Sztárok

Polyák Lilla több időt töltene a fiaival

A színésznő, akinek a hangjára mindenki felkapja a fejét. Polyák Lilla évek óta a zenés színpadok egyik legkedveltebb sztárja, otthon pedig két kisfiú várja az előadások után.

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt Ketten című lemeze hónapok óta szerepel az eladási lista élmezőnyében. A színésznő jelenleg is próbál egy új szerepet, hamarosan pedig a mozivásznon is feltűnik.

Fotó: Klinszky Gábor
Fotó: Klinszky Gábor

Úgy hallom, napok kérdése, és bearanyozódik a férjeddel, Homonnay Zsolttal készített közös lemezetek. Mit gondolsz, miért ilyen népszerűek most a musicalszínészek albumai?
– Ez nem csak a musicalnek szól, hiszen a lemezünkön kifejezetten mellőztük a zenés darabok betétdalait, inkább popdalokat választottunk. Jó bizonyíték ez arra, hogy a közönség ezt is elfogadja és szereti tőlünk, és nem csupán a színházba jön el, ha előadásunk van. November 17-én lesz a lemezbemutató koncertünk a Művészetek Palotájában, jövőre pedig megjelenik a második közös korongunk. Terveim között szerepel egy szólólemez is, de erről konkrétumokat még nem tudok mondani.

A Spamalot című darab itthoni ősbemutatójára készültök a Madách Színházban. Mesélnél kicsit erről a musicalről?
– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy enyém a szerep. Én játszom a tó úrnőjét. Bevallom, nagyon kedvelem a Monty Python-féle angol humort, de eleinte el sem tudtam képzelni, hogy hogyan illeszkedik majd mindez a musical világához. Nem volt még ilyen, és ezt a darabot is most láthatja itthon először a közönség. Nagyon érdekes, színes előadás lesz, alig várom a szeptemberi bemutatót.

Névjegy
  • Neve: Polyák Lilla
  • Születésnapja: március 16.
  • Csillagjegye: Halak
  • Családi állapota: férjezett
  • Gyermekei: Zsombor és Bulcsú
  • Legkedvesebb szerepe: Anna Karenina
  • Albuma: Ketten

Néhány hete kamerák előtt is állhattál, hiszen szerepet kaptál egy új magyar filmben…
– Igen, egy romantikus filmben. Igazából apa a címe, Novák Emil rendezte. A történet szerint egy Emma nevű nőt alakítok, aki titokban szerelmes a főnökébe, de ő természetesen tudomást sem vesz róla. Érdekes dolog ez, hiszen én prózai diplomával rendelkező színésznő vagyok, mégis elkönyveltek musicalénekesnek, ezért mindig nagy örömet okoz, ha újra kipróbálhatom magam ilyen szerepekben is. 

Kétgyermekes anyaként mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát a magánélettel?
– Nagyon! A nagyobbik fiam 5 és fél éves, a kicsi 2. Mondhatnám, hogy milyen szép meg csodálatos minden – ami igaz is –, de nagyon sok szervezést igényel. Sosem tiszta a lelkiismeretem, mert nem tudok annyi időt tölteni a családommal, amennyit szeretnék, de igyekszem mindent megadni a fiaimnak. Zsolt nagyon sokat segít ebben. Mostanra megtanultuk koordinálni az életünket. Igyekszünk úgy időzíteni, hogy esténként legalább az egyikünk otthon legyen, bár van egy remek bébiszitterünk is. 

Fotó: Klinszky Gábor
Fotó: Klinszky Gábor

Mivel telik a nyarad? Jut időd pihenésre?
– Hat nap jutott idén a nyaralásra. A forgatás és a Spamalot próbái miatt kevés időnk maradt, de majd valamit még biztosan kitalálunk.

Van-e a musicalirodalomban olyan szerep, amire még nagyon fáj a fogad?
– Megpróbálok annak örülni, amit kapok. Igazából vágyam nincs, de talán azért, mert én sem ismerek minden darabot, így a Spamalot is újdonságként hatott rám.

Mesélj egy kicsit a civil Polyák Lilláról! Mivel töltöd a szabadidődet?
– Ha egy kis időm lenne, akkor csak olvasnék, és a gyerekeimmel lennék. Szeretnék elmenni Zsolttal kettesben valahová, Párizsba régóta vágyunk. Tervbe vettünk egy kétszemélyes motoros túrát is. Zsolt tavaly rákapott a motorozásra, én pedig karácsonykor befizettem egy tanfolyamra. Azóta tervezzük, hogy két keréken bejárjuk az ország legszebb tájait.

Különös módon zajlott az esküvőtök, kilenc évvel a hazásságotok után. Hogyan is volt ez?
– 2000-ben összeházasodtunk, de akkor elmaradt a templomi szertartás, mert mindkettőnknek indulnia kellett külföldre, dolgozni. Idén sikerült mindent úgy egyeztetni, hogy végre az oltár előtt is kimondhattuk az igent, ráadásul a fiainkat is akkor kereszteltük meg. Kilenc év házasság után egészen más értelmet kap, ha az ember kimondja, hogy „jóban-rosszban, egészségben-betegségben”. Már pontosan tudjuk, hogy ez mit jelent, és így is akarjuk egymást. Ez az igazi fogadalom. 

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top