nem ilyen vagyok! – ismétli egy világos sortot látva. – De olyan szép! Annyira jól áll rajtad! Olyan mutatós lennél benne! – próbálják más belátásra bírni fotósrészlegünk tagjai, de hiába…

Még egy kicsit össze is vitatkozunk. Szerintem egy nőnek, különösen egy ennyire szép nőnek, nem kell okvetlenül abban a ruhában fotózkodnia, amelyik a stílusa, mert a nem pontosan neki illő viselet talán még izgalmasabban emeli ki erényeit. De titokban roppantmód imponál Kati nyakassága. Az az egyenesség, ahogyan nem akar és nem is tud másnak mutatkozni, mint amilyen ő maga. Ahogyan mindig póztalanul vállalja saját magát.

Nézem testtartásának méltóságát, mozdulatainak kecsességét, tekintetének tisztaságát, és elmélázom. Igen, lehetne akár fotómodell. Lehetne akár manöken. Lehetne akár valamely tévésorozat főszereplője. Színésznő. Sikeres üzletasszony vagy egy nagy cég marketingigazgatója. Szép, okos, elbűvölő. Lényéből harmónia árad, béke, derű, kedvesség. Talán a legnormálisabb személyiség – persze ha van ilyen egyáltalán… –, akit a nagy bajnokok közül ismerek.

Pályája mégis az egyik legdrámaibb, amit sportoló valaha befutott. Éveken át fölényes biztonsággal nyert minden versenyt, ahol csak elindult, csodálatos magabiztossággal emelkedett ki a nemzetközi mezőnyből. Evezésének könnyedsége és természetessége a sport szépségének azt az élményét adta, amit valóban csak a klasszikusok tudtak, akik képesek voltak még azt a csacsiságot is elhitetni, hogy a sok galádság, talmiság és méltánytalanság közepette is létezik igazság, rend és tisztesség az életben. Hogy a legjobbak lesznek az elsők, az arra hivatottak a bajnokok.

Kívülről nyugodtnak látszik, ám szemvillanásaiban érződik, hogy nagy feszültségek fortyognak benne. Az a bizonyos harminchat fokos láz, az a bizonyos hideg izzás, ami adott pillanatban robusztus energiákat szabadíthat majd fel. Soha nem értettem, hogy egy ilyen lánynak, aki szép, tehetséges, okos, talpraesett, aki az élet ezer más területén is ragyogóan érvényesülhetne, vajon miért annyira fontos, hogy erre tegye fel az életét?! A sportra, az olimpiára, a győzelemre? Hogy küszködjön, dolgozzon, fusson, súlyzózzon, edzőtáborban senyvedjen, naponta próbára tegye magát? Hogy olyan kínos konfliktusokat is felvállaljon, amelyeket ebben a maximalizmust követelő, felfokozott életben nem lehet megúszni? Különös kapcsolódását, rivalizálását versenyzőtársával és vetélytársával, a másik kajakoscsodával, Janics Natasával, a döntő pillanatban konfliktussá váló, nyílt kenyértörést addigi edzőjével, Fábiánné Rózsnyói Katival, és azt a szinte emberfeletti próbát, hogy három versenyszámban is vállalja az indulást az olimpián?!

– Na, mire vagy kíváncsi? – kérdezi fejét kicsit megdöntve, kacér mosollyal.

A lényegre, Katika!

– Ugyan! Nem is tudsz róla semmit!

 

Vőlegényével, a kenus bajnok Hoffmann Ervinnel
Vőlegényével, a kenusbajnok
Hoffmann Ervinnel

Mert mindig titkolózol…

– Akkor elmondom. Szeptemberben férjhez megyek Hofihoz! (Hofmann Ervinhez – a szerk.)

Már ő is tudja?

– Ezt a jó hírt nem akarom eltitkolni előle. Végre lesz felesége! Nem is akármilyen! Kedves, aranyos, házias.

Mióta vagytok együtt?

– Tizenegy éve… Szép idő.

