Sztárok

Rák emészti a világsztárokat

A betegség nem válogat – tartja a régi mondás. Az élet kiszámíthatatlan, megbetegedhet gazdag, szegény, híres vagy hétköznapi ember is. Ennek igazságát alátámasztja, hogy az elmúlt esztendőkben, hónapokban számos világsztárnál diagnosztizáltak rákot.

A hírességek haldoklását, reményteli vagy éppen hiábavaló küzdelmüket milliók kísérik figyelemmel az újságokban megjelent fotók vagy interjúk által. A sors fintora, hogy hiába dúskálnak a földi javakban, élnek fényűző életet, és vehetnek meg akármit, az egyetlen dolognak, amire pedig mindennél jobban vágynak, nincsen ára: az egészségnek.

Patrick Swayze – csupán hetei vannak hátra

A Dirty Dancinggel, majd a Ghosttal lett világhírű, delejes csípőmozgására a fél világ begerjedt. Patrick Swayze sikerei csúcsán az alkohol és a drogok, majd a plasztikai beavatkozások rabjává vált. Mire leszámolt démonaival, és újrakezdte volna a karrierjét egy sikeres amerikai tévésorozatban, derült ki: halálos beteg, áttétes hasnyálmirigyrákja van. A színész eleinte hitt a gyógyulásban, hogy pár évet még kaphat az élettől, de sajnos csalódnia kellett: az elmúlt hónapokban állapota rohamosan és látványosan romlott. Hajdanán hullámos, dús haja – amely megőrjítette és a végletekig izgatta a nőket – kihullott, izmos, életerős, minden ízében szexis testén letörölhetetlenül nyomot hagyott súlyos betegsége. Negyvenöt kilóra fogyott le, hófehér, aszott, beteg, a kemoterápiától és a rengeteg fájdalomtól megkínzott testéről készült sokkoló fotók bejárták a világsajtót. Swayze feladta a reményt, a közelmúltban feleségével, Lisa Niemivel nagyon megrendítő interjút adott Barbara Waltersnek, az ABC riporterének.

Patrick Swayze
Patrick Swayze

– Nem tagadom, nagyon félek, hogy mi vár rám – kezdte vallomását az interjúban könnyes szemmel Swayze. –  Sokat gondolkodom azon, hogy vajon hova jutok majd, a mennyországba vagy a pokolba. Rettegek a haláltól. Annyi mindent akartam még elérni itt a földön! A feleségem kétszer elvetélt, nem lehetett gyermekünk, de szerettem volna apa lenni, és egy kisgyermeket örökbe fogadni. Szerettem volna még sikeres filmeket készíteni. És igen, szerettem volna még egy kicsit élni – mondta a sztár, akinek orvosai szerint csupán hetei vannak hátra.

Christina Applegate – mind a két mellét leoperálták

Christina Applegate a Rém rendes család butuska, szőke Kelly Bundyjaként lett világszerte ismert és közkedvelt. A bájos, jó alakú szőkeség tíz esztendőn keresztül játszott az immár legendássá vált vígjátéksorozatban. Ám hiába keresett már fiatalon milliókat, és hiába őrültek meg érte a férfiak, Christina sorsa meglehetősen szerencsétlenül alakult. A Rém rendes család után karrierje megfeneklett, nem kapott szerepeket, magánéletében pedig sorozatos csalódások érték, a férje is elhagyta. Az igazi tragédia azonban tavaly érte: kiderült, hogy mellrákja van. Applegate-et azonnal megműtötték, majd sugárkezelést kapott. Ám mivel a színésznő édesanyja is mellrákban hunyt el, tehát Christinának van a betegségre hajlama, Applegate szörnyű elhatározásra jutott: hogy a rák biztosan ne térjen vissza, mindkét mellét leoperáltatta.

