Sztárok

Kamarás Iván visszaült a padba

Hogyan kerül egy kis falu iskolájának tantermébe Magyarország egyik legsármosabb színésze és napjaink egyik legnépszerűbb filmrendezőnője?

fotó: Pannon
Fotó: Pannon

Minden településnek, falunak, városnak megvan a saját történelméhez, mindennapjaihoz kötődő históriája, amelyet az ott élők nagy becsben tartanak, megőriznek, időről időre felelevenítenek. Magyarország egyetlen, a világörökség részévé nyilvánított falva legendájának járt utána a hollókői általános iskolában tartott különleges tanórán Kamarás Iván színművész és Goda Krisztina filmrendező, de nemcsak legendákról, hanem többek között a filmkészítés titkairól is beszélgettek a tanulókkal.

– Minden településen vannak generációról generációra szálló történetek, amelyeket a gyerekek most akár filmszalagon is megőrizhetnek, nem csupán magunknak, hanem a következő nemzedéknek is – mondta el Hollókőn Kamarás Iván. – A filmes eszköztárral kifejezhető, leképezhető mindaz, ami ma csak szájhagyomány útján terjed.

A település mindössze 19 fős iskolájának tanulói saját legendájukról, a hollókői várról meséltek, beszélgettek a különleges tanórán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top