Sztárok

Széthullik a rákos Michael Jackson teste

Kevés sztárról jelent meg annyi bizarr történet, mint Michael Jacksonról. Egykor a pop királya, milliomos és egy korszak ikonja volt, de akit ma látni, egy beteg, ijesztő külsejű, halkan nyikorgó, torz árnykép csupán. Egyesek szemében ma is legenda, mások pedofilnak, állatkínzónak festik le.

Jacko élete tele van titkokkal. Rejtélyes a visszatérése is. Ő maga arról beszél, hogy hamarosan fellép, de ismerősei szerint ez nem fog megtörténni, hiszen haldoklik. A hírek szerint bőrrákkal küzd, és a mája is nagyon rossz állapotban van, transzplantációra van szüksége. Egykor a fellegekben járt, most a pokol felé tart.

Mindenáron sztár akart lenni

Az emberek hajlamosak szüleiket okolni saját ballépéseikért, félrecsúszott életükért, ez alól Michael Jackson sem kivétel. Az énekes számos interjúban nyilatkozott arról, hogy brutális apja tehet róla, hogy élete szerencsétlenül alakult. Jacko vadállatnak, megrontónak festette le Joe Jacksont, aki mindenáron sztárt akart faragni belőle. Joe, aki örökös pénzhiánnyal küszködött, sohasem emésztette meg, hogy nem lehet híres énekes, ezért saját álmait görcsösen gyerekeire erőszakolta. Michael maga vallotta be, hogy soha nem volt gyermekkora, hiszen apja semmi szeretetet nem adott neki és testvéreinek.

Jacksons Five
Jackson Five

Michael a nyolcvanas években a testvéreiből verbuválódott Jackson Five-val lépett fel, és már gyerekként igen jól keresett. Akármilyen is volt valójában Jackson papa, a C and S Records egykori főnöke, Walter Yetnikoff szerint Michael mindenféle kényszer nélkül is roppant ambiciózus fiatalember volt, aki gazdag és sztár akart lenni. Yetnikoff 1975-ben az egyik zenei fesztiválon látta először szerepelni a Jackson Five néven szereplő családot, és egyáltalán nem tettek rá jó benyomást.

– Nővére, Janet idiótának tűnt, erőltetetten táncoltak, fáradtnak látszottak. Egyedül a 16 éves Michael tűnt ki közülük. Végül mégis úgy döntöttem, hogy átveszem őket a Motowntól. Az első albumuk egyik száma siker lett, második albumukkal már robbantottak, és reményt keltő karrier előtt álltak. Öt héttel később, nem kis meglepetésemre, Michael Jackson jelent meg az irodámban az apja helyett. Félénk volt, de határozott, aki tudta, hogy mit akar. 1979-ben a lemezük kétmillió példányban jelent meg. Ezután Jacko szólólemezt szeretett volna készíteni. Sikere minden várakozást felülmúlt. Vitán felül tehetséges volt.

Női hormonokat kapott

Kétségtelenül furcsa személyiség volt. A sikert áhította, ugyanakkor nem is tudott mit kezdeni vele. Megvásárolta Neverlandet, a mesebirtokát, ahol majmokat, kígyókat tartott, és vidámparkot üzemeltetett. Fehérre plasztikáztatta a testét, oxigénszobában aludt, és kisgyerekekkel játszott. A kilencvenes években felmerült, hogy voodooszertartás keretében karóba húzatott egy majmot, és kedvenc orangutánját, Bubblest is folyamatosan kínozta, de ezeket a vádakat Jacko hevesen tagadta. Ahogyan azt is, hogy női hormonokat kapott, hogy hangja magas, teste pedig nőies maradjon.

Nem tudni, hogy ezek csupán légből kapott pletykák voltak, vagy pedig volt valóságalapjuk, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy más sztárról nem írtak ilyen bizarr dolgokat. Mindenesetre ezek a hírek még nem tudták megingatni Michael rajongóinak lojalitását, lemezei több millió példányban keltek el, koncertjei pedig telt házasak voltak.

