Sztárok

Pedigree® Örökbefogadási Program

A Program nagykövetével, Hegyi Barbarával beszélgetünk családról, kutyákról és a felelősségteljes állattartásról.

„Évente – óvatos becslések szerint is – legalább 10 000 elhagyott kutyát ütnek el az autók, és ugyanennyit el kell altatni a gyepmestereknek, mert nem találnak nekik gazdát. A menhelyek sem tudják befogadni őket túlzsúfoltságuk miatt.

Pedigree® Örökbefogadási ProgramEzen a szomorú helyzeten szeretne változtatni a Pedigree®  idén tavasszal elindított Örökbefogadási Programjával, melynek  fő célja, hogy segítsen a menhelyi kutyáknak szerető otthonra találni.  

Hegyi Barbara eddig is szívén viselte a gazdátlan kutyák sorsát, ezért örömmel vállalta a felkérést, hogy legyen a Program nagykövete. Az állatbarát művésznővel Bayer Ilona beszélgetett.

Mitől olyan fantasztikus a kutyák és a gyerekek kapcsolata?

Főként a városi gyerekeknek különleges élmény egy családi kutya, mert ez csempészheti be a környezetükbe azt a hajdanvolt állapotot, amikor az ember szorosan együtt élt a természettel. De ezen kívül lesz egy társa, egy haverja, egy titkos kapcsolata. Valaki, akivel megoszthatja a titkait, aki biztos sose mondja el másnak.

Arról nem beszélve, hogy megtanulja, felelős valakiért.

Igen, mert például rendszeresen etetni és sétáltatni is kell őket. Leginkább a szülőknek kell megtanítani a kötelességtudatot.

A baj csak az, amikor épp a szülőktől lát rossz példát a gyerek.

Az állatok nem játékszerek, amelyeket ha meguntunk, csak úgy eldobunk. Ha a felnőttek felelősségteljesebbek lennének, nem lennének zsúfolásig tele a kutyamenhelyek kidobott, megkínzott állatokkal. Nem vagyok egy sírós nő, de ha ilyet látok, elfutja a szememet a könny. Mert olyan védtelenek és kiszolgáltatottak, miközben nincs hűségesebb lény náluk.

Pedigree® Örökbefogadási Program

 

——————————————————————————————————————————

Ön is szeretne  segíteni a menhelyen élő kutyákon?

Pedigree® Örökbefogadási ProgramA Pedigree® Örökbefogadási Program számos lehetőséget kínál a kutyabarátoknak a segítségnyújtásra:  az örökbefogadás mellett a menhelyeknek nyújtott adományokkal vagy önkéntes munkával is rengeteget tehetünk. Sőt, a kutyagazdik most egyszerre szerezhetnek örömet kedvencüknek és segíthetnek a menhelyi állatokon, hiszen 2009. április 1. és szeptember 30. között minden Pedigree® eledel vásárlásával kilogrammonként  5 Ft-tal járulnak hozzá öt hazai menhely támogatásához. 

Vegyen részt Ön is a Pedigree® Örökbefogadási Programban, és ismerje meg a számos segítségnyújtási lehetőséget a www.pedigree.hu weboldalon.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top