Sztárok

Alföldi Róbert tanítani fog!

Többek között Marton László, Valló Péter, Békés Pál, Ascher Tamás, Alföldi Róbert és Szirtes Tamás oktatja majd a hallgatókat a Nemzeti Színház színházi és drámaíró-mesterkurzusán.

Alföldi Róbert tanítani fog!A színházi és drámaíró-mesterkurzus beavatás a színház világába. Egyfelől a színházi előadásra alkotott irodalmi szöveg speciális műfaján, a drámán keresztül, másfelől a színház természetrajzának feltárásán keresztül. A hallgatók megismerkednek a színházi munka specialitásaival, a dramaturgia mesterségével, a rendező – a drámaíró –, a dramaturg közös munkájának sarkalatos pontjaival. A kurzuson sikeres, gyakorló színházi rendezők és dramaturgok vezetik be a hallgatókat a a dramaturgia, a színházi gondolkodás elveibe és gyakorlatába. Az első szemeszteren főként a drámai és színházi gondolkodást, a drámai szerkesztést, a drámai karakterekben való gondolkodást, a drámai helyzeteket, a műfaji és stiláris sajátosságokat ismerik meg a hallgatók a színház sajátos elvárásainak, a színházi előadás törvényeinek fényében. A második szemeszter anyaga a drámaírás gyakorlata: jeleneteket, párbeszédeket, drámai szituációkat írnak a hallgatók, novellát, elbeszélést dramatizálnak, dramaturgiai beavatkozásokat, javításokat, szövegátdolgozásokat végeznek. A szemeszter hallgatói közvetlen kapcsolatba kerülnek a színház világával, színházi próbákon vehetnek részt, és találkoznak olyan dramaturgokkal, akik kortárs darabokat keresnek színházi előadásra.

Forrás: Nemzeti Színház

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top