Sztárok

Sztárváltó – Voksán Virág kiakad az agyonplasztikázott nőktől

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Voksán Virágon a sor.

Sokszoros címlaplány, aki mostanában leginkább a diszkók DJ-pultja mögül vadítja a férfiakat. Bár az ember hajlamos az üresfejű szépségek közé sorolni, a modellkarrierje zenitjén túljutott Virág mindent megtesz, hogy rácáfoljon a sztereotípiákra. Ki gondolná például, hogy ellenzi az ok nélküli plasztikai beavatkozásokat, és – kollégái többségétől eltérően – ha kell, fifikás üzletasszonyként is megállja a helyét.

– Nemrég beszálltál a naptárbizniszbe. Jól gondolom, hogy ez jelentős állomás egy modell karrierjében?
– Mindenképpen nagy dolognak számít. Bárkivel nem adnak ki naptárt, ehhez ismertnek kell lenni. Több lánnyal együtt már szerepeltem naptárakban, de ez az első alkalom, hogy elkészíthettem a sajátomat. Profi stábbal dolgoztam: a stylist, a fodrász és a sminkes is világszínvonalú munkát végzett, a fotós pedig Nánási Pali volt, akinek a neve ma már egyértelmű garanciát jelent a minőségre. Szeretném, ha nagyot szólna a naptár. Novembertől lehet megvásárolni a weboldalamon keresztül, a fellépéseimen és néhány nagyobb bevásárlóközpontban.

Sztárváltó - Voksán Virág kiakad az agyonplasztikázott nőktől

– Egyre kevesebbet modellkedsz. Úgy tűnik, a kifutó helyett végleg a DJ-pultot választottad…
– Több mint három éve dolgozom lemezlovasként, elég sok fellépésem van. A hétvégém folyamatosan foglalt, és gyakran hét közben is játszom. Már nem is nagyon vállalok modellmunkákat, és az ügynökségek sem kérnek fel. Mióta nevem van a szakmában, nem hívnak kisebb divatfotózásokhoz, inkább kezdőkre bízzák a feladatot. Nekem maradnak a magazinok címlapfotózásai, de ezeket is csak akkor vállalom, ha igényesek, és hozzá tudnak tenni valamit a nevemhez.

Sztárváltó - Voksán Virág kiakad az agyonplasztikázott nőktől– Mikor szeretnéd végleg lezárni a címlaplányidőszakot?
– Nem vagyok az a típus, aki évente ötször elmondja, hogy nem vetkőzik, hogy aztán jó nagyot kaszáljon, amikor ledobja a ruhát. Ezt nem játszom el. Amíg formában tudom tartani a testemet, és nem kell agyonretusálni a képeket, addig biztos, hogy elvállalok ilyen munkákat.

– Éppen kérdezni akartam: mit szólsz a felismerhetetlenségig retusált fotókhoz?
– Nem szeretem a túlzottan retusált képeket. Élőben rá sem lehet ismerni arra, akiről a sorozat készült. Sokan jönnek oda hozzám, hogy milyen jó, hogy én az utcán is úgy nézek ki, ahogy az újságokban és a tévében. Néhányuk szerint még szebb is vagyok élőben. Persze nem állítom, hogy nálam nem használnak retust, de csak olyan mértékben, ami gyakorlatilag elenyésző. Ha valakiről kilókat faragnak le, vagy jelentősen átalakítják fotóprogrammal a melleit, azt nem tartom értékelhetőnek. Nem szeretem, ha valaki mást akar mutatni a fotón, mint amilyen a valóságban. Ha nem elégedett a testével, csináltassa meg a melleit, vagy járjon edzésre.

– Mit teszel azért, hogy bomba formában maradj?
– Nagyon sokat dolgozom érte. Heti háromszor edzek, ma is csak azért nem vagyok ott, mert elkaptam egy kis betegséget. Ezenkívül infraszaunába járok, ami tisztítja a bőrömet. Annak vagyok a híve, hogy természetes úton tisztítsuk a bőrünket, ne méregdrága kozmetikumokat használjunk, melyekkel úgyis csak felületi kezelést érhetünk el. Azt is ellenzem, ha valaki olyasmit változtat meg magán sebészeti úton, amit a saját energiájával is el tudott volna érni. Én a számat és a melleimet alakíttattam át, mert ezeket nem tudtam volna edzéssel vagy diétával szebbé tenni. Ha a fenekem lapos lenne, eszembe sem jutna megcsináltatni, inkább egész nap az edzőteremben dolgoznék, amíg elégedett nem lennék az eredménnyel.

– A kajálásban mennyire vagy szigorú magadhoz? A honlapodon beszámolsz a nyaralásodról, és azt írod, hogy reggelente kihagyhatatlannak bizonyult a nutellás palacsinta…
– Nem vagyok az a tipikus salátás lány, mindent megeszek, amit szeretek: húst, csokit, krumplit. Tény, hogy mázlim van, de ne felejtsük el, hogy kislány korom óta edzek, és arra is odafigyelek, hogy esténként kerüljem a nehéz, zsíros ételeket és a túlzott szénhidrátbevitelt.

Sztárváltó - Voksán Virág kiakad az agyonplasztikázott nőktől– Bizniszsulit végeztél, és üzletivel bővített felsőfokú angol nyelvvizsgád van. Ennek fényében mennyire zavar, hogy az emberek többsége buta modellnek tart?
– Mindig azon dolgoztam, hogy bebizonyítsam, azért, mert valaki csinos, nem jelenti azt, hogy buta is egyben. A Playmate műsorban az én megszólalásaimat vágták be leggyakrabban, ami talán jelent valamit.

– Ezek szerint te sem cáfolod, hogy a sztereotípiák megalapozottak?
– Nem véletlenül alakulnak ki ezek a megrögzött vélemények. Sajnos a modellek nagy részére igaz, hogy nem túl értelmesek. Vannak azonban kivételek, ezért mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a bizonyításra, és nem kell azonnal lehülyézni.

– Szóba jött, hogy hamarosan abbahagyod a modellkedést, és nyilván DJ-ként sem dolgozhatsz az idők végezetéig. Elképzelhető, hogy a tanulmányaidra alapozva üzletasszony leszel?
– Más malmára nem fogom hajtani a vizet, ezért alkalmazottként biztos, hogy nem fogok dolgozni. Nem bírnám elviselni, hogy dirigáljanak nekem. Nagy valószínűséggel éppen ezért előbb vagy utóbb belevágok valamilyen üzletbe, de igazság szerint már most kamatoztatom a tudásomat, hiszen DJ-ként és modellként is szükség van a marketinges ismereteimre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top