Sztárok

Magyar szöszi Kolumbiában

Hargitai Bea, az ismert magyar modell itt hagyott csapot-papot, és kiköltözött Bogotába, álmai pasijához. Kalandjaiból valóságshow készült Senorita Szöszi címmel, és a képernyőt nézve sokszor már nem tudjuk eldönteni, vajon irigyeljük-e a szépséget, vagy sajnáljuk a megpróbáltatásaiért.

Hargitai Beát Kolumbiában értük utol. A modell még mindig szembesül a városban a saját fotóival, amelyeken sztriptíztáncosnőként hirdetik.

– Előfordult-e már korábban is, hogy visszaéltek a fotóiddal, és olyasmire használták fel, amire nem adtál engedélyt?

– Sajnos ez bármikor előfordulhat, hiszen saját honlapom van. A képeim tehát az interneten bárki számára elérhetőek. Ha valaki beírja a nevemet a keresőbe, millió fotómat kidobja. Így aztán ellenőrizni sem tudnám, ki mire használja ezeket a képeket. De egyelőre pozitívan gondolkozom erről.

– A műsorról nem csak pozitív kritikák jelennek meg. Hogy viseled, ha bántanak?

– Azt gondolom, ha az ember vállalja, hogy közszereplővé válik, akkor az ismertség következményeivel is számolnia kell. Fel kell rá készülni, hogy kaphat hideget-meleget. Tudom, hogy nem szerethet mindenki, erre fel vagyok készülve. Azért remélem, hogy ez nem naivitás, és a későbbiekben sem nagyon lesznek negatív tapasztalataim.

Magyar szöszi Kolumbiában

– Mi vagy ki hiányzik leginkább itthonról?

– Az ízek! Természetesen a szeretteimen, a családomon kívül, de tényleg a hazai ízek után vágyakozom a legtöbbet. Anyukám rakott karfiolját és pulykanyaklevesét vagy a nagyim sütijét, gulyáslevesét néha szinte magam előtt látom.

A tények elferdítése?

Nemrég veretes cikk jelent meg egy kolumbiai magazinban Beáról és a magyar műsorról. A helyiek nehezményezték, hogy a vágott adásokban kizárólag negatív képet láthatunk az országról. A hírek szerint már a magyar konzult is bekérették, hogy kérdőre vonják, miért járatja le a TV2 Kolumbiát. A csatorna marketingigazgatója azzal védekezett, hogy csupán az első néhány epizódban látható Bogotá sötét oldala, és a későbbiekben kiderül, hogy tulajdonképpen mennyire szép és kedves országba csöppent a magyar modell.

– Hogy bírod a kinti kosztot?

– Az itteni konyha számomra valahogy íztelennek tűnik. Szerintem ki kellene telepíteni Kolumbiába jó néhány európai szakácsot pár évtizedre.

– A képernyőn látottak alapján a város is egészen szokatlan lehet…

– Igen. Nagyon hiányzik az európai nagyvárosok jellegzetes hangulata, hiszen azért én vérbeli európai lány vagyok! Szeretnék sétálni a körúton, nézegetni a színes kirakatokat, beülni egy kávézóba vagy egy moziba. Bogotá is nagyváros, de mégis teljesen más életet élnek itt az emberek. Bevallom, annyira megszoktam már az otthoni kényelmet, hogy először még azt is rossz néven vettem, amikor nem volt légkondicionálás a taxiban.

– Mit tanácsolsz, mire kell leginkább figyelnie egy magyar lánynak, ha egyedül utazik külföldre?

– Vigyázzon a telefonjaira! De komolyan, nem jó kommunikációs eszköz nélkül maradni egy idegen országban! Velem megtörtént, két telefonomat is elveszítettem, a benne lévő értékes információkkal együtt, amelyeket nagyon sajnálok. Ráadásul nagyon kedvesnek tűnő emberek lopták el a táskámat! A szőke lányoknak pedig szerintem különösen óvatosnak kell lenniük azokban a külföldi országokban, kontinenseken (akár Dél-Amerikában, akár – mondjuk – Ázsiában), ahol a külsejük kuriózumnak számít. A déli emberek olykor már túlságosan is közvetlenül közelednek, megérintenek, kíváncsiskodnak, és ez könnyen válhat zaklatássá is. Tehát a túlzott kedvességükkel is óvatosan kell bánni, és buliba semmiképp ne menjenek egyedül!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top