Sztárok

Mit mond az asztrológus? – Ábel Anita – születésnapos sztár

Igazán boldog, nyugodt anyuka érkezett a születésnapi beszélgetésre Ábel Anita személyében. A hajdani gyermekszínész mára komoly, filozofikus gondolkodású nővé érett, de a mosolya megmaradt ugyanolyannak, ahogy azt megszoktuk a képernyőn.

Mit mond az asztrológus? - Ábel Anita - születésnapos sztár– Akár várod, akár nem, közeleg a születésnapod. Hogy állsz az ünnepekkel?

– A kor előrehaladtával jelentőségét veszti, legfeljebb csak annyit mondok, hogy úristen, már megint eltelt egy év! Sosem foglalkoztatott a korom, de ez a harmincnégyes szám most azért „belém nyilallt”. Gyerekkoromban a harmincas nőket már öregnek tartottam, de az idő ellen nincs mit tenni. Szerencsés vagyok, megmaradt a kölyökképűségem, és a férjem is mindig azt mondja, hogy cseppet sem látszom többnek huszonnyolcnál.

– A Halak jegyében született emberekre jellemző a lágyság, az érzékenység, de gyakran ki is csúsznak a kezünkből. Mit gondolsz a horoszkópokról?

– Van egy kiváló asztrológusom, Kiss József Zsolt, ő nagyon sokszor segített már nekem. Szeretem benne, hogy nem jósol, inkább csak utakat mutat, mert ennek pont az lenne a lényege, hogy az ember úgyis maga dönti el, hogy merre megy, mit választ. Bevallom, a magazinokban is elolvasom az előrejelzéseket, de ez sokkal összetettebb dolog annál, hogy néhány sorban előrevetítsék a jövőt. Halak a csillagjegyem, de nem érzem magamra annyira jellemzőnek. Nyilván azért, mert erős bennem a Bak, a Rák és az Oroszlán is.

– Az asztrológia mellett a feng shui is fontos szerepet kap az életedben, ugye?

– Mondhatom, hogy ez a hobbim. Az a lakás, ahol most élünk, abszolút a feng shui szellemében lett berendezve, így a kislányom, Luca szobája is, de bevallom, hogy nem a gyerekszobában alszik, hanem velünk. Nem ez az a lakás, ahol fészket fogunk rakni, de fontos, hogy itt is jól érezzük magunkat. A feng shui miatt jelentkeztem buddhista egyetemre is, megérintett a szellemisége, és már egy ideje foglalkozom a pránanadival is.

– A kislányodat is spirituális szellemben neveled?

– Egy hat hónapos babánál még nem lehet nevelésről beszélni. Villant már egy két dolgot, látom nagy vonalakban, hogy milyen lesz. Nagyon kiegyensúlyozott, érzékeny, filozofikus kislány. Lesz egy képe később a világról, amelyet megismer a szülein keresztül, de majd ő eldönti, hogy merre szeretne menni. Nem gondolom, hogy baj, ha megismerkedik azzal a látásmóddal, amely szerint mi próbálunk élni. A buddhizmus nagyon komoly filozófia, a férjemmel még mi is az út elején vagyunk. Luca még a hasamban volt, mikor egy pránanadi-meditációt végigcsináltam. Érték már hatások, de az biztos, hogy semmit sem fogunk ráerőltetni.

– A szülés óta csak ritkán jelensz meg a képernyőn. Mi hiányzik jobban, a színház vagy a műsorvezetés?

– Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor most talán a televíziózás jobban hiányzik, de nyilván azért, mert a színház jóval kötöttebb dolog, és nem tudnám most elképzelni, hogy az esti fürdetésnél nem vagyok otthon. Egyelőre nem érzem, hogy a munkával kellene foglalkoznom, most Luca a legfontosabb. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a pörgés, a média világa, hiszen ebben nőttem fel, de mindennél felemelőbb érzés, amikor a gyereked rád nevet. Decemberben szerepeltem a Szombat esti lázban, a forgatás után hazamentem, ránéztem a gyerekemre, és tudtam, hogy nem állok még készen a visszatérésre. Ezt most nem azért mondom, mert éppen nincs semmi konkrét munkám, hanem mert önző vagyok, és minél több időt akarok tölteni a lányommal. Nem is tudom, mi lenne, ha a férjem felhívna, hogy „felült a gyerek”, és én ezt nem látnám. Mikor még a pocakomban volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen anya leszek.

Mit mond az asztrológus? - Ábel Anita - születésnapos sztár– De azért most sem hagyod cserben a rajongóidat, gondolom, sokan érdeklődnek a hogyléted felől…

– Van egy blogom. Mindig szívügyem volt az írás, és itt leírom, ami velem vagy Lucával történik. Nagyon örülök, hogy sokan olvassák, írnak leveleket, ez ösztönöz arra, hogy folytassam. Biztos fel fogok tűnni néha a képernyőn, de igazán csak őszre tervezem a visszatérést. Most úgy gondolom, addigra készen leszek már erre.

– Az első magyar teleregényben te is szerepeltél. Tartod még a kapcsolatot az egykori „szomszédaiddal”?

