Sztárok

Polanskinak nincs bocsánat

Arnold Schwarzeneggert, Kalifornia kormányzóját nem hatja meg, hogy időközben több mint száz filmes szakember, színész és rendező írta alá azt a petíciót, amelyben Roman Polanski felmentését kérik.

Polanskinak nincs bocsánatWoody Allen, Pedro Almodóvar és Martin Scorsese is aláírta már a 76 éves rendező felmentését kérő petíciót. Roman Polanskit a múlt hét végén egy több mint 30 évvel ezelőtt történt eset miatt vették őrizetbe Zürichben. A vád szerint a rendező egy 13 éves lánynak drogot és alkoholt adott, majd szexuálisan bántalmazta. Az egykori áldozat már megbocsátott a rendezőnek, a filmes szakma és a közönség is szeretné Polanskit szabadnak tudni. Aki viszont tényleg tehet valamit az ügy érdekében, hallani sem akar a kivételezésről.

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger szerint mindenkire ugyanolyan szabályok vonatkoznak, és Polanskinak a bíróságon kell tisztáznia magát.

„Teljesen mindegy, hogy jelen esetben egy nagy színészről, híres rendezőről és producerről van szó. Véleményem szerint Polanski nagyon elismert művész, akinek becsülöm a munkáját, de ennek ellenére ugyanolyan szabályok vonatkoznak rá, mint másokra. Valami rosszat tett? Igazságtalanság történt? Nem az ő személye ellen vagyok, de ezek olyan kérdések, amelyeket a bíróságon kell tisztázni. A munkánkat végezzük” – magyarázta Schwarzenegger.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top