Sztárok

Sztárok az alkohol fogságában

A hollywoodi csillagok élete sem mindig fenékig tejfel. Sokan közülük nem tudják feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget – vagy éppen a mellőzöttséget –, s ezért a piálásba menekülnek. Összeállításunkban néhány, valaha jobb napokat látott sztárt vonultatunk fel.

Lindsay Lohan

Mindössze huszonkét éves, és máris fél tucatszor vett részt elvonókúrán a szexi színésznő. Lindsay egészen fiatalon, hatévesen került be a filmvilágba, s a hirtelen jött népszerűség megzavarta az elméjét. Nem tudott uralkodni magán, éjszakákon át járta az utcákat, és kétes küllemű haverjaival múlatta az időt a különböző bárokban. Hihetetlen vékonyságát előbb anorexiával magyarázta, majd nem tudott tovább tagadni, be kellett ismernie, hogy alkoholista. Az eddigi kúrák sem jártak sikerrel, oda is mindig becsempésztek neki néhány üveggel, s ő vad orgiákat rendezett a szobájában az ápolókkal és a többi beteggel. Néhány hete újra elhagyta a klinikát, s most csak mértékkel iszik. Sajnos a rossz hírének „köszönhetően” már nem kap komoly szerepeket, Hollywood szépen mellőzni kezdte.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Mickey Rourke

A 9 és ½ hét egykor csábító főszereplője jelenleg egy ijesztő szörnyeteghez hasonlít, s ezért nem csak a plasztikai sebészek vonhatók felelősségre. A színésznek abból lett elege, hogy az ügynökei sorra falakba ütköztek, és nem tudtak szerepeket szerezni neki. Szép lassan fontosabbá vált számára a whisky, mint az emberi kapcsolatok. Tavaly igazán testhezálló feladatot kapott A pankrátor című filmben, de eltorzult arca miatt a jövője még mindig bizonytalan. Mickey a mai napig iszik, és nem is csinál ebből titkot. Szinte havonta hallhatunk az újabb megmozdulásairól, melyek az alkohol által kiváltott agressziónak tulajdoníthatók. Hol egy fotóst ver péppé, hol egy riportert rugdos meg, vagy éppen egy guberálót kerget el üvöltve a háza elől.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Britney Spears

Az ezredforduló pophercegnője volt, akit Madonnához hasonlítgattak és szexszimbólumként emlegettek a magazinok. A szőke énekesnő sikersorozata nem tartott sokáig, az alkohol őt is megmérgezte, s elhízott, káromkodó asszonnyá tette. Legemlékezetesebb kirohanása az volt, mikor berohant egy fodrászüzletbe, s kopaszra borotválta a fejét. Pár nappal később egy benzinkút előtt szedték össze a járdáról, ahol csontrészegen hevert. Gyermekeit a bíróság elvette tőle, férje elhagyta, s zenei karrierje sem mondható már fényesnek. Hangtalan bábuvá vált, akit egy-egy koncert erejéig valamelyest összeraknak, hogy eltátoghassa a legújabb dalait, de táncolni már nem nagyon mer.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Liza Minnelli

A Cabaret dívája csaknem belehalt az alkoholizmusba. Hiába volt ott a hatalmas vagyon, a díjak, a rajongók, Liza is alkoholba fojtotta a magánéleti problémáit. Szerencsétlenségére súlyos cukorbetegséget is diagnosztizáltak nála, és éveken át énekelni sem tudott a korábban ragyogó tehetségű művésznő. Száztíz kilósra hízott, és az otthonát is csak addig hagyta el, amíg bekísérték a klinikára a kezelésekre. Liza mostanra összeszedte magát, ledobta a súlyfelesleget, és újra vállal fellépéseket is.  

Sztárok az alkohol fogságában

Amy Winehouse

Janis Joplin méltó utódjának tartják az angol énekesnőt, de a tehetsége mellett az italozásban is követi példaképét. Huszonhét évesen úgy fest, mint egy élőhalott, testét sebek borítják, s szinte havonta viszik elvonóra. Legutóbbi koncertjét néhány dal után megszakította, mert már a saját dalai szövegét is elfelejtette. A zseniális hangú szerző-énekesnő könnyen Janis sorsára juthat, aki a harmincat sem tölthette be. Amynél az alkohol mellett a drogok is fontos szerephez jutnak, így életét szinte kábulatban tölti.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Naomi Campbell és Kate Moss

A divatvilág két ünnepelt csillaga. Néhány éve még lábuk előtt hevert a világ, és minden tervező velük akart dolgozni, mára azonban két gebe, iszákos nő néz ránk a fotókról. Naomi és Kate sosem kedvelték egymást, de igazából konkurenciának sem számítottak. Kísértetiesen hasonlít a történetük. Hamar jött a csillogás, a kifutók világa, ami egyenesen vezetett a kokainhoz és a heroinhoz. A drogokról ugyan leszoktak, de a poharat még mindig szívesen emelgetik. Naomi elviselhetetlen perszóna lett, akivel már senki sem dolgozik együtt önszántából, Kate pedig rosszulléteivel szerepel a címlapokon. Hol egy reptéri mosdóban találnak rá ájultan, hol egy üzletbe kell miatta mentőt hívni.

Sztárok az alkohol fogságában
Sztárok az alkohol fogságában

David Hasselhoff

A Baywatch sztárjának botrányos viselkedését az egész világ láthatta, hiszen kislánya videóra vette, amint részegen, a saját hányásában fetrengve próbál beszélni. Az interneten terjedő kisfilm annyira megrázta Davidet, hogy önszántából vonult elvonókúrára, ám a hírek szerint nem sikerült végleg leszoknia, és a mai napig is piál. Az egykor népszerű színész is a mellőzöttség miatt kezdett inni, s emiatt a családját is elveszítette.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Hugh Grant

Ki gondolná a Bridget Jones-filmek sármos sztárjáról, hogy ha éppen nem forgat, akkor öntudatlanul fekszik a kanapéján? Hugh Grant bizony szintén az alkoholisták táborát erősíti, s ha végképp elszáll az agya, akkor kocsiba pattan, és elindul Hollywood piros lámpás negyede felé. Nemegyszer kapták már lencsevégre a színészt, amint éppen prostikkal egyezkedik, sőt eljárás is indult emiatt ellene. A filmekben talpig úriember kivetkőzve magából úgy káromkodik, mint egy kocsis, és összehányt pólóban hever – akár napokon keresztül.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland sem angyal. A 24 című sorozattal újra népszerűvé vált színész is betört már néhány orrot, de ezekre a kalandokra természetesen már másnap sem emlékezett. Kiefer is legszívesebben otthon issza magát részegre, de azért a kaszinókat is kedveli, ahonnan rendszerint a biztonsági emberek penderítik ki hajnalban. Az agresszívvá váló színész olyankor mindenkibe beleköt, aki csak ránéz. Nem csupán a filmekben, de az életben is előszeretettel osztogat pofonokat, ahelyett, hogy végre megfogadná a barátai tanácsát, és végleg letenné az üveget.

Sztárok az alkohol fogságában

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top