– A Szomszédokat nem lehet letagadni, hiszen tizenhárom évig kitöltötte az életemet. Igazság szerint nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, évente összejövünk karácsony körül, de mindenkit elsodort az élet. Olyan ez, mint bármilyen más munkahely, ahol ha szétválik a csapat, akkor egy ideig gyakrabban találkoztok, aztán ritkulnak ezek az események. Mindenesetre nagyon örülünk, ha látjuk egymást.

– Hollywoodban most divat, hogy az egykori kultikus sorozatokból mozifilmet gyártanak. El tudnád képzelni a Szomszédokat a vásznon? Vállalnád egyáltalán, hogy újra belebújj Magenheim Julcsi szerepébe?

– Nagyon gondolkodnék rajta. Azt hiszem, hogy annak a sorozatnak az volt a titka, hogy a mindennapokat mutatta be. Más kor volt, és azt az életszemléletet nem lehetne becsempészni a mai felgyorsult világba. Talán úgy tudnám elképzelni ezt a filmet, ha mások játszanák a mi szerepeinket.

HALAK

Ábel Anita horoszkópja
A tipikus Halak szülöttek személyisége éppolyan színes, mint a szivárvány. A Halak a zodiákus utolsó jegye, benne foglaltatik az előző 11 jegy, ezért mindent érez és ért, amit a többiek. Az empátiája innen ered. Bárkinek képes átérezni a baját, bárkinek a nézetével képes azonosulni. Ez veszélyeket is rejt rá nézve. A betegségek és a felesleges lelki fájdalmak megelőzése érdekében szüksége van egészséges szkepticizmusra, vagyis jobban jár, ha egy kis fenntartással fogad mindenféle nézetet, és nem azonosul velük gondolkodás nélkül.

HalakUgyanakkor ez a sokszínűség teszi érzékennyé, változékonnyá és izgalmassá. Ábel Anita tehetsége szorosan összefügg ezzel, hiszen tehetsége is határtalan és sokoldalú. Szinte bármilyen karakterrel képes eggyé válni. Sokoldalúsága predesztinálja arra, hogy más szerepben is sikereket érjen el, például műsorvezetőként, rendezőként vagy producerként. Ráadásul élénk fantáziájú, álmodozó és javíthatatlan idealista: hisz abban, hogy létezik tökéletes boldogság, tökéletes szerelem, tökéletes egészség, tökéletes elégedettség stb. Ezt a hitet szuggerálja a környezetébe, emiatt népszerűségnek örvend. Még azok is csodálják, akik nem értenek vele egyet.

Anitát a Rák aszcendens még finomabbá, még érzékenyebbé, ugyanakkor kitartóbbá teszi. A Rák úgynevezett kardinális jegy, ami annyit jelent, hogy mindig eléri a célját. Olyan, mint egy hegyi patak: tiszta, de csak látszólag gyenge, hiszen kitartásával hegyoldalakat formál, barlangokat váj ki évek alatt. Hasonló módon egy mosolygós, kedves nő is érhet el sikereket a céltudatosságának és a szorgalmának köszönhetően.

Ez a Rák aszcendens jelzi azt is, hogy Anita élvezi az anyaszerepet. Mondhatni, most érett igazi, archaikus értelemben nővé, aki táplál, gondoskodik, és ezt cseppet sem éli meg lealacsonyító módon, sőt pontosan érti, hogy maga a szülés a legszentebb női beavatás. Ettől kezdve kiteljesedhet a munkájában, mivel a tehetsége olyan mély belső tapasztalattal lesz átitatva, amely mindenhol meg fog jelenni: a hangjában, a testtartásában, a mozgásában, és természetesen az értékrendjében is. 

Előrejelzés a 2009-es, a születésnapján induló évre:

Ebben az évben, vagyis a következő 12 hónapban a legfontosabb az lesz, hogy sose siessen sehova, mert ha elkezd kapkodni, akkor egyre idegesebb és feszültebb lesz, és mindez gátolni fogja, nem pedig segíteni. Lehetőleg mindenre szánjon kicsivel több időt, mint korábban. Amennyiben ezt sikerül betartani, azt fogja tapasztalni, hogy minden probléma átminősül feladattá, minden gond átváltozik kihívássá. Ez rengeteg energiát fog felszabadítani benne, így szinte sosem lesz fáradt, és biztosan nem lesz hajszolt.

A másik fontos téma a rugalmasság. Ez idén azt jelenti, hogy többször fog olyan helyzetbe kerülni, amikor gyorsan kell döntenie. Ez a döntés minden esetben az alkalmazkodását és a spontaneitását teszteli. Amennyiben „bevállalósan” áll hozzá a dolgokhoz, hamar ki fog derülni, hogy nem is olyan komoly a helyzet, illetve lehet olyan szituáció is, hogy a gyors és helyes reakciójának köszönhetően nyerő pozícióba kerül. Mondhatni, az első rajtkockából indulhat. Ez mind apró, gyakran jelentéktelennek tűnő dolgok sokaságából fog eredni, emiatt is fontos lesz egész évben ébernek, nyitottnak és optimistának maradnia.

Színésznő.lap.hu »
Műsorvezető.lap.hu »
Tv.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top