Sztárok

Patrick Dempsey, akit receptre kellene felírni

Vasárnap reggel 10:15. A moziban csak hárman vagyunk. Három nő, ami nem meglepő, hiszen egyrészt ki megy ilyenkor moziba, másrészt a "Boldogító talán" címmel és a sármos Patrick Dempsey-vel az alkotók valószínűleg nem a férfiakat kívánták jegyvásárlásra ösztönözni. A sárm márpedig hat – a film kissé sablonos indítása, illetve az Álljon meg a nászmenet!-utánérzés ellenére is. A Grace Klinika George Clooney-ja kétségtelenül jó pasi, de van még valami más is, amit érdemes tudni róla? Én bizony kíváncsi lettem…

1. És először is megtudtam, hogy a negyvenkét éves színésznek ez a kor áll a legjobban (bevallom, a képekkel indítottam a keresést). Volt ő ugyan Raszkolnyikov a Bűn és bűnhődésből szakállal, hülye frizurával, vagy Reese Witherspoon szerelme a „Mindenütt nő”-ben szakáll nélkül, nyálas frizurával, de a jelenlegi érett férfi-kisfiús mosoly a tuti befutó, na.

2. Aztán szembesülnöm kellett azzal is, hogy foglalt, mégpedig alaposan. Második felesége, Jill sminkmester, aki három gyermekkel ajándékozta meg: Tallulah hat-, Darby és Sullivan, az ikrek egyévesek. Persze, büszke is rá: „Jill feleség, dolgozó nő, anya, állandóan pörög, kézben tartja a család életét, úgyhogy keveset tudunk kettesben lenni, de ha besokallunk, elmegyünk egy jó étterembe, vagy sétálunk. Olyankor aztán el nem engedjük egymás kezét… Ha ő nem lenne, fogalmam sincs, hol tartanék, de biztos, hogy nem itt” – mondja a színész. Oké, hát, ennyit Patrick Dempsey-ről, de mivel ennek a cikknek kétoldalasnak kell lennie, csalódottságukat leplezve, próbáljanak továbbolvasni.

 

3. Vajon mi az oka annak, hogy a Grace Klinika című tévésorozat előtt nem nagyon hallottunk róla? Saját bevallása szerint is az, hogy számos hollywoodi színésztársával együtt a megélhetéséért küzdött, nem jöttek be a filmek, nem folytatódtak azok a sorozatok, amelyekben szerepet vállalt. 2002 és 2005 között gyakorlatilag munkanélküli volt, családjával haza is költözött a szülővárosába, és elhatározta, színészi karrier nélkül is boldog lesz, nem hagyja, hogy beszippantsa Los Angeles elkeseredettsége. „Folyamatosan őrlődtem, hogy bekerülök-e x-sorozat próbaadásába, megrendeli-e valamelyik tévé, mit szól hozzá a kritika. Aztán, amikor már elengedtem ezeket a problémákat, beütött a siker” – emlékszik vissza.

4. Amerikában, a Vészhelyzet „ellenében” indított Grace Klinikában Dr. Derek Shepherd, azaz McCsábító (ahogy a sorozatban becézik) szerepe hozta meg számára az áttörést, az újrafelfedezést. „Orvost játszani imádok. Abban a pillanatban, ahogy fölveszem a fehér köpenyt, mintha megsokszorozódna az erőm. Meg az intelligenciám. Sőt, még a szexuális kisugárzásom is.” A sorozat következő epizódjairól csak annyit árul el, hogy reméli, egyre szorosabb lesz a viszonya „szerelmével”, Meredith-szel, mert az előző évadban egész frusztrált volt amiatt, hogy nem haladnak köztük a dolgok. Semmi házasság, semmi gyerek – nincs ez így jól szerinte. „Szerelem, humor és sok-sok beszélgetés: ez a jó kapcsolat titka, lehet, hogy elmondom Dereknek is…”

