Sztárok

Madonna férje a rendetlenségben hisz

A zseni átlát a káoszon, éljen a felfordulás! – ez Guy Ritchie elmélete. A divatteremtő filmrendező, akinek az elmúlt években számtalan ifjú filmes próbálta és próbálja lemásolni a stílusát, és aki újraformálta a brit gengszterfilmet, a rendetlenségben hisz. Azt mondja, ez a jó film titka.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff rendezője néhány vargabetű után visszatért kedvenc műfajához: új filmje, a Spíler először a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, majd ezen a héten az angol mozikban aratott zajos sikert: a Spíler máris elfoglalta az első helyet a brit toplistán. És ismét több szálon futó, egymásba gabalyodó története van, amely csupa hazugság, átverés és váratlan fordulat.

– Nem tehetek róla, rászoktam az ilyen sztorikra – nyilatkozta Guy Ritchie. – Nekem az a jó, ha az egyik történetszálról folyton a másikra ugrálhatok, ha alaposan megvezethetem a nézőt, és a forgatókönyv írása közben néha én sem értem, hogyan fogom megoldani az adott helyzetet. Ha mégis sikerül minden lehetetlen szituációra kitalálnom egy lehetséges megoldást, akkor már érdemes megcsinálni a filmet.

Spíler (RocknRolla), hazai bemutató: 2009. január

IC Press, NLC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top