nlc.hu
Sztárok
Diana fotói Erős Antóniát is meghatották!

Diana fotói Erős Antóniát is meghatották!

A szombaton nyíló Diana kiállítás végső feladatainak egyike volt a gyermekkort bemutató terem berendezése. Diana arisztokrata családba született. Anyai részről ír, skót, angol és amerikai ősökkel rendelkezett, apai részről II. Károly leszármazottja. 4 testvére volt.

Szülei korán elváltak, Diana először kisebb testvérével együtt édesanyjukhoz került, majd a gyermekfelügyeleti vitában az apja javára döntöttek. Így Althorpba, a család ősi birtokára költözött ő is. Édesapja szenvedélyes fotós volt, ezért számos felvételt készített az évek során gyermekeiről, ezek közül többet is láthatnak majd a kiállításra látogatók.

 

Erős Antóniának lehetősége volt elsőként megtekinteni a gyermekkort idéző tárgyakat. Láthatta Diana iskolai bizonyítványát, játékait, apró személyes tárgyait és nem utolsó sorban fotókat és családi videofelvételeket. Antónai a gyűjtemény talán egyik legszemélyesebb darabját  meg is érinthette. A fotóalbum Diana gyermekkori éveit mutatja be, a képeket édesapja készítette.

 

A kiállítás, amely Diana testvérének kezdeményezésére jött létre a család által gondosan kiválogatott darabokat mutatja be, így állítva méltó emléket a tragikusan elhunyt hercegnőnek. Diana: feleség, anya, hercegnő, legenda…  2009. január 31-től látható a Károlyi-Csekonics Rezidáncián (1088. Múzeum u. 17.)

 

2009. január 29.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top