Sztárok

Hollywoodi parák, avagy mitől félnek a sztárok?

Attól, hogy ismertek, még ugyanolyanok, mint mi, átlagemberek. Szeretnek, izgulnak, néha szoronganak, esetenként félnek is. S hogy mitől? Lássunk néhány hollywoodi sztárparát!
 Madonna: a kortól

Madonna: a kortól
Madonna: a kortól

Az énekesnő a korosodástól tart leginkább. Bár már ötvenéves, sokkal jobban néz ki a koránál, és nyilván biológiailag fiatalabb is az ötvennél. Azonban Madonna még mindig a „csikókorszakába” vágyik vissza – amit bizonyít is, hogy épp csak különköltözött férjétől, Guy Ritchie-től, már huszonéves, izmos testű srácokkal randizik, mint fénykorában, a „régi szép időkben”. Immár a kezére is gyakran kesztyűt húz, egyrészt, hogy ne jelenjenek meg rajta öregségi foltok a naptól, másrészt, hogy ne fényképezzék le kézfejét a lesifotósok – a kéz ugyanis a leginkább árulkodik a korunkról. Madonna nem riad vissza a plasztikai beavatkozásoktól sem, de leginkább egy újabb babától várja a megfiatalodást. Szívesen szülne még egy gyereket, csak a megfelelő(en szexis) apa személyét kellene megtalálnia. A „castingolás” mindenesetre már elkezdődött…

Mit mond Soma?
– Madonna a tudatos, hideg, számító nő figuráját mutatja, aki mellett – szerintem – erős férfi nem fog megmaradni, mert ő maga nagyon férfias. Az énekesnő a megtestesült „akarás”, és sajnos, a korát sem tudja méltósággal viselni, nem úgy, mint például Catherine Deneuve. Az önismeret és az önbizalom hiányára vall, hogy azt hiszi, ha megöregszik, már nem lesz szerethető. Számomra izgalmasabb jelenség lenne, ha szép, érett nőként jelenne meg a klipjeiben, és nem tinilánynak próbálná mutatni magát.

 George Clooney: az elköteleződéstől

 

George Clooney: az elköteleződéstől
George Clooney: az elköteleződéstől

Hollywood legvonzóbb férfija (egy amerikai felmérés szerint) már a negyvennyolcadik évében jár, de nem akar elköteleződni. Két éve egy interjúban el is mondta: nem érzi magát alkalmasnak sem egy tartós együttélésre, sem családalapításra, mert „túl sokat dolgozik”. Az indoklás tehát megvan arra, hogy miért cserélgeti átlag háromévente a komoly barátnőit. Tavalyi veszteségét ugyan nehezen dolgozta fel: Sarah Larson, a bártündérből lett modell-lány volt talán a világon az első, aki megcsalta Clooney-t. A színész megpróbálta visszahódítani választottját, ami ideig-óráig sikerült is, de az elköteleződés késett… majd elmaradt. Azóta az Ocean’s-trilógia főhősét összehozták Paris Hiltonnal, s újabban állítólag a meggyilkolt pakisztáni miniszterelnök lányára, a huszonhat éves Fatima Bhuttóra vetette ki hálóját. Azonban a lány soknak találja a köztük lévő korkülönbséget, úgyhogy Clooney-nak ismét nem kell attól tartania, hogy hamarosan elkötelezné magát egyetlen nő mellett.

Mit mond Soma?
– Clooney-ban talán a feldolgozatlan veszteségei munkálnak, talán maradt valamilyen stressz a múltbeli párkapcsolatain, és ezért nem tud egy újba bizalommal belemenni. Ha nem érzi egyedül is jól magát, akkor előbb-utóbb érdemes lenne – akár kineziológus segítségével – feldolgozni ezeket a veszteségeket.

