Sztárok

Kolovratnik Tybalt lett

A Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül bemutatásra kerülő előadások közül talán az egyik legizgalmasabb új bemutató a Rómeó és Júlia.

A klasszikus opera, a próza, a tánc egyenértékű szerepet kap a Rómeó és Júlia új bemutatójában.
Az eklektika, a műfajok egyesítése adta lehetőséggel élve, parádés szereposztásban a Margitszigeten egy rendhagyó előadás megszületésének lehet élvezője a közönség.
Katartikus élmény a dráma maga, amely az örök érzelmekről, a szerelem és gyűlölet tragédiájáról szól.
A címszerepeket, Rómeót és Júliát két fiatal operaénekes – az életben is egy pár – formálja meg.
A Magyar Állami Operaház kórusa, a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarát Szabó Sípos Máté vezényli.

A prózai szerepekben, karakterekben ismert kiváló művészek építik, erősítik az új bemutató előadás élményét. Tybalt szerepében Kolovratnik Krisztiánt láthatják, de színre lép még Görög László, Kaszás Géza, Safranek Károly és Takács Kati is. Az opera megszólaltatásához szimfonikus zenekar, kórus, tánccsoport, balett, a prózai szereplők együttesen, egyensúlyban alkotják produkciót.
A kosztümös, díszletes, előadásba integrált műfajok különleges élményt és erős drámai hatást kívánnak közvetíteni. A Shakespeare- és a Gounod-mű mozaikjai alkotják az előadást. Az eltérő hangsúlyú és tartalmú jelenetek más-más kifejezést igényelnek.

 

Bemutató: augusztus 15., Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top