Sztárok

Udvaros Dorottya: Boldogságpraktikák ötven felett

Udvaros Dorottya milliókat hódított meg táncával a népszerű televíziós show versenyzőjeként, és sugárzik róla a boldogság. Meg is kérdeztük, mi minden teszi még azzá.

Egy generáció számára ő volt a NŐ. Erős, de sérülékeny, bolondos, de komoly, clown, de közben királynő. Ha kellett, fejen állt, ha kellett, vetkőzött, néha a görög drámák szenvedélyét sűrítette egyetlen filmkockába, máskor habos volt, mint egy torta a Gerbeaud-ban. De miért is beszélek múlt időben? Dorottya ötvenen túl is milliókat hódított meg a táncával a népszerű tévévetélkedőn, közben rengeteg olyan szerepet játszott (játszik), amely alaposan igénybe veszi fizikailag is. Mit mindent tehet meg egy nő ötvenen túl? Lássuk, mi az ő válasza! 

Például táncolhat

– Igen, most is járok táncpróbára, mert nem lehet „csak úgy” abbahagyni. Hiszen három hónapon át minden szabad percemet lekötötte a versenytánc (közben kevés alvás, előadások, próbák…), és ha már kaptam egy intenzív kúrát, akkor van értelme a folytatásnak. Tudom-érzem, hogy lesz még „dolgom” a tánccal… Közben azt sem hallgatom el, hogy a próba – annak ellenére, hogy Angyal András zseniális partner és tanár – kínzatás is. Fájt a csípőm, amikor szambáztunk, fájt a derekam és a hátam az angolkeringőtől, egyszer kifordult a bokám, a csacsacsánál pedig sajgott a vállam. Szóval hiába szárnyal a lélek, ha az ízületek elmúltak ötvenévesek… (És nevet, egyre nevet.)

– Akkor miért táncoljanak az ötvenesek? – kérdezem, mire Dorottya elkomolyodik.

– Az örömért, a tánc által termelt boldogsághormonokért, a nőiességért, és tudod, még miért? Mert ma olyan kőkeményen hajt-menetel, bizonyít mindenki – rengeteg tehetséges nő is –, hogy közben szép lassan elvész a meleg puhaság, az elfogadás, a lágyság. Hogyan maradhat meg bennünk mindez? Például úgy, hogy táncolunk. Mert a tánc egyszerű: a férfi vezet. Közben tudja, hogy a „külvilág” elsősorban a partnernőjét figyeli… Sikeres üzletasszonyoknak sem árt, ha tánc közben rájönnek: „jé, engem vezetni is lehet…!” És nem leszek kevesebb-butább-jelentéktelenebb attól, ha (időlegesen) a lelkemet is átadom a partneremnek. 

Például jól érezheti magát a gyerekével

– A fiam huszonhárom éves egyetemista, aki kamaszként is elég jól viselte, hogy „az Udvaros fia” (legfeljebb a bulvárhírektől van rosszul). Ő szemlélődő típus, képes kizárni a külvilágot, ezért remek partner egy kiállítás befogadásához.

Eszembe jut a Csók, anyu! című kedvenc filmem.

– A forgatáskor Máté még nagyon kicsi volt, és azóta a saját életemben is tapasztaltam, hogy végtelenül nehéz a szülői szerep, még egy ilyen jó fej gyerek mellett is… Én szörnyen lelkiismeret-furdalásos anya vagyok, közben persze mentegetem magam: gyerekszemszögből rettenetes a foglalkozásom. Egy gyereknek nagyon fontos a kiszámíthatóság, a rend biztonsága, de egy színész életében minden van, csak rendszeresség nincs. Én ma délután tudom meg, hogy holnap próbálok-e, vagy sem… No, ehhez hogy igazítod a gyereked életét? Egy kolléganőm mondta huszonhárom évvel ezelőtt: nagyon merész vagy, hogy szülsz… Én viszont úgy gondoltam, hogy hiába vagyok szerelmese a hivatásomnak, gyerek kell! Annyira akartam őt, hogy akár a pályámat is elhagytam volna érte…

– Hasonlít rád?

– Érzékeny, tépelődő ember, mint én, szintén Oroszlán jegyű. Ha sikere van, kinyílik, ha kudarc éri, bezárkózik, nem mutat semmit a külvilágnak. Édesanyám maximalizmusát még nem látom benne, azt hiszem, hozzám hasonlóan későn érik. Én is sokáig szemlélődtem, lötyörésztem, kerestem a helyemet. Tudom, hogy ő is meg fogja találni a neki való utat, például azt is eldönti majd, hogy akar-e komolyan dobolni, amit én lelkesen pártolok. Az is remek, hogy egyre inkább látja – majdnem felnőttként –, hogy micsoda kincs a nagyapja. Persze édesapámat nem lehet nem szeretni, hiszen ő nyolcvanhárom évesen is olyan nyitott, aktív és életszerető, hogy az csoda. Rendszeresen úszik, szereti a színházat – az alternatív táncszínházat is! –, nemrégiben Kínában volt, ahol én még soha. Persze ami késik, nem múlik…

Dorottya hétköznapjainak további titkait (hogyan dolgozik, hova jár kényeztetni magát egy kicsit) – valamint a teljes interjút – az e heti Nők Lapjában olvashatjátok.

További kiemelt témáink a Nők Lapja január 21-én megjelenő, 4. számából:

Angelina Jolie

A színésznőnek jószolgálati nagykövetként nem is hat gyereke van, hanem talán millió is lehet a számuk.

Csábítás a neten
Ma már nemcsak a cukrosbácsitól kell félteni gyermekünket, az internet előtt ülve is előfordulhat, hogy pedofil környékezi meg.

A legszuperebb táplálékok
Répa, burgonya, káposzta, paradicsom, fokhagyma. Mi a közös bennük? Hogy ők a csúcszöldségek. Ha ezek képezik táplálkozása alapját, már sokat tett az egészségéért.

A heti szerkesztő, Papp Diána ajánlásával:
Lehet utánozni!

Aki azt hinné, hogy 50 évesen csak Samantha Jones nézhet ki jól a Szex és New Yorkban, téved. Nem kell ahhoz Amerikában élni, hogy lássuk, szaporodó ráncaink ellenére sincs mindennek vége. Sőt, van élet nemcsak a harmincon, hanem az ötvenen túl is. Udvaros Dorottya nem csak az ötvenes nőknek lehet a példaképe. Így tekinthet rá már a húszas-harmincas korosztály is. Újabban tánctudásával kápráztatott el minket, amit a profik is megirigyelhetnének. V. Kulcsár Ildikónak pedig több titkát is elárulta, amit most szívesen megoszt mindenkivel. Elmondja nekünk, hogy még mennyi mindent tehet meg egy nő ötven felett. Párkapcsolati, anya-gyerek, szépségpraktikák egyenesen Udvaros Dorottyától.

Továbbá: Szépség, Konyha, Egészség, Horoszkóp, Társkereső és még sok minden más!

Ne felejtsétek: Nőnek lenni jó!

 

Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Tornádó és a többiek »
A sólet jó lett! »
Csábítók a világhálón »
A kaszinó pénzt nyer, mi egy kellemes estét »
Stíluskalauz – 5 típusra »
Íme, a hat szupertáplálék! »

 
Tánc.lap.hu »
Színésznő.lap.hu »
RTL Klub.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top