Sztárok

Sztárváltó – Lola epekedve várja az igazit

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Lolán a sor.

Zsúfolásig telt koncertnaptárral vág neki a nyári turnészezonnak, interjúról interjúra rohan. A legőrültebb pörgés közepette is sugárzik róla, hogy a helyén van, és élete minden percét élvezi. Csupán akkor komorodik el, amikor a fiúk jönnek szóba, egy perc múlva azonban újra visszatér az optimista Lola, aki biztos benne, hogy hamarosan megtalálja álmai hercegét.

– Rengeteg koncerted van mostanában. Mit gondolsz, miért szalad ennyire a szekér?

– Mióta énekelek, ez már a negyedik nyaram, hogy ilyen sok fellépésem van. Szeretek koncertezni, és akárhányszor elmegyek, mindig azt tartom szem előtt, hogy olyan legyen a produkcióm, ami alapján jövőre is elhívnak. Kihívás számomra, hogy állandóan megfeleljek ennek. Talán az lehet a siker titka, hogy szeretek mindig minőséget adni.

– Mi az, amit nem kedvelsz a népszerűségből?

– Alapvetően nincs bajom a népszerűséggel, csak elvétve érzem úgy, hogy csöppet terhes számomra. Érdekes módon akkor is inkább a szakmával nem vagyok kibékülve. Ha elmegyek egy szórakozóhelyre, ahol ott van rengeteg zenész, nem biztos, hogy örülök, ha mindenki velem akar beszélgetni. Nem mindig szeretem, ha szakmázni akarnak velem, amikor én éppen ki szeretnék kapcsolódni. 

Sztárváltó - Lola epekedve várja az igazit

– A turnészezon idején nem válik számodra unalmassá egy-egy koncert?

– Természetesen megvannak azok a dalok, melyeket mindig el kell énekelnem, de ha hosszabb műsort adok, általában illesztek a programba néhány csemegét is. Feldolgozásokat, olyan előadók dalait, akiket nagyon szeretek. Próbálom váltogatni a repertoárt, hogy még véletlenül se legyen unalmas a koncert.

– Ebben az időszakban mennyire marad időd a zenén kívül?

– Az utóbbi két hétben szinte semmire nem maradt, de később bőven lesz rá időm, hogy bepótoljam a kimaradt dolgokat. Amikor nincs koncert, találkozom a barátaimmal, moziba járok, olvasok, de szeretek vásárolni és bulizni is. Azért ezekből a nyugalmas időszakokból kevés van, nincs olyan hét az életemben, amikor ne foglalkoznék az énekléssel, de egy percig sem akarok panaszkodni. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Ráadásul addig nagyon!

– Alapvetően ilyen pörgős ember vagy?

– Van bennem kettősség. Egyrészt nyugodt személyiség vagyok, de amikor éppen rám jön, akkor teljesen megőrülök. Elég szórakoztató tud lenni, amikor fel vagyok pörögve.

– Hogy állsz a fiúkkal?

– Éppen senki sincs az életemben, pedig már nagyon jó lenne! Nagyon várom már az igazit! Sajnos nehéz olyat találni, akivel nem szenved az ember, akivel jó együtt lenni. Ha lesz valakim, azzal szeretnék kikapcsolódni, nem pedig még jobban lefárasztani magamat. Nehéz ügy, mert általában nem értik meg, hogy olyan életet élek, amely gyakran nem kiszámítható. Előfordul, hogy kések, mert elhúzódott a próba, vagy mert interjút kell éppen adnom. Én pedig nem szeretem, ha nyúznak, hogy hol vagyok, és mit csinálok. Olyan nyugodt pasi kellene, aki elfogadja az életformámat.

Sztárváltó - Lola epekedve várja az igazit– Vagy esetleg olyasvalaki, aki szakmabeliként pontosan érti ezt.

– Egy szakmabeli fiú nem főnyeremény. Bár aranyos pasik vannak, de nagyon pici ez a szakma, és amikor hazamegyek, nem szeretnék arról beszélni, hogy kinek veszik jobban a lemezét, és kinek voltak többen a koncertjén. Elég vicces lenne…

– Visszafogott, nyugodt, otthon ülő, megértő pasira vágysz. Nem gondolod, hogy egy ideált kergetsz?

– Biztos, hogy van ilyen! Csak hinni kell benne!

– Második lemezed Élj a mának címmel jelent meg. Jellemző rád, hogy eszerint élsz?

– Ha egy jó buliról van szó, akkor nem sokat szoktam gondolkodni. Persze vannak olyan dolgok, amelyeket komolyan kell venni: amikor elmegyek fellépni, akkor teljesíteni kell. De a karrieremben is vannak előre kitűzött célok. Sokan úgy alakítják a dolgaikat, ahogy éppen jönnek. Én pár éve kifejezetten tudatosan építem a jövőmet. Látom, hogy mit lehet elérni, és ennek tudatában próbálom élni az életemet.

– Az is tudatosságra vall, hogy mostanában környezetvédelmi nagykövetként tevékenykedsz. Mit kell tenned azért, hogy betöltsd ezt a tisztséget?

– A Környezetvédelmi Minisztériumtól kaptam felkérést: különböző korú előadókat választottak, hogy mindenféle korosztályhoz eljusson a környezet megóvásának üzenete. Így esett a választás Görög Zitára, Németh Lajosra és rám. Többféle rendezvényen is részt vettünk, én például az egyik iskolában környezetórát tartottam. Jó érzés egy olyan akcióhoz csatlakozni, mellyel jobbá tehetem a világot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top