Sztárok

Alkoholista szexnagyi lett Mary Zsuzsiból

A múlt század hatvanas éveinek derekán egy Bacsó Péter-film, a Szerelmes biciklisták betétdalával tűnt fel. A mozisláger nem csupán a későbbi sikereket vetítette előre, de sorsszerűnek is bizonyult: Zsuzsi azóta is rendíthetetlenül hajtja a vágy kétkerekűjét, ahogy ő fogalmaz, a szerelem az élete.

Hogy vérciki, netán tiszteletre méltó dolog úgy dacolni az elmúlással, hogy hatvanon túl tini szerelmest játszik az ember, ki-ki döntse el maga. Az azonban vitathatatlan, hogy az eddig csupán néhány örökzölddé érett slágert és egy protézisragasztó-reklámban való szereplést felmutató Mary Zsuzsi nevéhez köthető az utóbbi idők legnagyobb érdeklődést kiváltó bulvárrománca. Az énekesnő mindig mozgalmas életet élt, és sosem volt túlságosan szemérmes, ha a legintimebb érzéseiről kérdezték. Kendőzetlenül beszélt a legapróbb részletekről is, s azt sem bánta, hogy emiatt kivívta néhány ember megvetését.

Elcsavarta a szerelmes zongorista fejét

Fotó: Sanoma Archívum/Csibi Szilvia
Fotó: Sanoma-archívum/Csibi Szilvia

Bár sosem tartott pajzsot Ámor nyila elé, Zsuzsi csupán kétszer érezte úgy, hogy össze kell kötnie életét szíve választottjával. Első férje Dobos Attila volt, akivel a III. Táncdalfesztivál kapcsán ismerkedett össze. Zsuzsi már szerzett némi hírnevet a Bacsó-film betétdalával, az igazi sikert azonban Dobos egyik jól sikerült szerzeménye, a Mama című szám hozta meg számára. A szórakoztató műsorok netovábbjának számító énekverseny harmadik szériája megosztott első díjjal jutalmazta a szegedi lány és a fiatal szerző együttműködését. Ettől kezdve Zsuzsi előszeretettel énekelte a zongorista-énekes dalait. Addig-addig, mígnem bedalolta magát szerzője szívébe, aki villámgyorsan elvált feleségétől, és oltár elé vezette őt. Zsuzsi a sikerei csúcsán volt ebben az időben, éppen ezért sokan nem értették, hogy az ifjú szerelmesek miért döntöttek úgy, hogy csapot-papot itt hagyva külföldön próbálnak szerencsét. A titokról évekkel később Zsuzsi egy interjúban rántotta le a leplet:
„Nekem semmi okom nem volt rá, hogy elmenjek. Férjem a válópere után szinte mindenét elveszítette volna, ha itt maradunk. Csak azért kellett volna dolgoznunk, hogy a volt feleségét kifizesse. Úgy éreztem, hogy a férjem mellett a helyem. Úgy indultam el, hogy egy kukkot sem tudtam németül. Akkor végleg lemondtam az éneklésről
” – magyarázta az énekesnő.
A házasság 1971-ig tartott, amikor Zsuzsi megismerkedett második férjével, a kalandos életű Klapka Györggyel. A bizis vállalkozónak az akkori ura, Dobos Attila mutatta be, nem minden hátsó szándék nélkül…

