Sztárok

Zahara kórháza

A gyakran jótékonykodó pár ismét megmutatta szociális érzékenységét, és nem sajnálta a pénzt a rászorulóktól. A házaspár 1,39 millió eurót költött egy etiópiai egészségcentrumra. Cserébe mindössze egy egészen kis dolgot kértek.

Az intézmény elsősorban az AIDS és a tbc kezelésével foglalkozik. A Jolie–Pitt Alapítvány abban egyezett meg a kórház vezetőivel, hogy az ezentúl a gyermekük, Zahara nevét viseli majd. A hároméves kislány Etiópiában született, és innen fogadta örökbe Brad és Angelina. A színész meg is magyarázta, hogy miért döntöttek így: „Azt reméljük, hogy mikor Zahara felnő, felelősséget fog érezni a klinika iránt, és az életének része lesz.”

Etiópia egyike azoknak az országoknak, ahol évente a legtöbben halnak meg tuberkulózisban. „Az a tény, hogy szegény emberek sokasága hal meg egy gyógyítható betegségben, csak azért, mert nem jutnak kezeléshez és gyógyszerekhez, elfogadhatatlan” – egészítette ki nyilatkozatát Brad Pitt. A pár másik örökbe fogadott gyereke, Maddox Kambodzsából származik, ahol szintén segítenek egy hasonló klinikát. Az intézmény neve pedig Maddox Gyermekklinika.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top