Több szempontból is egyedire sikerült Lajsz András vacsorája. Először is, a házigazda a saját születésnapján főzött, másodszor pedig a főváros egyik legnívósabb éttermében, amely negyed évszázadon keresztül volt a munkahelye is. A koktélok mestere dolgozott itt mosogatóként, szakácsként, pincérként, és végül a bárt vezette, amelynek még a berendezésébe is beleszólhatott. Természetesen – születésnapról lévén szó – a vendégek a tortáról sem feledkeztek meg. Meglepő módon a hét legtapasztaltabb szakácsa, aki még versenyeken is részt vesz, ugyanúgy izgult, mint bárki más.
– Lehet, hogy nem látszott, de nagyon izgultam a vacsora előtt – mondta András. – Már a menü tervezgetése közben többször meggondoltam magam, mert olyasmit szerettem volna, ami lehetőleg mindenkinek ízlik. Ráadásul, ha úgy vesszük, kétszeresen kellett megfelelnem az elvárásoknak: egy jó születésnapi bulit és egy teljes körű vacsorát is létre kellett hoznom. De mint kiderült, nem volt mitől tartanom. Hihetetlenül jó kis társaság gyűlt össze ezen a héten, olyannyira, hogy már azt tervezgetjük, valamikor újra össze kellene hozni a csapatot.