nlc.hu
Sztárok
Visszatért az egykori gida!

Visszatért az egykori gida!

Petrók Barbara, a Barbara Cafe szerző-énekesnője nemrég jelentette meg első lemezét. Barbara közel két évtized után tért vissza a hazai zenei életbe. A nyolcvanas évek végén több tízezer ember előtt táncolt, vokálozott és turnézott az R-GO tagjaként. 1992-ben hagyta el az országot, Amerikában alapított családot. Nyolc év alatt három kontinensen élt, három kultúrát ismert meg, mégis minden útja hazavezette.

A meglehetősen egyedülálló életútja során szerzett tapasztalatokkal a tarsolyában Barbara ismét a zenéhez fordult. Nagyszerű segítőtársakra talált. A Vagyok aki vagyok című album zenei producere Németh Alajos basszusgitáros, aki további kiváló muzsikusokat hozott a stúdióba.

– Nem született volna meg a lemez, ha nincs Németh Lojzi – vallotta be Barbara. – Neki mutattam meg a számaimat, ő biztatott, hogy érdemes csinálni. Fantasztikus zenészeket hozott a stúdióba – úgy játszották el a dalokat, ahogy mindig is szóltak bennem! Nagyon várom már a koncerteket, jó lesz személyesen szólni az emberekhez. A Barbara Cafe akusztikus dalai intim, privát hangulatúak, illenek klubokba, irodalmi kávézókba, ugyanakkor megállják a helyüket nagy koncertszínpadokon is, hiszen hús-vér emberek élő hangszereken hús-vér zenét szólaltatnak meg. Ráadásul cseppet sem közhelyes módon, s ez igaz a dalszövegekre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top