5. Ha már a munka mókuskerekénél tartunk, lássuk, miként telik Patrick egy átlagos napja. Korán kel, mert a lánya dzsungelharcosként robban be reggelente az ágyukba, aztán meg persze, ébrednek a fiúk is (he-he, ez ismerős). Reggeli, majd Tallulahot elfuvarozza a suliba, aztán játszik, csúszik-mászik a fiúkkal, altatja, eteti őket, és amikor eközben ideje adódik, szervezi a saját ügyeit: filmekről tárgyal és autóversenyekről (ez a hobbija). Később újra egy kör a sulihoz, és vacsi, alvás – korán. „Felejthetetlen élmény a srácokkal lenni, plusz, ha indul a forgatás, megyek dolgozni, azaz csókolózni Ellen Pompeóval (Meredith Grey-t játssza a sorozatban). Már hónapok óta nem is láttam őt, kénytelen voltam a feleségemet csókolgatni…”

6. Szabadidő? „Ha szusszanhatok egyet, akkor szponzorokat keresek az autóversenyzéshez, biciklizem, és természetesen a családommal vagyok. Hazamegyek Maine-be az anyukámhoz, aki sajnos, rákbeteg, így nagyon sok időt tölt kórházban.” Nem mellesleg Dempsey nemrég az emlőrák elleni küzdelem segítésére alapítványt hozott létre szülővárosában.

7. Nézzük a legújabb filmjeit is: tavaly láthattuk a Bűbáj című Disney-produkcióban, amelyben válóperes ügyvédként hódítja meg egy mesebeli hercegnő szívét. Most pedig a Boldogító talán fut a mozikban, amelyben ő Tom, a nőfaló, aki egyszer csak ráébred, hogy évek óta legjobb barátjába szerelmes, csak nem mert szembenézni az érzéseivel, illetve rettegett az elkötelezettségtől. Ellenben, amikor a lány skót tanulmányútjáról egy vőlegénnyel állít haza, rögtön fény gyúl az elméjében, úgyhogy indulhat is a menyasszony-visszahódító akció. „Ez egy helyzetkomikummal teli, régimódi szerelmes vígjáték. A partnerem nagyon helyes nő, és szerencsére jól működött köztünk a kémia… Élveztem azt is, hogy egy tőlem igencsak különböző karaktert kellett játszanom – gondolom, egyértelmű, hogy számomra nem probléma a monogámia, szeretek házasságban élni.” És hogy nem fél-e a romantikus srác-skatulyától? „Azt hiszem, nagyon fontos, hogy milyen lesz a következő filmem, okosan kell választanom” – nyilatkozta.

+ 1. A „Boldogító talán”-ban Patrick leginkább a Skóciában játszódó jeleneteket élvezte. „Két hétig forgattunk a mesés Skye szigeten, majd vidéken, Angliában. Vittem is magammal a családot, és el is határoztuk, hogy ha megengedhetjük magunknak, veszünk ott egy kastélyt, és odaköltözünk.” Ha nem is Angliában fog letelepedni, az biztos, hogy hosszú távon nem akar Los Angelesben élni, inkább valahol vidéken, normális emberek között. Los Angeles szerinte csak egyvalamire jó: dolgozni. Gyereket nevelni például tilos itt. „Én is vidéken nőttem fel, és a srácoknak sem tudok elképzelni ennél ideálisabbat. Nem akarom, hogy elszálljanak. Nekem is otthon kellett megtapasztalnom újra, mennyire semmit nem ér a karrier, a szakmai siker önmagában. Amikor magányosan ülsz a villádban, érzed, hogy ez a csillogás mélységesen üres, ennél valami sokkal értékesebbre, igazira van szüksége az embernek: családra.”

Névjegy:

Név: Patrick Galen Dempsey

Születési idő: 1966. január 13.

Csillagjegye: Bak

Testvérek: ír-amerikai család harmadik, legkisebb gyereke.

Hitte volna?

– hogy Patrick nagyon ügyes zsonglőr – tudományából kis ízelítőt is mutat a Boldogító talán egy apró jelentében,

– első felesége legjobb barátja anyja volt, aki 48. életévét töltötte be, amikor Patrick a 21-et,

– második filmjét 1989-ben forgatta Kirstie Alley színésznővel,

– ismerős lehet a Will és Grace című sorozatból is, amelyben visszatérő szerepe volt,

– hangját adta a Mackótestvér 2. című mesefilmhez.

 


Még több az e heti Nők Lapjából:

Kovács Kati: Olimpia után férjhez megyek! »
Koj, a szívszerelem »
Itt a gyerek, hol a gyerek? »
Kiválasztottnak érzem magam! »
Természetes szépségek kontra véznák »
Gyertek, grillparti lesz nálunk! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top