Sztárok

5 dolog, amiért olyan nagyon imádjuk Leonardo DiCapriót!

Szupermodellek váltják egymást az ágyában, egy szigetet vett csakis azért, hogy kiélhesse ökomániáját, Guy Ritchie-vel 10 ezer eurót tequilázik el egy este Londonban, és esze ágában sincs megállapodni. Mégis imádnivaló. Van legalább 5 érvünk arra, hogy miért!

1. Már a neve is elragadó

5 dolog amiért olyan nagyon imádjuk Leonardo DiCapriót!Le sem tagadhatná, hogy mediterrán vér is csörgedez az ereiben, a német mama és német–olasz papa Los Angelesben ismerkedtek meg egymással. Az underground képregényrajzoló papa és a jogi titkárnő mama egyetlen gyermeke az itáliai reneszánsz legnagyobb alakja, Leonardo da Vinci után kapta keresztnevét, azért, mert a mama Leonardo festménye előtt állt, amikor a fia rúgott egyet. Az olaszos névről később Leonardo első ügynöke azt gondolta, hogy inkább hátrányos lesz a színészi babérokra törő tinédzser szempontjából, és javasolta, hogy angolosítson Lenny Williamra. Milyen jó, hogy Leo öntudatosan visszautasította, és abban is igaza volt, hogy az anglománoknak sem volt más választásuk, mint megtanulni szépen kiejteni a nevét!

2. Egyszerűen szép

Bár szerepek sora volt már a háta mögött, mégis a világ onnantól bolondult belé, amikor eljátszotta a Titanic főszerepét. Pedig már előtte a sajátos Rómeó és Júlia feldolgozásban is elvarázsolta a tinédzsereket, de kétségkívül az óceánjáróról szóló gigantikus moziban érett meg a szívtipró- és a szexszimbólumszerepre. Világméretű hisztéria alakult ki körülötte, tinédzser lányok milliói ábrándoztak róla, a bolygó legvadítóbb sztárja cím elnyerésére a maga öntudatos módján csak úgy reagált, hogy egyetért azokkal, akik szerint ő a legszebb férfi a földön. Több szavazás is beválasztotta a legszebb emberek listájába, ezzel együtt a legmenőbb magazinok címlapján pózolt. És ennek a sikernek még az sem ártott, hogy az ebben az időben bemutatott A vasálarcos című filmje óriásit bukott, Leonardo még egy Arany Málna-díjat is bezsebelt érte. Ettől függetlenül a Leo-mánia megállíthatatlanul végigsöpört a világon, és meg sem állt Japánig. A japán média „Leo-sama”-ként emlegette, ez olyan emberre alkalmazott kifejezés, akit „nagy dolgok véghezviteléért becsülnek, uralkodói körökből származtatnak”.

3. Vigyáz a Földre

Keveset és ritkán beszél a magánéletéről (foglalkoznak azzal éppen eleget a bulvárlapok), de annál többet nyilatkozik a Föld védelmében. Megrögzötten éli és hirdeti a „zöldeszmét”. Ezért még a környezetvédelmi szervezetek, civil egyesületek is elismeréssel szólnak róla. Leonardo például nem repül magángéppel, hanem a kevesebb üzemanyagot fogyasztó, menetrend szerinti járatokat részesíti előnyben, hibrid autót vezet, és házán napkollektorok gondoskodnak az energiáról. Megvásárolt egy belize-i szigetet, ahol ökobarát turistaközpontot szándékozik felépíttetni. Az első számú környezetvédelmi kihívásnak a globális felmelegedést tartja, és ő az egyike azon kevés embereknek, akik nemcsak beszélnek, de tesznek is ellene. A GreenDaily.com szavazása szerint a férfi sztárok közül ő az, aki a legaktívabb a zöldgondolat terjesztésében, a szavazásban a U2 frontemberét, Bonót utasította maga mögé.

5 dolog amiért olyan nagyon imádjuk Leonardo DiCapriót!
5 dolog amiért olyan nagyon imádjuk Leonardo DiCapriót!
Leonardo Wilhelm DiCaprio

• Született: 1974. november 11., Los Angeles, Kalifornia
• Haja: szőke
• Szeme: kék
• Magassága: 180 cm
• Legjelentősebb díja: Golden Globe (Aviátor), háromszoros Oscar-jelölés
• Támogatja a demokratákat, aktívan részt vett Obama kampányában is.
• Első szerepe – 1982-ben: Vásott szülők sorozat
• Legjobb barátja: Tobey Maguire
 

4. Született rosszfiú

Ellentétben sok tinisztárral, Leonardót messze elkerülte a drogmámor. Ezt saját bevallása szerint egy gyerekkori élménynek köszönheti. A hely, ahol Leo nevelkedett, Los Angeles olyan városrésze, amely a drogosok és a prostituáltak fellegvára volt. Így aztán alig ötévesen szembesült a valósággal: „…az egyik sarkon belefutottam egy kétes kinézetű, hosszú kabátos alakba, akinél több tű és crack is volt. Durván nézett ki. Mondanom sem kell, hogy vert a szívem.”
A drog nem, a nők azonban „gazfickót” csináltak Leonardóból. Legendás a vonzódása a világ legszebb nőihez. Brazil, izraeli, most éppen egy trendi orosz szupermodell a párja, de hírbe hozták Cameron Diazzal, sőt Demi Moore-ral is. Falja a nőket. Állítólag hosszú szerelmének Giselle Bündchennel is épp az vetett véget, hogy nem volt hajlandó örök hűséget esküdni a szép modellnek. Imádják a nők, és mivel válogathat, úgy tartja, simán megengedheti magának, hogy a legjobbakat emelje magához.

5. Neki is vannak súlyproblémái

Világító kék szemek, bájos, mégis férfias arc és kockás has. Na igen. Már amikor kockás. Mert például a Rómeó és Júlia idején kifogástalan volt a testalkata, a Titanic idején pedig kifejezetten jó formáját mutatta, ám két film között nagyon is hajlamos elengedni magát. Annyira, hogy például legutóbbi, Inception című akciófilmjének forgatására tizennégy kilótól kellett megszabadulnia. Nem elég, hogy az akciójelenetekhez fürgének kell lennie, sajnos még a kamera is kövérít, így aztán Leo nem tehet mást, mint hogy kemény edzéssel és szigorú diétával gyötörve magát, ledobja a dereka körül növekvő úszógumiját. Az úszógumi szerencsére nincs túlzott hatással Leo kisugárzására. A közönség még a legjobban elhanyagolt időszakában sem hagyta faképnél csak azért, mert felugrott rá néhány kiló.

5 dolog amiért olyan nagyon imádjuk Leonardo DiCapriót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top