Sztárok

Soma vállvetve dolgozik Lakatos Márkkal

Lakatos Márk a műsorvezetője a Viasat3 Szeretem a testem című műsorának, amely Angliában és az Egyesült Államokban évek óta nagy sikerrel fut. A produkciót hazánkban is hatalmas érdeklődés fogadta, több ezren jelentkeztek a műsorba, melynek célja, hogy az önbizalomhiánnyal küszködő nőknek bebizonyítsa: a szépség belülről fakad, és plasztikai beavatkozás nélkül is képesek megszépülni saját maguk és a környezetük számára is.

A castingokon a műsor házigazdája, Lakatos Márk, és az állandó segítő, Soma is részt vett. Mindketten megdöbbentek azon, hogy mennyire drámai a helyzet hazánkban. 

– Nem gondoltam volna, hogy ez a műsor ilyen hatalmas érdeklődést fog kiváltani, de a több ezer hölgytől érkező levéltömeg egyre jobban megerősíti bennem azt az érzést, hogy ez a téma borzasztóan aktuális itt Magyarországon is – mesélte a stylist-műsorvezető. – Megdöbbentő élmény számomra a casting során, hogy milyen csúnyának, esetlennek, kövérnek vagy éppen öregnek látják magukat a jelentkezők. Sokszor olyan érzésem van, mintha egy elvarázsolt kastély torztükreiben nézegetnék magukat, és erre a hamis képre alapozva rombolnák le maradék önbizalmukat. Persze ehhez sok esetben hozzájárul a média és a divatipar által sulykolt irreális nőideálnak való megfelelési kényszer is. Én személy szerint nagyon örülök azoknak a nemzetközi kampányoknak, amelyek visszahívják a kifutókra és a divatlapokba azokat a nőket, akik 40-es méretnél nagyobbat hordanak, és elmúltak 40 évesek. Az amazon fitneszhősnők és az anorexiás női kísértetek mellett ideje újra megtalálni a női test természetes arányaiban rejlő szépséget, sőt még fontosabb megtanulnunk, hogy a szabálytalanság is lehet szép.

Soma vállvetve dolgozik Lakatos Márkkal


Bár Soma már hosszú évek óta foglalkozik önbizalomhiányos nőkkel, mégis felzaklatta a castingon részt vevő jelentkezőkkel való beszélgetés:
– Azt hinné az ember, hogy ha egy nő anyává válik, kiteljesedik az élete – kezdte Soma. – Ehelyett sok édesanya jelentkezett, akik éppen arról számoltak be, hogy a szülést követően kezdett lefelé menni az életük. A legtöbbnek elfogadó férje van, akit cseppet sem zavarnak a terhességi csíkok vagy egyéb problémák, a nők mégis az önlehúzásra pazarolják a drága életenergiájukat. Volt olyan jelentkező, akit a saját lánya nevezett be titokban, mert már elege van az anyja állandó panaszkodásából, rosszkedvéből. Olyan 30-40 éves nőket ismertem meg, akik spirituális szempontból „alvó gyermekember” állapotban vannak. Ezt azt jelenti, hogy kislányok maradtak, akik még mindig anyu és apu elvárásainak akarnak megfelelni, nem a jelenben élnek. A legtöbb esetben ugyanis van bennük egy régi sérülés, amit az el nem fogadó szülők okoztak, akik nem képesek feltétel nélkül szeretni. Az a legelszomorítóbb, amikor egy anya folyton azt hajtogatja a gyerekének, hogy fogyj le, ne így öltözködj, hanem úgy. Ők a szeretni nem jól tudó anyák. Az ebben felnőtt hölgyeket első lépésként fel kell ébreszteni. Bár eddig is ilyen hölgyekkel foglalkoztam, most egy egész tömeggel találkoztam, és bevallom: hihetetlen indulatokat váltott ki belőlem, helyre kellett rakni magamban az érzelmeket.
Hogy Márk és Soma hogyan vezetik végig az úton az elkeseredett nőket a boldogság felé, az október 20-án, 21 órai kezdettel kiderül.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top