 Jennifer Lopez: az elhagyástól

 

Jennifer Lopez: az elhagyástól
Jennifer Lopez: az elhagyástól

Az énekesnő, mielőtt férjhez ment a táncos fiatalemberhez, Marc Anthonyhoz, többször megégette magát. Először Puff Daddyvel: a rapperrel rengeteget veszekedtek, „se veled, se nélküled” viszonyban voltak, mire nagy nehezen eljutottak a szakításhoz. Ben Affleck kedvéért Lopeznek állítólag teljesen meg kellett változnia, nem adhatta önmagát, de így sem tudta megtartani színész kedvesét. És most mintha ugyanazt a forgatókönyvet ismételné: ugyan jelenlegi férjétől egy éve ikreket szült, és bizonygatják, hogy a szerelmük tombol, mint egy viharos óceán, ám ezzel sem tudták elérni, hogy ne szivárogjanak ki a botrányaikról, veszekedéseikről szóló hírek. A férfi már többször el akart válni Lopeztől, és az énekesnő állítólag mostanában magánnyomozóval figyelteti őt, annyira fél attól, hogy ismét „kiszeretnek” belőle, és egyedül marad.

Mit mond Soma?
– Ha valaki kórosan féltékeny, az általában az anyjához kötődő, korai sérülésre vezethető vissza. Ha egy babát pár hónapos korában bölcsődébe adnak, vagy másra bíznak, rögzül benne az elhagyástól való félelem. (Emlékszem, egy interjúban elmondta, hogy őt nem szoptatta az anyja, és ő sem fogja az ikreit, mert félti a mellét. Nem is sejti, milyen sérüléseket okozhat ezzel a gyerekeknek…) Ezen regressziós terápia segíthet, a pszichológus, kineziológus visszaviszi őt abba a korba, ahol a sérülést elszenvedte, és segít abban, hogy új programot kapjon. Önmagunkat is elképzelhetjük pici korunkban, és látjuk azt a képet, ahogy mai formánkban odamegyünk a kisgyerekkori önmagunkhoz, szeretgetjük, megnyugtatjuk, feltöltjük. Amíg a múltbeli sérülést nem dolgozza fel valaki, addig retteg attól, hogy elhagyják – még akkor is, ha adott esetben ő a világ egyik legjobb nője… Vissza kell térnie a jelenbe, hiszen ő még a múltban él, az elhagyott kislány állapotában.

 Hugh Grant: a sármja elvesztésétől

 

Hugh Grant: a sármja elvesztésétől
Hugh Grant: a sármja elvesztésétől

Az Igazából szerelem sztárja hozzászokott a hódításhoz. Miután tizenhárom év után – egy prostikaland miatt – szakított vele egykori kedvese, Liz Hurley, Grant egyre csak azt figyelte, elég erős-e még a sármja. Egy ideig úgy tűnt, megállapodik Jemima Khan mellett, ám tavaly állítólag végképp szakítottak, és azóta kaland kalandot követ. Ráadásul ismét tett egy visszatérő „kirándulást” a prostituáltak közé (amilyen peches, újra lebukott), valószínűleg azért, hogy megnézze: működik-e még a sármja az örömlányok körében is… „Hugh egy nagyra nőtt gyerek, folyton hódítani akar, nem tudja elképzelni, hogy egyszer csak már nem hívja fel a külsejével és egyéni stílusával a nők figyelmét” – nyilatkozta a negyvenkilenc éves színészről egy külföldi lapban az egyik ismerőse.

Mit mond Soma?
– Narcisztikus alapzavar, ha valaki úgy érzi, valamiféle pluszt és többletet kell adnia azért, hogy szerethető legyen. Akik efféle zavarban szenvednek, általában azokat az embereket „használják”, akik pozitív visszajelzést adnak számukra, és szívből, „csak úgy” nem képesek adni másoknak. Ezért lelkük mélyén magányosak… Itt is érdemes visszamenni a múlt adott sérülési pontjára, és újraprogramozni, így tudja valaki elfogadni, hogy idősödik, de attól nem lesz értéktelenebb, hanem másfajta értékei lesznek.

 Jennifer Aniston: attól, hogy sosem lesz családja

 

Jennifer Aniston: attól, hogy sosem lesz családja
Jennifer Aniston: attól, hogy sosem
lesz családja

Állítólag Brad Pitt gyereket akart tőle, ő pedig a karrierre koncentrált, és emiatt hidegültek el egymástól. Mindez már a múlté, az azonban bizonyos, hogy a most negyvenéves Aniston a válás óta senki mellett sem találta meg tartósan a boldogságot. Egy ideje egy John Mayer nevű fiatal zenésszel él viharos kapcsolatban, ám Mayerről tudni lehet, hogy szinte csak gazdag, csinos színésznőkre hajt rá (például párhuzamosan tart egy másik vasat is a tűzben: időnként Cameron Diazzal randizik). Jennifer ennek ellenére bízni szeretne benne, de leginkább attól fél, hogy már senkit sem fog annyira szeretni, mint exférjét – és a végén lecsúszik a családalapításról.

