Sztárok

Megbuktak az agysebészek

Két év késéssel mutatták be nálunk az Agy-kontroll című tévésorozatot, amely Amerikában hatalmasat bukott.

Stanley Tucci, Mark Feuerstein, Indira Varma és Armando Riesco az Agy-kontroll főszereplői. A sorozat egy csapat New York-i sebészről és orvosról szól, akik különböző szemszögből közelítik meg a dolgokat. Vezetőjük, dr. Doug Hanson kiváló agysebész, aki az agy működését egy mechanikus szerkezethez hasonlítja. Szerinte az az ő feladata, hogy „Isten hibáit kijavítsa”. Segéde, dr. Jonathan Seger viszont úgy véli, mielőtt agyműtétet hajt végre valakin, fontos, hogy megismerje a személyiségét.

 

Az Agy-kontroll nem egy átlagos sorozat, hanem olyan műsor, ahol a kemény tudomány összeütközésbe kerül a személyiség bonyolultságával, logikájával, érzéseivel és hitével, miközben a modern kori hősök – szakmájuk határait feszegetve – felfedezik az orvostudomány utolsó misztikus határterületét, az emberi agyat. Természetesen felfedezhetők benne a sikerszériák jól bevált elemei is. Az idegesítő, öntelt doki figuráját mintha a Dr. House-ból emelték volna át a forgatókönyvírók, de helyenként a Grace klinika jelenetei is visszaköszönnek.

 

A már 2006-ban leforgatott produkció valószínűleg azért került hozzánk csak most, mert a tengerentúlon sem aratott átütő sikert. Az első hat rész után nem is készültek újabb epizódok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top