Sztárok

Döbbenetesen néz ki a színésznő!

Eszenyi Enikő évtizedeket átívelő szerepet kapott Mészáros Márta új, Utolsó jelentés Annáról című filmjében. Annak ellenére, hogy a színésznő számára nem volt ismeretlen a feladat, sokat kellett tanulnia önmagáról, és az öregségről is.

Hihetetlen átalakuláson megy át Eszenyi Enikő Mészáros Márta új filmjében. A színésznő játssza a szociáldemokrata politikusnőt, Kéthly Annát, fiatalkorától kezdve egészen hetvenéves koráig.

Döbbenetesen néz ki a színésznő!

 

„Sokat kellett néznem magam a tükörben, hogy rájöjjek, milyen lehetek öregnek – mondta a színésznő a rendkívül összetett szerep kapcsán. – Nem könnyű egy sokkal fiatalabb figurát eljátszani, az öregség pedig olyan állapot, amelyet egy nő csak nagyon nehezen képes feldolgozni.”

A színésznő rengeteg korabeli híradót nézett, és elolvasta a politikusnő naplóját. Még egy öregek otthonába is ellátogatott, hogy többet tudjon meg az idős emberek lelkivilágáról, hiszen a film nagy részében az idős Kéthly Anna életét láthatjuk megelevenedni, a szó szoros értelmében, ugyanis a sminkmestereknek és saját színészi eszköztárának köszönhetően Eszenyi fantasztikusan jeleníti meg az idős asszonyt.

Fotók: Gáspár Miklós

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top