Christina Applegate
Christina Applegate

– Életem legszörnyűbb pillanata volt, amikor belenéztem a tükörbe, és megláttam magam mell nélkül. Csak zokogni tudtam. Ám megértettem, hogy az életem múlhat ezen a műtéten. Arról nem beszélve, hogy ha majd lehet, a plasztikai sebészem olyan kebleket varázsol nekem, amilyenről korábban álmodni sem mertem – mondta viccelődve a harmincnyolc éves színésznő, aki újra forgat, igaz, közeli ismerősei szerint koránt sincs jó állapotban. – Nagyon gyenge, és egyelőre semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban – mondta Applegate barátnője az amerikai Globe magazinnak.

Farrah Fawcett – fia drogbotrányai rontanak állapotán

A Charlie angyalai szőke sztárjánál 2006-ban diagnosztizáltak végbélrákot. Farrah Fawcett akkor még nem omlott össze, foggal-körömmel küzdött. Ráadásul orvosai is reménykedtek, a színésznő ugyanis meglehetősen jól reagált a kezelésekre. Farrah egy neves németországi magánklinikán kezeltette magát a legjobb orvosokkal és a legsikeresebb gyógymódokkal. Úgy tűnt, a szőke angyalhoz kegyes a betegség, és még jó néhány éve van hátra. Ám a közelmúltban Farrah állapota rosszabbra fordult, kórházba szállították, állapota napokig kritikus volt. A rák a májára is átterjedt. Az amerikai AP hírügynökség szerint a színésznő haldoklik. Állapota rohamos rosszabbodásához állítólag nagyban hozzájárult, hogy Ryan O’Neallel közös fiát, Redmondot drogozás és fegyverviselés miatt sokadszorra is letartóztatták a napokban, és ezúttal nem ússza meg a börtönbüntetést. Redmond ráadásul éppen apjával drogozott, és a két férfi kábítószeres mámorban egymást akarta lelőni, amikor megérkezett a rendőrség. Farrah összeomlott, közeli barátai, ismerősei szerint teljesen elment az életkedve a történtek miatt, úgy érzi, már nincs értelme küzdeni a betegség ellen.

Farrah Fawcett
Farrah Fawcett

A sors fintora, hogy a színésznő életét évtizedek óta megkeseríti Ryan. A férfi volt Farrah élete nagy szerelme, tizenhét évig éltek együtt, de a színész soha nem vette feleségül. Pokoli szenvedélyben éltek, amely nemcsak megszépítette, de meg is keserítette a kapcsolatukat. Ryan akkoriban már drog- és alkoholfüggő volt, és gyakran ájulásig verte a színésznőt. Fawcett élete alkonyán már csak így emlékezik vissza a Love Story sztárjára:
– Ryan O’Neal volt az életem. Tudom, hogy valamiképpen, de ő okozza majd a halálomat is…

Kylie Minogue – soha nem lehet gyermeke

2005 májusában a világot sokkolta a hír: a szupersztár ausztrál énekesnő, Kylie Minogue rákos. Az aprócska termetű, a világsajtó által beszédesen csak szextörpének aposztrofált popsztárnál mellrákot diagnosztizáltak. Kylie minden fellépését lemondta, azonnal kórházba vonult. Az őt kezelő neves francia orvosok eleinte bizakodóak voltak, de aztán kiderült: mégsem sikerült annyira kezdeti stádiumban elkapni a betegséget, ezért szükség van kemoterápiára, majd sugárkezelésre is. Kylie oroszlánként küzdött az életéért: bátran viselte, hogy kihullott a haja, és hajdanán érzéki idomai eltűntek, csontsoványra fogyott. A lelket családja és kedvese, Olivier Martinez tartotta benne, akivel tudták, hogy nem maradnak együtt, de a férfi mégis mellette volt a lábadozás és a fájdalmas kezelések idején. Minogue-ot másfél évig kezelték, orvosai szerint nagyon jó állapotban van, sikeres volt a terápia. Az énekesnő látszólag azóta ismét a régi: újra gyönyörű hajkoronával hódít, és visszatért a színpadra is. Ám a betegség azért nem tűnt el nyomtalanul: a hajdani energiabomba alig-alig mozog a színpadon, egy-egy hajlás is láthatóan nehezére esik.

