Sztárok

Sir Andrew Lloyd Webber szülinapi koncertje

A legendás brit zeneszerző nemcsak családi körben ünnepelte meg a kerek évfordulót márciusban, hanem hivatalos bulit is rendeztek most ősszel, a rendezvényen természetesen sok musicalsláger is elhangzott. A koncerten, amely a londoni Hyde Parkban volt, számos híresség megjelent.

Az este elején Webber kedvenc számait adták elő, majd a legnagyobb sikerek következtek. Fellépett többek között John Barrowman, Jason Donovan és a Grammy-díjas soulénekesnő, Joss Stone is. Amikor a zeneszerző a színpadra lépett, megköszönte mindazok munkáját és segítségét, akik a karrierjében közreműködtek, és megosztott néhány érdekes hírt a közönséggel, amely a következő munkáival kapcsolatos. „Megígérem, hogy a legjobbat hozom ki magamból a darabbal kapcsolatban.”

Sir Andrew Lloyd Webber

 

Webber minden idők egyik legsikeresebb zeneszerzője, még 10 éves kora előtt komponálni kezdett. Nagy társa a sikerben Tim Rice szövegíró, akivel 1968-ban tűntek fel, a bibliai témát feldolgozó József és a színes szélesvásznú álomkabáttal. 1971-ben világsiker lett a Jézus Krisztus szupersztár. Ezt követte az Evita, majd 1981-ben a Macskák, 1986-ban pedig Az Operaház fantomja. Egyetlen bukása a Sunset Boulevard volt. Sir Andrew Lloyd Webber eddig 13 musicalt írt, és reméljük, legalább 100 éves koráig folytatja majd.

Jason Donovan és Joss Stone is fellépett a születésnapi partin

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top