Sztárok

Sztárvilág – Boldog pillanatok

A múlt héten harminc tökéletes pillanatot mutattunk be, mint a boldogság rövid receptjeit. Lássuk most, mitől lesznek boldogok a sztárok! Összeállításunkban húsz hazai híresség árulja el, mikor volt életében a legboldogabb.

Bódy Magdi: Képzelt duett

Bódy Magdi
Bódy Magdi

Minden kicsi boldogságnak tudok örülni, de a legjobb dolog az életemben az lenne, ha együtt énekelhetnék Michael Boltonnal vagy Aretta Franklinnel. Személyesen már találkoztam velük, sőt, Michaellel közös fellépésről is beszélgettünk, tehát az álmom nem teljesen reménytelen.

Für Anikó: Házfelújítás, rockkoncert, Balaton

Nekem mindig az a legjobb dolog, ami éppen megadatott. Most az, hogy felújítjuk a házunkat, Anyukám nálunk lakik, és együtt koncertezhettem a Tankcsapdával. Eseményekben dús nyaram volt, következik az édes semmittevés a Balatonnál. Három éve nem nyaraltunk a párommal, augusztusban végre csak pihenni fogunk, két hétig. Kell ennél jobb dolog a világon?

Kállai Ildikó: Tenni a boldogságért

Ráérezni arra, hogy nem szenvedői, hanem alakítói vagyunk sorsunknak. Hogy tehetünk, sőt, kötelességünk is tenni a boldogságunkért, kis mozgással, tanulással, pihenéssel, helyes táplálkozással, munkával. Tudomásul kell venni, hogy nem csoda eredményezi a boldogságot, hanem mindennapi tettek összessége…

Dunai Tamás: Egy klarinétduett, a legjobbal

Megkért a Rádiózenekar, hogy egy jótékony célú koncertjüket én konferáljam. Nagy meglepetésemre odaadtak egy klarinétot, és Balogh József, a hangszer legnagyobb művészeinek egyike invitált, hogy játsszuk el ketten az All of Me-t. Én fújtam a magam amatőr lelkesedésével a szólamot, ő pedig a maga tökéletes muzikalitásával kísért. Soha nem éreztem ennyire boldognak, szabadnak magamat.

Pataki Ági: Végigmenni a vörös szőnyegen

Mint oly sokan a generációmból, számomra is a csúcsot jelentette, ha valaki végigvonulhatott a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén. Híradókban, tudósításokban lehetett olykor látni, hogy miként lépdel ott szinte a filmtörténelem, Bardot, Cardinale, Romy Schneider, Delon, Mastroianni, Gassman, Fellini, Mihalkov. Idén megadatott, hogy a Delta című film egyik koproducereként ott lehettem a fesztivál gáláján, és az autóból kiszállva én is végigmehettem a legendás vörös szőnyegen.

Müller Péter Sziámi: Spiritualitás és anyukám főztje

A forgás, a szó szoros és átvitt értelmében, hiszen az örök forgás kapcsol bennünket az univerzumhoz, az atomok mikrovilágtól a galaktikák makrokozmoszáig. A másik legjobb a krumplis tészta, a paprikás krumpli, és a rakott krumpli, ha azt anyukám készíti.

Somló Tamás: Olyanná válni, mint édesapám

Számomra apám egyénisége, lénye, személye, aurája a legfontosabb. Mindig olyan szerettem volna lenni, mint amilyen Ő. Ezt még akkor sem adom fel, amikor Ő már sajnos, feladta…

Dunai Tamás
Dunai Tamás

Esztergályos Cecília: Napsütéses reggelek

Immár túl a hatvanötödik életéven, túl a pályán töltött négy évtizeden, túl az intenzív osztályon, túl éjszakai szorongásokon, félelmeken, a legjobb dolog, amikor reggel arra ébredek, hogy besüt a nap, hogy mindenem ép, hogy folyik a világ – hogy élek!

Geszti Péter: Szundítás a kertben

A másikhoz bújni, cinkosan összenézni, egymásra kacsintani. Barátkozni, kommunikálni, jelzéseket adni, venni, megérteni a másikat, szeretni, elfogadni, közösen gondolkodni, tenni, csinálni valamit, amitől remélhetőleg kicsivel élhetőbb, jobb lesz a világ. Ezenkívül esetenként az is nagyon jó tud lenni, ha el akarok szundítani délután a kertben, és a szomszéd abbahagyja a fűnyírást…

Lukács Sándor: Amikor megszületett a fiam

Két Orpheus-előadást játszottunk aznap a Vígszínházban minden idők talán legnagyobb színésznőjével, Ruttkai Évával. Az elsőt kicsit felfokozott állapotban, mert közben vártuk a hírt az ügyelőpulttól, hogy megszületett-e már a fiam. Éppen hajolgattunk a végén, amikor jött a telefon a Tétényi úti kórházból. Éva megragadott, úgy, ahogy voltunk, jelmezben beszálltunk a kocsijába, és odarobogtunk a szülészetre. Felszaladtam, megnéztem egy pillanatra Mátét, aztán spuri vissza, az autóból egyenest vissza a színpadra, mert jött a második előadás. Ma már elárulhatom: ezt kicsit mámoros állapotban játszottam végig…