Kylie Minogue
Kylie Minogue

Arról nem beszélve, hogy Kylie-nak le kellett mondania élete álmáról, az anyaságról is. Ugyan a kemoterápia előtt lefagyasztatta a petesejtjeit, de a közelmúltban azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy valaha is képes lenne kihordani egy gyermeket.
– Azt hiszem, az anyaság csodálatos érzése nem adatik már meg nekem – árulta el az énekesnő, aki azonban a szerelmet megtalálta egy jóképű modell, Andres Velencoso Segura személyében.

Anastacia – bízik a teljes gyógyulásban

A rekedtes hangú énekesnőnél 2003-ban diagnosztizáltak mellrákot orvosai. A kezdeti stádiumban levő rosszindulatú daganatot eltávolították melléből. Anastacia felépült a műtétből, de máig retteg attól, hogy a betegsége visszatér. A rák olyannyira sokkolta, hogy felhagyott az énekléssel is, és csak magánéletére fókuszált. Megannyi sikertelen kapcsolat után két esztendeje hozzáment testőréhez, Wayne Newtonhoz, akivel azóta is visszavonultan és boldogan élnek. Anastacia bevallotta: egész életét megváltoztatta a betegsége, hiszen mindent átértékelt az életében.

Anastacia
Anastacia

– Mielőtt az orvosaim megmondták volna, hogy mellrákom van, a karrierem volt a legfontosabb. Gazdag és híres akartam lenni, megvalósítani az álmaimat. Aztán amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, rádöbbentem, hogy mennyire nem számít a pénz vagy a hírnév. Feltettem magamnak a kérdést, hogy mim van nekem tulajdonképpen? És rájöttem, hogy igazából semmim. Ekkor jöttem rá, hogy a szerelem, az érzések sokkal fontosabbak, mint – mondjuk – a pénz. Ma már boldog vagyok, de folyamatosan rettegek attól, hogy egyszer visszatér a rák, és meghalok – árulta el az apró termetű sztár.   

Cynthia Nixon – betegségének köszönheti szerelmét

A Szex és New York Mirandája a közelmúltban vallotta be, hogy milyen próbatétel elé állította az élet néhány esztendeje. Cynthia Nixon valósággal sokkolta rajongóit, amikor elmondta, hogy mellrákja volt, és orvosai szerint bármikor visszatérhet a daganat. Nixon egyik mellét leoperálták, majd később korrekciós műtéttel állították helyre emlőjét. Akkora megrázkódtatás volt számára a műtét, majd az azt követő kemoterápia, hogy egész korábbi életével szakított. A negyvenhárom esztendős színésznő a mellrák miatt hagyta el gyermekei apját, Danny Mozes professzort, és kezdett kapcsolatot egy nővel. A fájdalmas kezelések alatt Cynthia ugyanis átgondolta életét, és rájött arra, hogy az egyetlen ember, aki igazán támogatja a bajban, az nem a kedvese, hanem legjobb, leszbikus barátnője, Christine Marinoni. Az emberjogi aktivistaként tevékenykedő Christine mindenben a színésznő mellett állt, aminek következtében a két nő kapcsolata elmélyült, majd odaadó szerelemmé fejlődött.

Cynthia Nixon
Cynthia Nixon

Nixon máig is fél attól, hogy újra daganatot találnak a mellében, de ugyanakkor azt is elismeri, hogy szerelmét a betegségnek köszönheti.
– Ha nem leszek rákos, Christine-t sem ismerem meg. Furcsa érzés, mert gyűlölöm a betegséget, de hálás vagyok neki, hiszen életem legnagyobb ajándékát, a szerelmet kaptam a halálos kór által…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top