nlc.hu
Sztárok
Levizsgázott a műsorvezető

Levizsgázott a műsorvezető

Ezentúl már nemcsak a hangjával és a lelki ügyekben adott tanácsaival tud segíteni a rászorulókon a Sláger Rádió műsorvezetője, Vas Maya.

Levizsgázott a műsorvezetőSikeres vizsgát tett Vas Maya, A szerelem hullámhosszán műsorvezetője.

– Ez egyéves iskola volt, ahol komplex természetgyógyászatot tanultunk, a szakom az alternatív mozgás- és masszázsterápia árulta el Maya. – A záróvizsgán bizottság faggatott az elméleti, gyakorlati tudásunkról, és természetesen mozgásgyakorlatokat, masszázst is be kellett mutatni. Ez nem csak „sima” masszőrtanfolyam. A lényege, hogy – bár masszőrként én magam is dolgozhatok, és taníthatok mozgássorokat is – ha valaki valamilyen problémával fordul az emberhez, ki tudjuk választani a számára leginkább megfelelő, hatékony masszázs-, mozgásformát, légzésgyakorlatot – tehát a lehető legtöbbel tisztában kell lenni. Mindig is érdekeltek a gyógynövények, kutyulgattam itthon a saját kis krémjeimet, régebben is tanultam egy kis thai masszázst, szerettem volna ezeket a tudásmorzsákat összerázni, bővíteni. Ha egy ilyen sulit elvégzel, a legelső, amire rájössz, hogy mennyire nem tudsz semmit, és hogy ez életre szóló tanulási folyamat. Így aztán több mint valószínű, hogy szeptembertől tanulok tovább.

A saját tapasztalataim is bebizonyították, hogy a lelki és a testi problémák mennyire összefüggnek, a kettővel egyszerre kell foglalkozni. A thai masszázst, a jógát azért is szeretem nagyon, mert a lelket, a testet, a szellemet egyaránt építi, szépíti. Az elmúlt évben masszíroztam a családot, a barátokat, és nagyon nagy sikerélmény, hogy az egyik legjobb barátnőm már régóta fennálló problémái jelentősen enyhültek, hogy a hatvan feletti anyukám is elkezdte csinálni a tibeti jógagyakorlatokat, és a hagyományos magyar konyha mellett már másfajta, egészségesebb ételeket is csinál, sokkal többet törődik magával, mint régebben. Azt látom, hogy folyton csak rohanunk, aggódunk valami miatt, rengeteg ember érzi magát – akár egy hosszú kapcsolaton belül is – magányosnak. Az egymással való törődés, az odafigyelés, az érintés az, amivel a legtöbbet tehetünk egymásért – és bizony magunkért is. A magam részéről igyekszem…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top