Sztárok

A hercegnő Indiában

Ha egy királyi személy külföldre látogat, általában a legnagyobb felhajtást csapják körülötte, pláne, ha trónörökösről van szó. Nem így történt a svéd koronahercegnő, Viktória látogatásánál Indiában, hiszen egyáltalán nem formális körülményekről volt szó.

A hercegnőt a ceremónia helyett hagyományos virágkoszorúval köszöntötték a helyiek, és a hindu szokásnak megfelelő pöttyöt is kapott a homloka közepére. A svéd trón várományosa elsődlegesen azzal a céllal érkezett Indiába, hogy meglátogasson egy egészségügyi központot Új-Delhiben, és szerinte ehhez egyáltalán nem szükségesek a formaságok.

Az utazás előtt azt nyilatkozta a hercegnő, hogy szerinte egy élet is kevés megismerni és megérteni egy ennyire különböző országot, amelynek a kultúrája rendkívül gazdag. A látogatás globálisan pedig arra irányult, hogy a két nemzet között kapukat nyissanak, és a jövőben sokkal szorosabb együttműködés is szóba kerülhessen. Emellett a hercegnő Bollywoodba, az indiai filmgyártás fellegvárába is ellátogat, ahol megnéz néhány hindu filmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top