Érdekből nősült

Széthullik a rákos Michael Jackson testeMég akkor is a csúcson tudott maradni, amikor egy kisfiú a kilencvenes években azzal vádolta, hogy molesztálta, és kifecsegte, hogy Neverlanden beteges dolgok mennek. A Jackson-gépezet azonnal működésbe lépett, a fiút milliókkal elhallgattatták, az énekes pedig gyorsan feleségül vette Elvis Presley lányát, Lisa Marie-t. Azt ma már a volt ara elbeszéléséből is tudjuk: nemhogy szerelem, de még szexuális kapcsolat sem volt közöttük soha három évig tartó házasságuk során.

Ezek voltak az első repedések Michael Jackson millió dolláros marketingjének felszínén. Ráadásul karrierje is megrekedt. Egyre kevesebb élő fellépést vállalt, jogdíjakból és egykori fényéből élt. A sajtó pedig egy pillanatra sem hagyta békén. Feleségül vette ápolónőjét, Debbie Rowe-t, akitől két gyermeke született. Mindez önmagában még nem lett volna szenzáció, csakhogy a gyerekek és Jackson között nagyítóval sem lehetett hasonlóságot találni, a bőrszín sem stimmelt. Aztán újabb bébi érkezett az énekeshez, akiről máig sem tudni, hogy ki az édesanyja.

Mindezek nem tettek túl jót Jacko megítélésének, akitől számos rajongó elfordult, és kezdték őrültként emlegetni, amihez az is nagyban hozzájárult, hogy egy ízben kilógatta kisgyerekét az ablakon, hogy megmutassa a fotósoknak.

Tönkretették a kisfiúk

Az igazi nagy bomba 2003-ban robbant. Ekkor jelentette fel egy újabb kisfiú az énekest, és ezúttal már nem lehetett a pert pénzzel megúszni. Újabb és újabb gyerekek jelentkeztek, és döbbenetes történeteket meséltek arról, hogy miket művelt az énekes neverlandi birtokán. Kiderült az is, hogy súlyosan gyógyszer- és kábítószerfüggő, hogy dührohamai vannak, és ilyenkor teljesen kezelhetetlenné válik. Egyik volt alkalmazottja szerint Jackson napi száz pirulát szed be.

– Gyakorlatilag soha nincs magánál, minden ízében remeg. Az arca bomlik a rengeteg plasztikai műtéttől, az orra már nem az övé, hiszen egy protézist ültettek be a helyére. Számos betegsége van, a vérét is le kellett cserélni. Ő szinte már nem is ember – mesélte egykori alkalmazottja.

A vádakat végül ejtették, de Jackson mégis jócskán megfizette az árát a botránynak. Még ha el is fogadjuk, hogy mindez egy hatalmas lejárató kampány része volt, és a végén már boldog-boldogtalan tudni vélt mocskos részleteket a sztárról, amelyek nem is voltak igazak, azért azt be kell látni: valami biztosan nem stimmel Jacksonnal. Hogy ennek apja brutalitása az oka, vagy a gyermekkor hiánya, netán a görcsösen akart, majd szédítő siker, talán sohasem derül ki.

Bőre rohad, és a hírek szerint haldoklik

A csúcsot elérte, most a pokol felé tart. A közelmúltban bombaként robbant a hír, hogy visszatér egy koncertsorozattal, de az első fellépések dátumait máris törölték. Közeli ismerősei, barátai szerint szó nincs arról, hogy Jacko valaha is színpadra áll még. A szervezete ugyanis benyújtotta a számlát a rengeteg plasztikai beavatkozásért. Az amerikai lapok szerint Jacko haldoklik, mája felmondta a szolgálatot, transzplantációra vár, bőre pedig bomlik. Sokkoló képek láttak napvilágot az énekes füléről, arcáról és kezéről, ezeken jól látszik, hogy milyen állapotban van a teste.

Széthullik a rákos Michael Jackson teste

– Michael nagyon rosszul van, nagyon beteg. Elviselhetetlen fájdalmai vannak, kínját erős gyógyszerekkel csillapítja. Rossz őt így látni. Nem rossz ember ő, inkább a körülmények áldozata. Nem akart ő soha senkit bántani, senkinek sem akart fájdalmat okozni – mondta róla ismerőse a brit Daily Mail című lapnak.
Élettörténetét elnézve Michael Jackson, a pop királya, a bizarr életű sztár a legnagyobb kínt saját magának okozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top