Sztárok

Lovag lett a Cool TV sztárja

Aki szereti a jó magyar vörösbort, az tudja, hogy érdemes volt ellátogatnia a Villányi Vörösbor Fesztiválra, hiszen a térség apraja-nagyja együtt ünnepelte a szőlőt és a bort. A sokszínű programok kavalkádjában a csúcspont a borlovagavatás volt, amelyen a Cool TV műsorvezetője, Müller Attila is esküt tett a pincekulcsra.

A nagy hagyományoknak örvendő rendezvényen idén is számos vendég kóstolhatta meg a villányi borokat, a finom ételeket. A többezres tömegben ismert arcokkal is találkozhattak a fesztiválozók, így Besenyei Péter műrepülő-világbajnokkal, aki régóta nagy hódolója a finom boroknak. Állítása szerint a nedű illatáról meg tudja állapítani, hogy mely vidéken termesztették. A hagyományos szüreti felvonulás volt a rendezvény egyik csúcspontja.

Ennek keretében a térség közösségei, borlovagrendjei vonultak fel a város jelképévé vált hatalmas szőlőfürt után. Ezt követően színpadra szólították a borlovagjelölteket, akiknek több próbatételen kellett sikeresen megfelelniük ahhoz, hogy lovaggá avassák őket. Miután a népszerű műsorvezető lovag lett, kiderült, hogy nem csupán a borokat szereti, ugyanis amikor meglátta Savanya Géza pálinkafőző-mester standját, azonnal megkóstolta a pálinkát is. Sőt, néhány percig segített is a hungarikum árusításában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top