Sztárok

8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t

Nincs olyan mozinéző a földön, aki nem ismeri a szép 35 éves színésznő nevét. Ő pedig időről időre gondoskodik is róla, hogy ne feledjék. Bosszantóan tökéletes. Íme nyolc ok, amiért utálhatjuk.

1. Sztárnak született

Már az apja is sztár volt, az Oscar-díjas John Voighttal ugyan Angelina sosem dicsekedett, sőt 2004-ben még a nevét is elhagyta (és csak a franciául „szép”-et jelentő középső nevét használja), azért tagadhatatlan a megfelelő indítás. Egy olyan kislánynak, akinek a papája filmsztár, a mamája gyönyörű színésznő, a keresztszülei pedig Jacqueline Bisset és Maximilian Schell, ugyan merre vezethet az útja? Apai ágon szlovák és német, anyai ágon pedig kanadai francia és irokéz vér csörgedezik az ereiben. Angelina két évvel idősebb bátyja kisebb epizódszerepekben tűnt csak fel, kétségkívül eddigi legismertebb és legbotrányosabb „alakítása” az volt, amikor Angelina az Oscar-díj-átadáson „örömcsókban” forrt össze testvérével, nyíltan demonstrálva bátyja iránt érzett „szerelmét”.
Apjával igyekeztek rendbe hozni viszonyukat, John Voight fel is tűnt a Tomb Raider egyik jelenetében is, de apa-lánya kapcsolatukon ez sem segített. „Nem beszélek apámmal. Nem érzek iránta haragot, de nem gondolom, hogy a család alapja a vér lenne” – hangoztatta Angelina.

Angelina és apja, John Voight 1986
Angelina és apja, John Voight 1986-ban
Jon Voight, Angelnia és testvére, James
Jon Voight, Angelina és testvére, James

2. Ráadásul tehetséges

Bármilyen érzelmekkel viseltetik a színésznő az édesapja iránt, azért az alma nem esett messze a fájától. Tehetségben Angelina felülmúlja a papát. Igaz, 7 évesen már együtt szerepeltek a Ketten a pácban című filmben, 11 éves korától pedig a világhírű Lee Strasberg Színiiskolába járt, és bár ekkoriban feltett szándéka volt, hogy temetésszervező lesz, mégis hagyta magát elcsábítani a reklámfilmek és a modellkedés irányába. Első Golden Globe-díját egy tévéfilmért kapta, aztán az 1998-as Kifutó a semmibe című filmért már a másodikat zsebelhette be a drogfüggő AIDS-es modell szerepének drámai alakításáért. A következő Golden Globe-ot az Észvesztő című filmért kapta, és ezzel átvehette a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-szobrocskát is. És ekkor még csak 24 éves! Akcióhősnők és történelmi szerepek után tavaly Clint Eastwooddal forgatta az Elcserélt életek című mozit, amelyért nem kevesebb, mint 30 nemzetközi díjra (köztük Golden Globe, BAFTA és Oscar) jelölték, ezek közül „csak” ötöt nyert meg.

Észvesztő című filmben Winona Ryderrel
Az Észvesztő című filmben Winona Ryderrel (1999)

Elcserélt életek - Clint Eastwooddal
Elcserélt életek – Clint Eastwooddal (2008)

3. A pasik (is) odáig vannak érte

Tökéletes test, igéző zöld szemek, húsos száj, dús hajkorona – nincs olyan pasi, aki ettől ne gyengülne el. Ráadásul Angelina stílusában is sugározza a bujaság és az elegancia nagyon finom elegyét. 2005 és 2008 között a világhírű japán Shiseido kozmetikai cég reklámarca, korábban pedig a St. John divatházak arca volt.
Híres és hírhedt pasik keresik a kegyeit, szerelmes belé többek között Jamie Dornan színész, Keira Knightley exbarátja, akinek élete nagy álma egy romantikus vígjátékban Angelinával együtt szerepelni. Őrülten odavan érte Marcos alparancsnok, a mexikói zapatisták vezére is.
Ő Clint Eastwood múzsája, a világhírű focista, Ronaldo pedig azt mondta róla: „Angelina számomra a tökéletesség. Gyönyörű nő, a világ legszebb asszonyának tartom, azt hiszem, nekem örökre ő marad az ideálom. Szerencsés, aki a párjának tudhatja.”

8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t
8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t

4. Piszokul gazdag

2005-ben Julia Roberts, 2006-ban pedig Nicole Kidman lett a legjobban fizetett hollywoodi színésznő. Angelina az utóbbi listán a 8. helyet foglalta el, 2007-ben már a második Reese Witherspoon mögött, hogy aztán 2008 decemberében a Hollywood Reporters hivatalos listájának élére kerülve 20 millió dolláros éves gázsijával a legjobban fizetett színésznő legyen. Bár a jövedelem szempontjából a sorban csak a 6. helyet foglalja el a Lara Croft, ez volt az első olyan filmje, amelyért nyolc számjegyű gázsit söpörhetett be. Legjövedelmezőbb filmje, a Mr. & Mrs. Smith 2005-ben készült el, és nemcsak jó pénzt, de Brad Pittet is meghozta a színésznőnek.

