Sztárok

Sztárváltó – Tabáni István: Sorozatos kudarcokból állt az életem!

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Tabáni Istvánon a sor.

Félszegen besétált a Csillag születik színpadára, és mindenkit elvarázsolt, miután dalra fakadt. Az Iparművészeti Múzeum teremőreként dolgozó Tabáni István hosszú évekig festőművésznek készült, s csak a tehetségkutatóban aratott zajos siker után kezdte elhinni, hogy valójában énekesnek született.

– Meseszerű, ami történik veled a Csillag születik kapcsán. Hitted, hogy valaha részed lesz ilyen álomkarrierben?
– Eddig nem hittem benne, és most, hogy benne vagyok, még hihetetlenebb az egész. Felfoghatatlan számomra, hogy amiről eddig csak álmodoztam, végre valóra válik.

Fotó:rtlklub.sajtoklub.tv/Nánási Pál
Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nánási Pál

– Elégedetlen voltál az életeddel a műsor előtt?
– Mindig szerettem volna jobbat és jobbat kihozni magamból, és mivel úgy éreztem, hogy ez nem megy, állandó hiányérzet volt bennem. Nemcsak magamnak akartam bizonyítani, hanem a családomnak és a barátaimnak is. A tökéletességre való igény hajtott, ezért jelentkeztem ötször az Iparművészetire is. Nem adtam fel, meg akartam mutatni, hogy mennyit érek. A kudarcokat persze nagyon nehezen dolgoztam fel, már csak azért is, mert úgy gondoltam, a rajzolás a hivatásom. Rombolta az önbizalmamat a sorozatos sikertelenség, minden egyes kudarcélmény után úgy éreztem, mintha meghaltam volna.

– Honnan merítettél erőt az újrakezdéshez?
– Hála istennek, teljesen sosem pusztult ki belőlem az ambíció, bár ha a család nem segít, bizonyos, hogy nehezebben állok talpra. Nagy szükségem volt rá, hogy támogassanak lelkileg, és a mai napig is rájuk támaszkodom.

– Nagyon visszahúzódó ember vagy, mégis van benned egy elemi vágy, hogy megmutasd magad. Nem okoz belső feszültséget ez a kettősség?
– Valóban, ha így nézzük, két énem van. Az egyik a visszahúzódó alkotó, a másik pedig a kitárulkozó előadó. Nehéz összeegyeztetni a kettőt. Komoly vállalkozásnak tűnt olykor, pláne most, amikor döntenem kellett, hogy melyiket engedjem előtérbe. Egyre jobban körvonalazódik egyébként, hogy énekesként tudok igazán kiteljesedni, ez lesz az utam. Talán mondhatom: végre eljött az időm, hogy görcsösség nélkül bizonyítsak.

– Mennyire gondolod sorsszerűnek, hogy így történt?
– Ma már úgy látom, hogy ezek a kudarcok az Iparművészetivel kapcsolatban jelzések voltak. Eddig is hittem, hogy nem véletlenül történnek dolgok, s most bizonyosságot is kaptam erről. Mindennek így kellett történnie. Végre az énekléssel foglalkozom, ráadásul az előzmények miatt meg is tudom becsülni ezt. Meglehet, bölcsebbé tettek a kudarcok.

Fotó:rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

– Kaptál némi ízelítőt abból, milyen a sztárok körüli felhajtás. Mi az, amiről már most tudod, hogy szívesen kihagynád az életedből?
– Egyelőre még kívülállóként tudom nézni ezt. A túlzott felhajtást persze nem kedvelem, az pedig régen is taszított, ha valaki túlfényezte magát. Persze lehet, hogy ez is hozzátartozik a show-hoz, csak így eladható egy ember. Számomra idegen mindez, én pusztán a színpadi teljesítményemmel, az énekléssel szeretnék sikereket elérni.

– Változott a kapcsolatod a környezeteddel, mióta ismert lettél?

– Sokan közelítenek hozzám, néhány „új barát” is megjelent. Van is bennem némi félelem, hogy nem ismerem fel, milyen szándékkal közelítenek felém. Azokban bízom igazán, akiket eddig is a barátaimnak tudtam, és persze a családomban. Ők jelentik számomra a kontrollt, akik visszarántanak a valóság talajára, ha esetleg szükség lenne rá. Afféle lelki szelepként működnek, máshogy kifejezve: ők a belső hangjaim.

– Hogyan fogadták a kollégák a sikereidet?
– Borzasztóan örülnek neki. Gratulálnak, és bújják az újságokat a rólam szóló cikkek miatt. Látták ők, hogy nem az volt a hivatásom, hogy teremőrként éljem le az életemet, ezért mindenben támogatnak, és bátorítanak, hogy folytassam a versenyt.

– A látogatók mit szólnak ahhoz, hogy a teremben egy sztárjelölt ügyel a rendre?
– Érdekes számukra a helyzet. Ma éppen egy osztály jött hozzánk, hallottam, amint sokan összesúgnak a hátam mögött. Végül is érthető, mert már nem pusztán teremőr vagyok, hanem egyben az énekes srác is a Csillag születik-ből. Furcsa szituációkat szül ez a helyzet, annyi bizonyos. Azon lepődnek meg a legtöbben, hogy éppen olyan vagyok a való életben, mint a képernyőn. Én ott is magamat adom, ami persze valakinek tetszik, valakinek nem, de ez vagyok én.

– Tervezgeted már a jövőd, mi lesz a múzeumi évek után?
– Vannak elképzeléseim arról, hogy mit szeretnék megvalósítani, de még korai erről beszélni. Elsősorban tökéletesíteni szeretném az énektudásomat, aztán majd meglátjuk, mivel tudok előrukkolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top