Sztárok

Enikő és a divat

Détár Enikő imádja a parókákat, a csodás fellépőruhákat, a rengeteg csillogó-villogó kiegészítőt és a neccharisnyát. A színésznő civilben azonban a kényelmes és egyszerű farmert részesíti előnyben.

– A lányommal „hajléktalandizájnnak” hívjuk ezt az öltözködést – mesélte Enikő. – Otthon a családommal, a falumban lapos cipőben, napszemüvegben, smink nélkül, lófarokba kötött hajjal szeretek császkálni. Így megyek az oviba, vásárolni, mindenhova. Rengeteg időt töltök a kisfiammal, és az otthoni tévézéshez ez tökéletes. Persze hivatalos helyen nem így jelenek meg. Mindig van rajtam smink és tűsarkú. Fiatalon szerettem mindent kipakolni. A lányom nem ilyen. Ő inkább a sportosabb ruhákat részesíti előnyben, de az hasonló bennünk, hogy mindketten szeretjük az extrémebb darabokat. Gigi már tizenkilenc éves, egyetemre megy, de nyaralni még együtt járunk. Külföldön mindig lopunk magunknak néhány órát, hogy beszerezzünk pár új ruhadarabot. Nincs egy kedvenc ruhám, több is közel áll a szívemhez. Ezek vagy egy külföldi utazás alatt vásárolt kelmék, vagy esetleg az anyukámtól, lányomtól kapott kedvencek. A divatot nem mindig figyelem és követem, de azért vannak kortárs darabjaim. Régebben rajzolgattam ruhákat, persze csak ösztönösen, amatőr szinten, de sokszor megelőztem a divattervezőket. Képes vagyok tíz perc alatt összekapni magam, nem töltök sok időt a ruha kiválasztásával vagy cicomázással. Sokszor az autóban dobom fel a sminket. A színházban általában magam veszem fel a jelmezt, nem kérek saját öltöztetőt. Inkább a lelki ráhangolódás, a nyugalom megteremtése vesz több időt igénybe, ez lehet beszélgetés vagy csendes befelé tekintés is. Szükségem van az erőm összegyűjtésére, mert volt egy térdműtétem, de remek szakemberek keze alatt gyógyulok.

A színésznőt láthatjuk a Jelenetek egy házasságból című darabban, ősztől pedig a Madách Színház színpadán a Macskák, a Producerek és a Chicago musicalekben.

 

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top