Sztárok

A trónörökös távol-keleti kalandja

Károly herceg nem is számíthatott volna melegebb és szívélyesebb fogadtatásra, mint ami Japánban várt rá tíznapos túrája alatt. Az út célja az volt, hogy a két ország között fennálló diplomáciai kapcsolatot megünnepeljék.

Érkezésekor a brit párt a japán koronaherceg, Naruhito fogadta a vörös szőnyegen, majd a tokiói Keio Egyetem hallgatói várták. A diákok kamerákkal és mobiltelefonokkal felszerelkezve várták a trónörököst, és mindent megtettek azért, hogy egy kézfogással közelebb kerüljenek hozzá. Károly herceget elkísérte Camilla is, akit szintén nagy szeretettel üdvözöltek a helyiek. A japán trónörökös felesége, Maszako azonban nem jelent meg a fogadáson, mert régóta kerüli a nyilvánosságot, mióta megállapították idegrendszeri betegségét. A feleség helyett a házigazdai szerepet a japán trónörökös szülei látták el, és együtt vacsoráztak az első napon.

A látogatásba a kultúrprogram is belefért, a brit vendégek megnézték az ősi várost, Narát Nyugat-Japánban, ahol a japánok leghíresebb és legkedvesebb buddhista temploma áll. Károly herceg és Kamilla nem áll meg Japánban, a további tervek között szerepel Brunei és Indonézia felkeresése is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top