Gruppenszexben fogott új férjet

A muzsikus egész egyszerűen bedobta a közösbe élete párját, hogy Klapka akkori csajával kiegészülve egy négyes gruppenszexben hódoljanak az élvezeteknek.
„És így jött fel Zsuzsi, akkor bemutatkozott, és Zsuzsi tudta, hogy neki velem kell dugni. Én Zsuzsival dugtam, ő meg (Dobos Attila – a szerk.) a csajommal. Egy ágyban” – mesélte Klapka.
Az önzetlen barát egy percig sem gondolta, hogy örökre elveszíti a feleségét a hancúrozás miatt, Klapka azonban túlságosan jónak bizonyult az ágyban. Zsuzsi kisvártatva búcsút intett a zongoristának, hogy majd huszonnégy évre lehorgonyozzon a balett-táncosból később vállalkozóvá avanzsált férfi mellett.  
„1971-ben ismerkedtem meg Gyurival, és ’98-ig csak családanya voltam. Először ’96-ban énekeltem kint egy magyar bálon”
– mesélte az énekesnő, egy későbbi interjúban azonban finomított előadó-művészi karrierjéről szőtt meséjén, és bevallotta, hogy a hetvenes években is dalra fakadt olykor, méghozzá zajos sikert aratva. A dolog szépséghibája, hogy nem a hangjáért lelkesedett a nagyérdemű, sokkal inkább azért, amivel Dobost és a lepedőbajnok Klapkát is elvarázsolta.
„Ez egy varietéműsor volt, csodaszép fényekkel, gyönyörű ruhákkal és parókákkal. Természetesen mindig a hölgyek aratták a legnagyobb sikert. Az én műsorom tízperces volt, éneklés közben szép lassan levettem magamról a ruháimat. A végén a bugyit is, de utána rögtön le is mentem a színpadról. Mindez 1971 és 1973 között történt Düsseldorfban, Bonnban és Kölnben.

A pikáns show-műsorok időszaka után Zsuzsi a családanyák unalmas életét élte Németországban. Már amennyiben unalmasnak lehet nevezni az életet a nagy étvágyú Klapka oldalán.
„Düsseldorfban éltem, épp az ablakon néztem ki, amikor a férjem hátulról rám húzta a függönyt, és úgy szeretkeztünk. Az emberek bármikor megláthattak volna minket. Ez volt benne a legizgalmasabb”
– mesélte.
Zsuzsi négy gyereket szült a bővérű férjének, ám egy idő múlva úgy érezte, keveset kapott a férfiakból, ezért nemegyszer kikacsintott a kapcsolatból. 1995-ben váltak el, s bár még egy hosszú évekre elhúzódó gyermekelhelyezési perben civakodtak egymással, Klapka azóta sem engedte el Zsuzsi kezét. Az énekesnő manapság is egykori ura házában lakik, s bár szemérmesen hallgat róla, havi apanázst is kap a gáláns extől.

Szexmaratont rendez a pasikkal

Fotó: Sanoma Arhcív/Csibi Szilvia
Fotó: Sanoma-archívum/Csibi Szilvia

A válást követő harmadik évben Zsuzsi hazaköltözött Budapestre, és újra belevágott félbehagyott énekesi karrierjébe. Porlepte dalaival máig közkedvelt előadója a vidéki hakniknak, sőt egy ideig még a Hyppolit, a lakáj színpadi változatában is szerepet kapott. Lemezkiadással is próbálkozott, de a legnagyobb energiát mégiscsak arra szánta, hogy bepótolja azt, amit állítása szerint elmulasztott megtenni a hátrahagyott évtizedekben: gőzerővel pasizni kezdett.
„Sajnos eddig nem voltam elég férfival, és nem tudtam kellő tapasztalatot gyűjteni. Szeretném kiélni azokat a dolgokat, amelyek kimaradtak az életemből”
– mondta.
Interjúk tucatjait adta, és akkor sem pironkodott, ha a szexuális életéről kérdezték.
„A természet lágy ölén való szeretkezés nem hoz lázba, de ezenkívül bárhol kívánom meg a páromat, nincs határ, legyen az a konyhapulton vagy az előszobában… A legnagyobb perverz álmom repülőgépen szeretkezni… Mindig szerelemből bújok ágyba egy pasival, és még ma is a mennyekben érzem magam, ha szerelmes szavakat suttognak a fülembe. Képes vagyok órákon át szerelmeskedni!”

