Sztárok

Világváge a mozikban!

Nostradamus megjósolta. Roland Emmerich megfilmesíti. A világ szomorú végének legnagyobb filmes szakértője, A függetlenség napja és a Holnapután rendezője ismét a civilizáció pusztulása felé fordította kameráját.

Roland Emmerich ezúttal a maják ősi naptárát és Nostradamus jóslatait hívta segítségül. A maják szerint 2012 utánra már nem érdemes naptárt készíteni. Nostradamus, a középkor legrejtélyesebb misztikus csillagjósa szerint pedig az idei napfogyatkozás a bekövetkező világvége legbiztosabb előhírnöke. A napkorong nem tűnt el ugyan teljesen július 22-én, de szokatlanul sokáig maradt árnyékban: a következő 124 évben biztosan nem számíthatunk hasonló eseményre. A rendkívüli jelenség India nyugati partjaitól indult, keresztezte Kína déli és délkeleti részét, és Japántól délre jutott a Csendes-óceánig. Nostradamus számos interpretálója szerint ez a különleges napfogyatkozás az Antikrisztus 2012-ben eljövendő, beígért birodalmának előhírnöke: a francia mágus szerint a legfeltűnőbb csillagászati események három évvel a világ bukása előtt jelennek meg az égen. „Az Antikrisztus eljövetele előtt három évvel sötétebb és komorabb napfogyatkozás jön el, mint bármikor a világ teremtése óta, kivéve a Jézus halálát és passióját követőt” – írja II. Henriknek címzett levelében. Tokióban a napfogyatkozás után Roland Emmerichet arról kérdezték, mennyi köze van a 2012 című filmjének Nostradamushoz, ő a maga rejtélyes módján csupán ennyit mondott: „Aki jól olvassa Nostradamust, biztosan sokat megért a mai világból, én egyre kevesebbet.”

Világváge a mozikban!

 

Forrás: IC Press

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top