Sztárok

Mosogatógép-bepakolási párbaj

A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon nagy feltűnést keltett a Rachel esküvője című film, amelyben furcsa párbaj alakul ki két szereplő között.

Oscar-díjas lesz?
Oscar-díjas lesz?

A film egyik jelenetében az örömapa és a vőlegény az esküvő délelőttjén tüzes mosogatógép-berakodási versenybe keveredik, aminek során igazán elszabadulnak az indulatok. Az írónő, Jenny Lumet bevallása szerint számos jelenet a saját gyerekkori élményéből származik. Állítása szerint kislány korában, a hetvenes évek elején édesapja, Sidney Lumet és barátja, az ünnepelt koreográfus, Bob Fosse kezdett hasonló erőpróbába.

„Fosse feljött hozzánk, látta, hogy apa hogyan rakodik be a mosogatógépbe, és kioktatta: szerinte sokkal több edény is – sokkal gyorsabban – bepakolható. Erre persze apám mondott neki valami nagyon csúnyát, azután órák teltek azzal, hogy ez a két felnőtt férfi, két sikeres nagy művész stopperrel a kezében ki- és bepakolta a piszkos tányérokat. Komolyan zavarba ejtő volt” – mesélte az írónő.

A különös párbajon kívül számos dolog győzte meg a kritikusokat. Az elemzők szerint az egyik legnagyobb meglepetés Anne Hathaway alakítása volt, akit ez a szerep az eddigi visszhangok szerint akár az Oscar-díjig is eljuttathat.

Rachel esküvője (Rachel Getting Married), hazai bemutató: 2009 eleje.

IC Press

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top