Sztárok

A sztárvilág legnagyobb kaméleonjai

Hollywood sztárjai nem csupán a filmekben szeretnek átváltozni valaki mássá, hanem a magánéletben is szívesen formálják át külsejüket. Van, aki csak a frizuráját változtatja meg, míg mások a vonásaikat vagy bizonyos testrészeiket is átalakíttatják.

Cher

A hatvankét éves, indián ősökkel büszkélkedő Oscar-díjas színésznő-énekesnő szinte évszakonként változtatja a külsejét. Pályája kezdetén a férfiakat még elbűvölték markáns vonásai, egzotikus külseje, csillogó fekete haja és finom törékenysége. Ma már csak nyomokban fedezhető fel rajta az egykori báj, és leginkább egy viaszbabához hasonlít, aki éppen kiszökött a panoptikumból. Több száz parókát tart otthon, ezeket váltogatja, és a saját hajával csak a legritkább esetben lép utcára. Volt ő már rockerlady talpig bőrben, majd dívává avanzsált, és hosszú estélyiben lépett a közönség elé. Idén visszatér a színpadra egy látványos Las Vegas-i koncerttel, de hogy éppen milyen külsővel láthatjuk, azt egyelőre talán még ő maga sem tudja. 

Cher 1966-ban...
Cher 1966-ban…
...és 2008-ban
…és 2008-ban

 

 

Madonna

Minden albumhoz új külső jár Madonnának, s ő kétévente kiad egy-egy albumot. A hosszú barna tincseket előbb hidrogénszőke bubifrizura váltotta fel, majd jött a Marilyn-stílus, néhány éve pedig könyékig érő vörös haját rázta a színpadon. Jelenleg a retroláznak hódol, szőke haját lágy hullámokkal dúsítja, hozzá pedig a nyolcvanas évek divatja szerinti ruhadarabokat hord. Szinte mindegy, hogy mit vesz fel, a pop királynője azonnal divatot teremt. A skót szoknya vagy a Gaultier által tervezett fűzős fehérneműk is neki köszönhetik, hogy a fiatalok magukra öltik. Madonna arca is sokat változott az évek során. Bozontos szemöldöke lassan elvékonyodott, ajka viszont megduzzadt. Néhány színes kontaktlencse, pár ampullányi botox, és máris kész az új külső. 

 
Madonna - 1987
Madonna – 1987
 
Madonna mostanában
Madonna mostanában

 

Mickey Rourke

Emlékszik még valaki a 9 és ½ hét című, fülledt hangulatú film szívtipró macsójára? Mi lehet ma azzal a dögös pasival? Ő bizony ugyanaz a torz külsejű szörnyeteg, akit jelöltek az idei Oscar-díjra A pankrátor című filmben nyújtott teljesítményéért. Rourke súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdött, az éjszakázás pedig nyomot hagyott a bőrén. Elkeseredésében plasztikai sebészhez ment, aki sajnos rossz munkát végzett, és ez a felpüffedt arcú, autógumi ajkú férfi lett az egykor vonzó sztárból. Megváltozott külseje miatt „normális” szerepet már nem kap, kizárólag szörnyek jutnak neki.

 
Mickey Rourke - 1989
Mickey Rourke – 1989
 
Mickey Rourke - 2009
Mickey Rourke – 2009

 

Brad Pitt

Egy-egy szerep kedvéért Brad Pitt is örömmel változik át. Hosszú haj, vagy rövid, szőke vagy fekete, esetleg kopasz, nem mond ellent a fodrászoknak. Az Interjú a vámpírral kedvéért még növesztette a haját, a Harcosok klubjában pedig már a nullásgép futott végig a koponyáján. Brad a magánéletben legszívesebben slamposan öltözködik. Baseballsapka, kinyúlt, kopott pólók, bő nadrágok jellemzik a ruhatárát, de ha rendezvényre kell menni, akkor ő a legelegánsabb. Jelenleg kis bajuszt és szakállkát hord a következő szerepe miatt, amitől öregedett az arca tíz évet, de az szinte biztos, hogy a következő munkája miatt újra visszavedlik szívtipróvá.

 
Brad Pitt - 1994
Brad Pitt – 1994
 
Brad Pitt - 2009
Brad Pitt – 2009

 

Nicole Kidman

Az ausztrálok nemzeti kincsén, Nicole Kidmanen is túlóráztak már a plasztikai sebészek. Hol van már az ártatlan tekintetű, szeplős, göndör vörös loknis kislány, aki a fejébe vette, hogy meghódítja Hollywoodot? Mára merev tekintetű jégkirálynővé vált. A még mindig gyönyörű, de egyre természetellenesebb arckifejezésű színésznő szeret átváltozni, ha egy érdekes szerepet kap. Volt már tanítónőszerű, barna konttyal, és vérforraló vamp, egyenes szőke hajjal. Tom Cruise mellett érett igazi nővé, de a boldogságot csak a mostani férje mellett élhette át, s ez sugárzik az arcáról is. Az Ausztrália című filmben – tavaly – szebb volt, mint valaha.

 
Nicole Kidman 1994-ben
Nicole Kidman 1994-ben
 
Az Ausztrália című filmben 2008-ban
Az Ausztrália című filmben 2008-ban

 

Tóth Gabi

Hazánknak is vannak kaméleonjai, a legszembetűnőbb közülük talán Tóth Gabi. Az énekeslány imádja a divatot, és ha valami megtetszik neki, azt azonnal beépíti a ruhatárába. Rihanna és Marilyn Manson keveréke lett a hajdani megasztárosból, aki néhány év alatt megvált hosszú hajától, és gazdagodott jó pár testékszerrel meg tetoválással. A tarkóján, a derekán és az alkarjain is varrások díszítik. A Hello Kittyt felváltotta az “indie” irányzatra jellemző sötét külső, most pedig punkladyként tündököl. A haja is befeketedett, és a fejtetőn az ég felé mered. Halálfejek kerültek a bőr ruhadarabokra, az extravagáns előadónak egyedül a hangja maradt a régi.

 
Tóth Gabi a Megasztáros időkben
Tóth Gabi a Megasztár idején…
 
...és most
…és most

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top