Sztárok

YouTube-díj a királynénak

Elsőként osztották ki a YouTube videomegosztó portál által odaítélt díjat. Olyan személyek kaphatják, akik jelentős társadalmi tevékenységet visznek végbe. Elsőként a jordán királyné, Rania kapta a díjat.

A felséges asszony elindította saját internetes csatornáját, ami önmagában még nem is lenne olyan nagy dolog, de a fő cél a muzulmán vallásúakkal szemben támasztott előítéletek megváltoztatása, felszámolása. A királyné nagy elhivatottságot érez, hogy a negatív beállítódást felszámolja.

Rania áprilisban indította el a honlapot, és akkor így nyilatkozott róla: „Szeretném az emberekkel megismertetni az igazi arab világot, vágatlanul, írott szabályok és szűrők nélkül, hogy a valóságot lássák arról a régióról, amelyet otthonomnak tartok. Szeretném, ha látnák az itt élőket, a rituálékat, a kultúrát és a különböző vidékeket.” Az oldal igen sikeres, mert indulása óta több mint hárommillió látogatója volt a világ szinte minden pontjáról.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top