A szexmániás Zsuzsi gyakorlatilag végigturnézta a sajtót kitárulkozó nyilatkozataival. Meg is lett az eredménye. Egy ludasi fiatalember, Kis Tamás a szereleméhes énekesnő hálójába akadt.
„Imádom őt! Úgy érzem, elkaptam az utolsó nagy boldogságomat, és szeretném, ha ez legalább húsz évig tartana. Nem rajtam fog múlni”
– lelkendezett az akkor hatvanegy éves Zsuzsi negyven esztendővel fiatalabb szerelméről az egyik napilap munkatársának.
A hatalmas korkülönbség miatt sokakat sokkoló kapcsolat híre gyorsvonatsebességgel járta be a bulvársajtót. Csaknem szappanoperává nőtte ki a magát a különös szerelmi történet. Felháborodott exek csóválták a fejüket az interjúkban, eljegyzésről, szakításról, kapcsolatgyilkos gonosz menedzserről, az éj leple alatt vissza-visszajáró hősszerelmesről suttogtak a lapok. A legfrissebb cikkek pedig arról regéltek, hogy bár a szenvedélyes szerelem hétvégi légyottok sorozatává fogyott, Zsuzsi szíve még mindig Tamásért dobog. Valószínűleg nemcsak az olvasók kapkodják értetlenül a fejüket a cselekményekben bővelkedő sztori hallatán, hanem Tamás és Zsuzsi is, akik olykor egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozataikkal tovább kuszálják az amúgy is kibogozhatatlannak tűnő szálakat. Mintha már maguk sem tudnák pontosan, hányadán is állnak a másikkal…

Elvonóra küldte az exférj

Zsuzsi nemcsak a szerelemben mértéktelen, hanem az ivásban is. Ez év januárjában az egyik interjúban jókedvűen ecsetelte, hogy bár gyakran egy falatot sem eszik, naponta hat-nyolc üveg sört gurít le a torkán:
„Van benne valami finom, ami nagyon ízlik. És hihetetlen hatással van a testemre. A hajam nem hullik, a körmeim erősek, a bőröm sima.

Alkoholista szexnagyi lett Mary ZsuzsibólKlapka szerint azonban nemcsak a bőre, hanem az agya is simulni látszik. A vállalkozó nem cizellálta túlságosan a véleményét Zsuzsiról, amikor a TV2 sorselemzőjénél, Joshi Bharatnál járt:
„Minden egyes szava hazugság. Nemcsak illuminált állapotban volt a műsor alatt, hanem már az agya is »elment«. Elitta!

Dobos Attila ugyan jóval finomabban fogalmazott második feleségéről, ám ő is elismerte, hogy nincs minden rendben Zsuzsival:
„Zavarodottságnak vélem ezt a hebehurgya viselkedést. Nagyítóval kell keresni egy igaz mondatát is, ahhoz sincs intelligenciája, hogy jól tudjon hazudni.

Nyár végére aztán kiderült, hogy Klapka szavai egyáltalán nem voltak túlzóak: Mary Zsuzsi súlyos alkoholbeteg, addiktológus segítségére szorul. Valószínűleg az énekesnő is belátta ezt, ezért, bár csak egy kezelés erejéig, de elment az egyik neves szakemberhez. Nem tartott sokáig a lelkesedés, Zsuzsi meglépett a terápia elől. Pedig a lakhatását biztosító Klapka ismét segítségére lett volna.
„Én fizetem az orvost, hiszen nekem megéri, hogy jobb állapotban legyen” –
magyarázta az egyik napilapban a vállalkozó.
Dobos szintén biztosította sűrűn poharazgató exnejét, hogy számíthat rá. „Bármikor nyitva áll előtte az ajtó!” – üzente a zenész.
Az évtizedekkel ezelőtt barátnőt cserélő hajdani cimborák láthatóan mindketten aggódnak Zsuzsiért. Nem is alaptalanul: napokkal ezelőtt környezete legnagyobb ijedtségére a leromlott egészségű nőt hányás, hasmenés gyötörte, és reszketett. Az egyik legnagyobb szaktekintélynek számító addiktológus szerint nem halogathatja sokáig, hogy befeküdjön a kórházba, ellenkező esetben végzetes májkárosodással kell számolnia, ami akár az életébe is kerülhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top