Mit mond Soma?
– Aniston nem tűnik laza, nőies nőnek, hanem tetőtől talpig görcsösnek látszik, mindent erőből, akaratból akar megoldani. Mindent így nem lehet… a teherbe esést sem. Brad Pitt gyereket akart tőle, ő karrierre vágyott, és talán megbánta, hogy nem a család mellett döntött, de ezen túl kell lépnie! Ha megbocsát önmagának és másoknak, ha megbékél a korával, a helyzetével, akkor sokkal nagyobb az esélye a szerelemre, a családalapításra. Segítő módszerként ajánlanám a Hellinger-féle családállítást számára.

 Jack Nicholson: az impotenciától

 

Jack Nicholson: az impotenciától
Jack Nicholson: az impotenciától

A hetvenéves színész mindig nagy nőcsábász volt, saját nyilatkozata szerint akár kilencezer gyereke is születhetett volna, bár pontosan nem tartotta sosem számon, mennyi nővel volt alkalmi kapcsolata az évek során. Sokkal, az biztos. „Azt várják tőlem, hogy nőkkel jelenjek meg. Az az image-em, hogy sosem térek egyedül, sőt, kettesben is csak ritkán nyugovóra, mert inkább több nő bújik egyszerre az ágyamba” – mesélte nevetve egy interjúban. Azt is hozzátette, talán kicsit dicsekedve: potencianövelő gyógyszerre csak akkor van szüksége, ha egynél több nőt visz egyszerre az ágyba… Mindenesetre talán tényleg fél a potenciája csökkenésétől, és ezt kompenzálja azzal, hogy egyre fiatalabb partnerekkel mutatkozik egy-egy „elkapott” lesifotón…

Mit mond Soma?
– Nicholson van olyan hedonista, élvezi annyira az életet, hogy megoldaná ezt a kérdést akkor is, ha már nem lenne a potenciája csúcsán. Igazi férfierő lakik benne, s látszik, hogy alapvetően a maga ura, és nem érdekli, mások mit várnak tőle. Ám tudni kell, hogy negyven év felett teljesen rendben van, ha valakinél átmenetileg potenciazavar alakul ki, ez normális jelenség. Javaslatom az ilyen férfiaknak: „Ne akarj teljesíteni, ne akard, hogy erekciód legyen!” – és persze előbb-utóbb létre fog jönni az erekció…

 Jennifer Hudson – attól, hogy megölik

 

Jennifer Hudson: attól, hogy megölik
Jennifer Hudson: attól, hogy megölik

A Szex és New Yorkban Carrie titkárnőjét alakító színésznő édesanyját és testvérét tavaly több lövéssel megölték a családi házukban, unokaöccsét pedig elrabolták. Az unokatestvérre később holtan találtak rá: halálát több lövés okozta. Hudson sógorát gyanúsították a gyilkosságokkal. A színésznő a tragédia óta már megjárt több terápiát, és elmesélte egy újságírónak, hogy éjszakánként nemigen tud aludni, és néha rátör a rettegés, hogy egy éjjel vele is végez majd egy ámokfutó.

Mit mond Soma?
– Ilyen rövid idő alatt nem lehet feldolgozni egy ennyire súlyos traumát. Jogos a színésznő félelme, a szorongása, hiszen az anyját és a testvérét veszítette el, idő, mire ezt feldolgozza, túllendül a haragon, a fájdalmon, félelmen, és el tudja engedni a szeretteit. Szerintem mindenképpen bele kellene vonnia szakembert, úgy mert könnyebb lenne számára a történtek elfogadása.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Ördög Nóra: A szerelmem első fotói rólam »
Mi 3-an, ők 3-an: Cipeljük, toljuk, vonszoljuk – közlekedünk a babával »
Gyógynövényhoroszkóp »
Reggelik gazdagon »
Miért költözött el apu? »
A magyarok istene és a cigánykerék »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top