Sztárok

Sztárváltó – Bódi Margó: Hamarabb akarok meghalni, mint Guszti!

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Bódi Margón a sor.
Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella
Fotó: Sanoma-archívum/Németh Gabriella

Olyan asszony, aki mindent feláldoz családja boldogulásáért. Harmincöt éve jóban-rosszban kitart férje mellett, s bár már régen elmúltak azok az idők, amikor almaszedésből kellett előteremteni a kenyérrevalót, ma sem várja, hogy a szájába repüljön a sült galamb. Margó élete legnehezebb időszakán van túl, ám most is azon töri a fejét, hogyan tudná előrelendíteni a Bódi família szekerét.

– Több mint egy hét telt el azóta, hogy Gusztit rohammentő vitte kórházba. Úgy hallom, most már sokkal jobban van…
Így van, szerencsére, már sokkal jobban érzi magát. Most éppen Nógrádgárdonyban vagyunk, egy nagyon szép és modern szanatóriumban, amely speciális szívműszerekkel van felszerelve. A következő néhány hétben beállítják a cukorszintjét, és kialakítják a diétás étrendjét is. Úgy néz ki, nagyon jó helyre jöttünk!

A honlapotokon novemberre ígéritek Guszti visszatérését a színpadra. Az orvosok szerint is felépül addig?
Azt mondják, egy hónap múlva már tényleg olyan jó állapotban lesz, hogy bátran közönség elé állhat.

Nem meggondolatlanság újra folytatni a stresszes zenészéletet?
Guszti dolgozni akar, és nem is lenne jó neki, ha nem zenélhetne. A rajongók is nagyon várják, nem tehetjük meg, hogy nem lépünk fel. Persze tudjuk, hogy nem lehet ott folytatni, ahol abbahagytuk. Biztos, hogy lassítanunk kell az eddigi tempón, két-három koncertnél többet nem vállalhatunk egy nap.

Gondolom, az emberek elárasztottak benneteket a jókívánságaikkal.
Rengeteg levelet kaptunk, csak e-mailben négyszáz üzenet jött. Azt írták, velünk vannak, és mielőbbi gyógyulást kívántak Gusztinak. Nem tudtunk mindenkinek egyesével válaszolni, ezért a honlapunkon köszöntük meg, hogy gondoltak ránk. Az utcán is sokan odajöttek hozzám. Találkoztam olyan bácsikával, aki sírva fakadt, amikor meglátott. „Tartsatok ki, szükségünk van Gusztira” zokogta. A kórházban is egymásnak adták a kilincset az emberek. Csodálatos volt érezni, hogy mennyire szeretnek minket.

Úgy tudom, voltak olyanok is, akik érzéketlennek bizonyultak a szívroham után…
Néhány koncertszervező nem akarta elhinni, mi történt. Volt, aki azt mondta, nem mondhatjuk le a fellépést. Ha Guszti tényleg beteg, nem muszáj énekelnie, csak üljön egy széken, hogy lássa őt a közönség…

Nem sokkal a betegség előtt megjelent a szakácskönyved. Divat most ilyet írni, Bangó Margit is kiadott egyet. Te miért gondoltad úgy, hogy a nagyközönség elé tárod a gasztronómiai tudásodat?
Margit néni könyvét még nem láttam, de azt tudom róla, hogy nagyon jól tud főzni. Örülök neki, hogy ő is írt egy könyvet, nincs bennem irigység. Én januárban kezdtem az íráshoz, amikor Thaiföldön nyaraltunk. Szerepelnek is benne az ottani lányok, miközben főzöm a szabolcsi káposztát. De hogy miért is vágtam bele: a lemezpiac meghalt, én pedig nem akartam tétlenül ülni. Sosem voltam olyan, aki megvárja, amíg a sült galamb a szájába repül. A mi családunk mindig dolgos volt: ha kellett, almát szedtünk, ha kellett kapáltunk, ástunk. Töprengtem, mivel tudok segíteni a fiúknak. Gondoltam, főzni tudok, hát kiadok egy szakácskönyvet.

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma-archívum/RTL Klub, Sajtóklub

A könyvben nem éppen a reformkonyha ételeit mutatod be. Most aztán tanulhatsz könnyű fitneszkajákat főzni…
Ez így van! Itt a szanatóriumban ígéretet kaptam a dietetikus hölgytől, hogy megtanítanak ilyen ételeket főzni. Mielőtt hívtál, éppen azon gondolkodtam, hogy csinálok egy újabb könyvet. Izgalmas lenne megmutatni, hogy lehet megszelídíteni azokat az ételeket, amelyeket eddig főztem.

Közben elkészült egy másik könyv is, amely Guszti életéről szól. Úgy tudom, a szakácskönyv sikerétől teszitek függővé, hogy kiadjátok-e.
Ez már nem is kérdés, a szakácskönyv ugyanis olyan sikeres, hogy utánnyomást kellett rendelni belőle. Így már teljesen biztos, hogy hamarosan a boltokba kerül Guszti könyve.

Nagyon rákaptatok a könyvkiadásra. Ez ugye nem azt jelenti, hogy ezentúl csak erre koncentráltok, és felhagytok az énekléssel?
Nem, semmiképpen sem hagyjuk abba. Ha esetleg úgy adódna, hogy valamilyen oknál fogva Guszti mégsem folytathatná a fellépéseket, akkor is készítenénk lemezeket, vagy ha azt sem, hát felrakjuk az internetre a számokat. A rajongókhoz mindenképpen el fogjuk juttatni a dalokat. Guszti nem tudná abbahagyni az éneklést, hiszen a hetvenes évek óta ezt csinálja. Huszonkilenc lemeze jelent meg, ebből nyolc arany, négy pedig platina lett.

Legendás a hűséged Guszti iránt, tűzön-vízen át kitartasz mellette. Minek kellene történnie, hogy elhagyd?
Olyan nincs a földön! Nem tud történni olyan, hogy elhagyjam őt! Arra kérem az Istent, hogy én haljak meg előbb, hogy ne kelljen átélnem, hogy ő nincs velem. Amikor az orvosnál negyvenöt percet kellett várnunk a mentőre, és félholtan feküdt előttem, akkor is azt éreztem, bárcsak én lennék a helyében!  Teljes szívemből szeretem Gusztit. Még a mai napig is, ha huncutul néz rám, teljesen belepirulok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top