Én azt hittem az első hónap után, hogy kiszekírozzátok egymást a világból. Annyira nem illettetek egymáshoz…

– Én is azt hittem. De úgy látszik, az ellentétek vonzzák egymást. Nem mondom, hogy nagyon könnyen ment, mert voltak nehéz időszakaink, de közben összecsiszolódtunk.

Szerinted egy-egy kritikus időszakban mi segített át a válságon?

– Talán a szeretet? Talán valami megmagyarázhatatlan összetartozás? Talán a kölcsönös makacsság? Meg az is, hogy mindig jól éreztük magunkat együtt. Akár kettesben voltunk, akár társaságban. Ha ott volt, akkor is mertem és tudtam önmagam lenni. Gondolom, hogy ez fordítva is igaz…

Veled azért, gondolom, nehezebb lehetett. Te voltál a nagy, híres Kovács Kati…

– …aztán valamiért leszidott, és én lettem a kicsi és hírtelen Kovács Kati…

Meg az év nagy részét távol töltötted: edzőtáborok, utazások, versenyek.

– Óriási szerencse, hogy ő egy hihetetlenül nyugodt, békés ember, aki jól elvan egyedül. Én, fordított helyzetben, biztosan nem bírnám! Ha éppen nincs otthon, pánikszerűen rakodni kezdek, vagy telefonálgatok, hogy történjék már valami!

Ő nem is szólt, hogy Katika, nagyon szép, hogy a kajakvilág királynője vagy, de nekem idehaza kellene egy királynő?! Hogy szépek az olimpiai álmok, de az ingemet is jó lenne kivasalni..?

Kata válaszát és a teljes interjút a Nők Lapja e heti számában olvashatod!


Olimpia.lap.hu »
Kajak-kenu.lap.hu »
Sportoló.lap.hu »

További kiemelt témáink a Nők Lapja július 23-án megjelenő, 30. számából:

Útitárs

Koronczay Lilla Bükfürdőn töltött három csodálatos napot, és természetesen a golfot is kipróbálta. Megtudta: hat kertész körömollóval nyírja a gyepet, hogy könnyebb legyen rajta a játék.

Divat
A kánikulában szerzett barnaságunk jól mutat a fehér ruhákban.

Sztárvilág
Ha ismeri és kedveli Patrick Dempsey-t, a Grace klinika sztárját – vagy ha még nem –, mindenképpen olvassa el sztárportrénkat!

Itt a grillpartik ideje!
Minden, ami a kerti főzőcskézéshez kell, remekbe sült receptekkel.

A heti szerkesztő, Lazarovits Szilvia ajánlásával:
Hol ez a gyerek?!

Hol van már a régi felszabadító érzés: itt a nyár, a vidámság, a gondtalanság íze… Az, amikor a lurkót a felnőttek rábízhatták a nagyszülőkre, az iskolai táborokra, legrosszabb esetben az apa vagy az anya munkahelyén „dolgozott” – de legalábbis szem előtt volt. Aki manapság szülő, akinek a gyereke szünidejét tölti otthon, míg ő szinte végiggürizi a nyarat, minden bizonnyal ismeri azt a gyomorszorító kérdést: hol lehet ez a gyerek?! Nem veszi fel a telefont, nem jelentkezik, vajon hol, kivel lóg, milyen társaságba keveredett? Túlságosan megnyugtató tapasztalatokkal mi sem lettünk gazdagabbak, de talán ötletekkel, tanácsokkal szolgálhatunk a szülőknek…

Továbbá: Szépség, Konyha, Egészség, Horoszkóp, Társkereső és még sok minden más!

Ne felejtsétek: Nőnek lenni jó!

 


Még több az e heti Nők Lapjából:


Koj, a szívszerelem »
Itt a gyerek, hol a gyerek? »
Kiválasztottnak érzem magam! »
Természetes szépségek kontra véznák »
Patrick Dempsey, akit receptre kellene felírni »
Gyertek, grillparti lesz nálunk! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top