Sztárok

Hugh Jackman megverekedett a sikerért

Negyvenéves, 189 centi magas, napjaink egyik legkedveltebb színésze és a nők első számú kedvence. Hugh Jackman nem kér a hollywoodi felfordulásból, visszavonultan él, és csak mosolyog a szexisségét taglaló híreken.

Hugh Jackman 1968-ban született a napsütötte Ausztráliában, angol szülők ötödik gyermekeként. Mikor nyolcéves volt, édesanyja elhagyta a családot, és az apa nevelte a gyerekeket. Újságírásból diplomázott, de nem dolgozott sokáig a szakmájában. Színjátszást kezdett tanulni, de a tanárai nem voltak róla túl jó véleménnyel. A cingár fiatalembert nem tudták elképzelni romantikus szerepekben, ezért a musicalek felé terelgették. A kilencvenes évek elején kapta első szerepét a Sunset Boulevard című zenés darabban. Alakításáról a kritikusok elismerően nyilatkoztak, és kiemelték szenzációs énekhangját. Következett A szépség és a szörnyeteg, az Oklahoma (melyért Tony-díjjal jutalmazták), majd a Carousel és a The Boy from Oz.

Első filmes szerepét 1998-ban kapta, de ekkor még senki nem figyelt fel rá. Az áttörést az X-Men című képregény-adaptáció filmszerepe hozta meg számára, melyre teljes erőbedobással készült. Kemény edzésekkel a háromszorosára növelte a bicepszeit, és kockákat varázsolt a hasára. Az új külső megtette a hatását, egyre több rajongója lett, és a producerek is sorra osztották rá a szerepeket. A Kardhal és Van Helsing a férfi nézőket kötötte le, míg a Kate és Leopold vagy A csábítás elmélete a hölgyeket szegezte a mozivászon elé. Az X-Menből idén már a negyedik epizódot mutatják be, és Jackman gázsija kezd csillagászati magasságokba kúszni.

Tavaly az Ausztrália című filmben láthatták a hazai nézők. A romantikus kalandfilmben a színész mindent bevetett a sikerért. A kidolgozott felsőtest, a tökéletes mosoly, a tánctudás, a verekedés és a lovaglás meg is tette a hatását. Az amerikai People magazin olvasói már kétszer is megválasztották az év legszexisebb férfijának.

Nicole Kidmannel, az Ausztráliában
Nicole Kidmannel az Ausztráliában

 

Jackman nem szállt el magától; mikor megkérdezték, milyen érzés a világ legjobb pasijának lenni, ő szerényen így válaszolt: ezzel az üggyel huszonhárom évesen, nőtlenként biztosan tudna mit kezdeni, de ő nős, kétgyermekes apuka, így nem él a szexisség adta lehetőségekkel.  Hozzátette, felesége szerint egyébként ő akkor a legszexisebb, amikor a szemét kivitele ellen hadakozik.

Felesége, Deborra-Lee Furness (színésznő) tizenhárom évvel idősebb nála. A korkülönbség miatt a legvadabb pletykákkal rágalmazták már a sztárt. Egyesek szerint meleg, és csak látszatházasságban él, mások úgy vélik, hogy anyakomplexus gyötri a szívtiprót, mert a mamája sosem foglalkozott vele. Két gyermeküket adoptálták, és ez a tény is találgatásokra ad okot a pletykás rajongók körében. 2000-ben Oscar Maximillian, öt évvel később egy kislány, Ava került a Jackman családba. A színész mindkét gyermekét imádja, de igazi fiús apuka. Szinte minden idejét a kis Oscarral tölti a tengerparton.

feleségével, Deborra  Lee Furness- szel
Feleségével, Deborra-Lee Furness-szel

Szívesen lovagol, úszik, kocog és barkácsol. Gyűlöli a dohányfüstöt, és rosszul van, ha valamelyik jelenetben rá kell gyújtania. Közeli barátságban áll Nicole Kidmannel és férjével, Keith Urbannel. Az Ausztrália forgatása alatt Hugh és Nicole végigbolondozták a felvételeket. Rajong Olivia Newton-Johnért és Julie Andrewsért.

Február végén újabb mérföldkövéhez érkezik Hugh pályafutása, hiszen hatalmas megtiszteltetés érte. Idén ő lehet az Oscar-gála ceremóniamestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top