Sztárok

Hallgatást fogadnak a királynő szolgálói?

Az angol uralkodó, II. Erzsébet írásban kötelezné a palota dolgozóit arra, hogy tilos legyen beszélniük a munkájukról és a királyi udvarban történtekről.

Több mint 200 inasnak, szolgálónak, szakácsnak és takarítónőnek kell aláírnia a szerződést, amely kötelezi őket, hogy nem beszélhetnek még a családjuknak sem a királyi udvarban folyó munkájukról.

A News of the World vasárnapi újság szerint az alkalmazottaknak vissza kell adniuk minden tárgyat – beleértve a családtagok írásos utasításait, kézzel írt karácsonyi vagy születésnapi üdvözleteit és apró ajándékait –, amelynek köze van a királyi családhoz. És ez még nem minden: személyes határidőnaplóikat is le kell adniuk, ha tartalmaznak a szolgálatukkal kapcsolatos bejegyzést.

– Fel fogunk lépni az efféle bánásmód ellen, mert ez olyan, mintha azt gyanítanák, valamelyikünk kémkedik – mondta az egyik felháborodott alkalmazott. A tudósítás szerint az kevésbé jól fizetett szolgálók többsége azt remélte, hogy szolgálatuk végén eladhatják a begyűjtött ereklyéket, amelyekért több gyűjtő képes kisebb vagyonokat fizetni. A remény nem megalapozatlan. Előfordult, hogy Diana hercegnő jelentéktelen köszönőkártyáiért és levélkéiért több ezer fontot fizettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top