Lara Croft szerepében
Lara Croft szerepében

5. Brad Pitt is az övé

Hollywood legfinomabb falatját is bekebelezte, miután két hivatalos férjet fogyasztott el. 1996-tól 3 évig Jonny Lee Miller, aztán 2000-től újabb 3 évig Billy Bob Thornton felesége volt. Amikor azonban a kémházaspárról szóló, Mr. & Mrs. Smith című filmben Brad Pitt-tel összeboronálták, karakteres nyilatkozatban határolódott el a róluk szóló pletykáktól és az akkor éppen Jennifer Aniston férjeként  éldegélő kollégájától: „Házasemberrel kapcsolatra lépni úgy, hogy apám is megcsalta anyámat annak idején, megbocsáthatatlan a szememben. Nem tudnék másnap tükörbe nézni. Nem is vonzódnék soha egy olyan férfihoz, aki megcsalja a feleségét.” Ám a jó baráti, közös gyereksétáltatós státusból hamarosan erősebb kötelékbe lépek, és bár 2005 óta élettársak, sőt közös gyerekeik is születtek, és közösen is fogadtak örökbe gyerekeket, házasságot a mai napig nem kötöttek.

8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t
8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t

6. És még nőkkel is…

Angelina szemérmesnek igazán nem nevezhető. Egyetlen percig sem titkolta, hogy szerelmei között tudhatja a modell Jenny Shimizut, akivel a Kis tüzek című filmben szerepeltek együtt. „Ha nem lettem volna már házas, feleségül vettem volna Jennyt” – nyilatkozta kettőjükről. Ám „meleg” jelenetekben nemcsak a magánélete, de filmes pályafutása sem szűkölködött, hiszen egyik első nagy sikerében, a Kifutó a semmibe című HBO-produkcióban sem szégyenlősködött a leszbikusjelenetek forgatásakor. Második házassága idején nyilatkozta férjéről: „Ha Billy nő lenne, én leszbikus lennék.” Ezt mindenki könyvelje el oda, ahova akarja.

Jenny Shimizuval, a Kis tüzek című filmben
Jenny Shimizuval a Kis tüzek című filmben

7. A tetkóktól sem csúnyult meg

Jelenleg kb. 13 tetoválás díszíti a testét, köztük egy Tenessee Williams-idézet és négy földrajzi koordináta, amelyek gyermekei születési helyét jelzik. A bal felkarján látható híres sárkánymotívum már amolyan védjegye lett Angelinának, ám nem ez az egyetlen motívum, amelyet magára varratott. Sőt, van jó néhány, amit az örök szerelemnek áldozva tetetett magára, majd az örök szerelem elmúltával diszkréten eltávolíttatott. Ilyen például a híres kígyó alatti egykori felirat, második férjének, Billy Bob Thorntonnak a neve. A jobb karján látható feliratot első házassági évfordulójukon közösen csináltatták, Angelina ezt átalakíttatta, ma egy arab felirat látható a helyén, amelynek jelentése: akarat. Bal csuklóján egy H betű van, ez akkor készült, amikor Timothy Huttonnal randizott, de lehet, hogy bátyjának, James Havennek szól. Bal lapockájára egy Bangkok közelében dolgozó tetoválóművész a hagyományos eljárással készített egy khmer feliratot, amely megóv a szerencsétlenségtől. A hátán törzsi motívum, míg a hasán egy kereszt és egy latin felirat található. „Sok tetkóm van – nyilatkozta. – Példámat kevés színésznő követi, pedig nincs abban semmi különös. Aki a fél életét mások bőrébe bújva tölti, miért ne akarná megjelölni a sajátját?”

8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t
8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t

8. És még a hat gyerek is jól áll neki

Kambodzsában még Pitt előtt fogadta örökbe a ma már 7 éves Maddoxot, a 3 éves Zahara etióp kislány után a most 5 esztendős vietnami Pax érkezett a családba. De 2006-ban nagy médiafelhajtás közepette Namíbiában megszületett a pár első közös gyermeke, Shiloh Nouvel. 2008 nyarán Nizzában születtek meg a pár ikrei, egy kisfiú és egy kislány: Knox Leon és Vivienne Marcheline. Anyasága jót tett színészi karrierjének is, hiszen az utóbbi években szinkronszerepeket vállalt rajzfilmekben is (Cápamese, Kung Fu Panda), és egyre gyakrabban bújik a filmvásznon is anyaszerepekbe. A hat gyerek sem alkatán, sem megjelenésén nem látszik. Továbbra is keresztül-kasul utazgatják a népes családdal a világot. És egyáltalán nem tervezik, hogy nem gyarapítják tovább a famíliát. Hogy milyen módon, arra utal Angelina egy korábbi nyilatkozata: „Ha van valaki, akit annyira szeretsz, hogy gyereket akarsz tőle, akkor szülni gyönyörű. Most úgy érzem, ha szülnék, eggyel kevesebb árva gyereket tudnék örökbe fogadni, és ezt sosem bocsátanám meg magamnak.”

8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t
8 dolog, amiért utáljuk Angelina Jolie-t

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top