Sztárok

Gyász! Elhunyt Patrick Swayze

Nincs olyan nő, akinek nem dobogtatta meg szívét a Dirty Dancing öntörvényű táncosaként vagy a Ghost szerelmeseként. A színész elveszítette a küzdelmet: 57 éves korában, hasnyálmirigyrákban hunyt el.

Gyász! Elhunyt Patrick SwayzeBár nemrég jelentek meg róla olyan képek, amelyeken már jobban nézett ki, és az autóban ülve cigarettázott, mégis legyűrte a kór. Patrick Swayze békében, családjával az oldalán, húsz hónap küzdelem után hunyt el. Nemcsak táncos, színész, szerető férj volt, hanem harcos is, aki keményen küzdött a betegsége ellen. Utolsó óráit Los Angeles mellett fekvő farmján töltötte. Vele volt felesége, Lisa Niemi és testvére – írja a People.com.

A texasi születésű Patrick Swayze táncosként kezdte karrierjét. Ez nem jött rosszul neki az 1987-es Dirty Dancing című romantikus zenés filmben, amellyel berobbant Hollywoodba.
„Amikor rá gondolok, gyerekek vagyunk, és a karjaiban érzem magam, táncolunk, gyakoroljuk az emelést a jéghideg tóban, veszettül dolgozunk azon a kicsi filmen, amelyről azt gondoljuk, hogy soha senki nem fogja látni” – mondta Swayze-re emlékezve Jennifer Grey, aki Babyt játszotta a filmben. Az 1990-es, Ghost című filmben játszott szerepével bebetonozta hírnevét – fogalmazott a The New York Times. „Hiszek a Ghost üzenetében, mindig itt lesz a közelünkben” – mondta Whoopi Goldberg.

A színésznél 2008 márciusában állapították meg a daganatos betegség egy különösen súlyos formáját. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast (A vadállat) című televíziós krimisorozatot, amelynek egyik főszerepét kapta. Soha nem veszítette el a reményt, de egy januári interjúban így fakadt ki: „Tele vagyok félelemmel. Igen, rettegek. Igen, dühös vagyok. És igen, azt kérdezem: miért én?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top