Koltai Róbert: Séta az unokámmal

Egy este a Világszám forgatásakor az aznapi felvételek végeztével végigmentünk a főutcán unokámmal Szatmárnémetiben. Nem szóltunk egy szót sem, csak fogtuk egymás kezét, és bandukoltunk a nyárestében. Olyan szépet, olyan melegséget, olyan szeretetet éreztem, mint még sohasem. Ha majd a végső számvetésnél meg fogják kérdezni, hogy volt-e olyan pillanat, amelyért érdemes volt élnem, biztos, hogy azt mondom majd, hogy ez…

Gálffy László: A tanítványok sikere

A legjobb dolog az lenne, ha jövőre, mind a tizenegy növendékemnek szerződést is mellékelhetnék a színészdiplomájuk mellé. Számomra a legboldogítóbb: tengerpart, egy üveg nagyon jó bor és tengeri herkentyűk. Ez a kívánságom hamarosan teljesül, a másikat illetően már nem vagyok ennyire optimista.

Kern András: A következő szerep

A legjobb dolgok közül az egyik, amit színész kívánhat magának, egy jó szerep, mint a kellékes. A Kellékes című darab arról szól, hogy előadás után valaki ott marad a színpadon, ahová ő nem való, mert háttérmunkás, és elszórakoztatja a közönséget. Jó a darab, jó volt próbálni Ilan Eldad izraeli rendezővel, és jó lesz játszani ősztől, a Pesti Színházban.

Horváth Lili: Anyának lenni

Az anyaság. Ha minden igaz, mire ez a cikk megjelenik, karomban tartom a második kicsi fiamat. Repesve várom, milyen érzés kétgyerekes anyukának lenni, és készülök rá. Eddig nagyon jól viselkedett: végigjátszhattam az egész színházi évadot, nemrég forgattam is Sas Tamás Presszó című filmjében. Egy várandós anyukát. Mindenki boldog volt, hogy nem kell „kispárnával” kitömni. Én is boldog voltam, hogy együtt filmezhettünk a még meg sem született kicsi fiammal.

Müller Péter Sziámi
Müller Péter Sziámi

Őze Áron: A boldogság öt dolgon múlik

Számomra öt dolog a legjobb a világon: szerelem, társ, gyerek, hivatás és egy kutya. Ebben a sorrendben. A szerelem megvan, a társ úgy néz ki, alakul, a gyerek ebből következhet. A hivatással minden rendben, nyár végéig forgatok Pécsett. Pozsgay Zsolt „Zsolnay Vilmos” című filmjében játszom a címszerepet. Kutyám csak volt, most éppen azért nem lehet, mert a szakmai elfoglaltságom miatt nem lenne rá időm.

Huszárik Kata: Ha a fiam örül

Látni, ahogy a kisfiam cseperedik, és nyiladozik az értelme, nincs ennél nagyobb boldogság. Mivel nagyon szeretek kézműveskedni, a harmadik születésnapjára megleptem egy színes falvédővel. Darabokból varrogattam rá egy várat, sok-sok toronnyal. Este csillagok világítanak az égen, ezt ceruzaelemes pici lámpafüzérrel oldottam meg. Gergőnek ez a boldogság, nekem az, hogy örömet szereztem neki.

Zoób Kati: Értelmes apróságok

Bármi lehet. Egy jól induló reggel, süteményillat, jó zene, csend, valamit tenni azokért, akiket szeretek. Nem kell világrengető nagy ajándék. Munka, család, tartalmas élet, nyugalom, béke és kis apróságok. Csak az a fontos, hogy értelmük legyen.

Kálloy Molnár Péter: Még egy beszélgetés édesapámmal…

Ha Apukám élne, és elmondhatnám neki, mi történt velem azóta, hogy már nincs köztünk. Elmondanám azt is, hogy miket terveznék vele. Sok beszélgetést, borozgatást, utazásokat. Elmesélném, milyen darabokban játszom és kikkel, megmutatnám neki a lemezemet. A legjobb dolog az lenne, ha még élne, és örülhetne az unokájának is.

Szűcs Judit: Vigyázni az egészségre

Egészség! A lányomnak, nekem, az egész családnak. Akkor tudok énekelni, maximálisan ellátni a napi teendőimet, akkor vagyok vidám és boldog, ha egészséges vagyok. Az egészség a legjobb dolog a világon, erre nagyon vigyázok!

Kovács Kati: Egy véletlen találkozás

Az első repülőút, amikor találkoztam a végtelenséggel, az első napfelkelte Ausztráliában, amikor találkoztam az örökkévalósággal, az első tengerparti este Kubában, amikor a vizet nézve énekeltük a Sibonét, és találkoztam egykori önmagammal… Valamint a Honvéd utca és a Szent István körút sarka, ahol egykoron találkoztam a kamasz Szegő Andrással

Még több az e heti Nők Lapjából:

Megcsináltuk! Itt a magyar Mamma Mia! »
D. Tóth Kriszta: Kinyílott a szövegláda… »
Hogyan őrizzük meg szexuális energiánkat? – Egy örömlány tanácsai »
A nőnél van a labda »
Játsszunk szilvásat… »
Egy úr a Nemzetbiztonságtól… – Házasságszédelgő a javából »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top