Sztárok

Sztárváltó – Péter Szabó Szilvi megválogatja, kinek vetkőzik

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Péter Szabó Szilvián a sor.
 Fotó: Sanoma Archívum/Dömötör Csaba
Fotó: Sanoma-archívum/Dömötör Csaba

Régen hallottunk róla. Éppen csendes, nyugalmas időszakot él, nyári pihenőjét tölti. Péter Szabó Szilvi azonban nem fog sokáig tétlenkedni, hamarosan ugyanis a próbaterem felé veszi az irányt. Ősztől turnéra indul együttesével, a NOX-szal, s bár ezúttal nem áll elő a tavalyihoz mérhető fazonváltással, tartogat néhány izgalmas meglepetést a rajongóknak. 

– Tavaly jelentős változáson mentél át a zenekarral együtt. Új díszleteket, új jelmezt, neked pedig új frizurát hozott a stílusváltás. Mostanában nem terveztek hasonló megújulást?
Nem lesz újabb váltás. Bár egy kicsit mindig alakulóban van a fazon, nagyrészt maradunk a tavalyi stílusnál. A közönséget egy kicsit talán megosztottuk akkor, bár – hál’ istennek – nagy részüknek tetszett a változás.

Miért döntöttél akkor úgy, hogy levágatod a hajad, amely pedig szinte már a védjegyeddé vált?
Már nagyon régen le akartam vágatni. Ráfért már egy kis fazonigazítás, és kapóra jött, hogy ahhoz az image-hez illett a rövid haj. Most azonban újra elkezdtem növeszteni, úgyhogy mire újra színpadra állunk, igencsak meg fognak lepődni a rajongók.

Kerestem, de nem találtam koncertdátumokat a honlapotokon. Mikor indul újra a NOX?
Pontos dátumot egyelőre még nem tudok mondani. Most egy kicsit pihenünk, de szeptember elejétől biztos, hogy újra elkezdünk koncertezni. A pár hónapja futó, Ha én rózsa volnék című önálló estemből is szeretnék újra néhány előadást. Az is elképzelhető, hogy ebből a műsorból átveszünk néhány részt, és beépítjük a NOX repertoárjába. Alakulnak még a dolgok, de nagyon készülünk a visszatérésre!

Melyik áll közelebb a szívedhez, a színházak kisebb előadótere vagy a hatalmas sportcsarnokok?
Mindkettő teljesen más feladatot ró az előadókra. A színházi közönség közelebb van hozzánk, bensőségesebb, közvetlenebb hangnemet igényel, mint a csarnokok nézőserege. A színházat is szeretem, és a nagykoncerteket is. Az előbbi intimebb élményt ad, az utóbbi pedig amolyan lúdbőrös érzést okoz.

Vannak már elvonási tüneteid, mióta nem vagy színpadon?
Kezdenek már kialakulni. Itthon és a kocsiban szoktam énekelni, de hál’ istennek, lassan kezdődnek a próbák, és végre kiélhetem magam.

Évekkel ezelőtt már megjelent egy meselemezed. Tervezed, hogy szólóalbummal is előrukkolsz?
Nem akarok önálló lemezt. Az új NOX-album már tervben van, és ez teljesen kielégít. Nem fogok külön utakon járni, mert nagyon szeretem azt a csapatot, amelynek tagjai a NOX-produkciót alkotják. A Művészetek Palotájában adott csendes koncertünk anyagából egyébként megjelent egy CD, amelyre úgy tekintek, mintha önálló korong lenne.

Egy időben kipróbáltad magad üzletasszonyként is, amikor egy gyorsbüfét üzemeltettél. Hogyan fért meg benned a vállalkozó és a művész?
Már régen nincs meg az üzlet. Furcsa volt megfelelni annak a szerepnek, nyugodtan kijelenthetem, hogy sokkal jobban érzem magam a színpadon. Először maguk a vendégek sem értették, hogy mit keresek a pult mögött. Aztán persze tetszett nekik, hogy ott vagyok: egy csomó papírtálcát alá kellett írnom abban az időben.

 Fotó: Sanoma Archívum/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma-archívum/Nagy Zoltán

A színpadi párod, Tomi, kétgyermekes családapa. Te nem tervezgeted, hogy hamarosan babát vállalj?
Ez még a jövő zenéje. Egyszer biztos, hogy szeretnék egy kisgyereket, de nem hiszem, hogy ez mostanában lesz.

Egy felmérés szerint a férfiak többsége téged látna legszívesebben az egyik férfimagazinban. Gondolod, hogy valaha teljesíted az óhajukat?
Nem hiszem! Nem vagyok olyan ember, akinek ez menne. Egy ilyen szereplés nem fér össze a saját magam által felállított mércével. Csalódnék magamban, ha beadnám a derekamat. A NOX image-ével sem fér össze, és a rajongóimnak sem tetszene, ha levetkőznék. Annak mutatom meg magam, akinek én akarom.

Az egyik legszerényebb előadónak számítasz. Hogyan tudtál megmaradni olyannak, amilyen az induláskor voltál?
Egyrészt a neveltetésemnek köszönhető, hogy nem változtam, másrészt pedig kezdettől fogva vigyáztam arra, hogy a magánéletem – a legapróbb dolgoktól a legjelentősebbekig – ne szerepeljen a médiában. Rólam csak elvétve lehetett olvasni. Sosem éreztem, hogy megváltoztatott volna a népszerűség, ebből a szempontból nem lettem más. Annyi történt, hogy nő lettem az idők során: tizenkilenc éves voltam, amikor elkezdtem, most huszonhét leszek. Felnőttem időközben. Én valóban csak ennyit változtam.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top